От скоро съм собственик на VW Touran 2012 година CFHC мотор.
Имам малък проблем с ел инсталацията. Губят ми се задната чистачка и захранването на запалките.
След кратко разследване от моя страна установих че:
1 Моторчето на чистачката е здраво. (След подаване изкуствено с мостче на 12Волта на правилното място и сигнал от лостчето тръгва да се движи нормално)
2 В разпределителната кутия с бушоните с номер 29 и 30 там където по принцип тръбва да са захранени въпросните консуматори захранване в клемореда няма.
3 След демонтаж на кутията с бушоните че и още някои неща става ясно че цялата шина е захранена от едно реле с номер 644 download/file.php?mode=view&id=379266
За инфо качих снимката. Беше монтирано в празното гнездо но го извадих за да го проверя.
На входа на това реле влиза проводник с червен цвят с непрекъсната жълта линия по продължение.
Там би трябвало да има постоянни 12 волта които при мен се губят. Логиката ми подсказва че трябва да дойдат от клемната кутия в двигателния отсек но там всико изглежда ок.
Проблема е че въпросният проводник влиза в снопа и сякаш още не ми се иска да го разделям.
Молбата ми към Вас е следната. Ако някой има достъп до ел схема да ми прати въпросната страница за да си намеря 12те волта.
В нета съм ровил страшно много и не намерих схема. В аутодата също. Нищо не намерих. Щях даже да си плащам 1 месец ама като ми казаха цената и нещо размислих.

Дето се вика помагайте пък на следващия събор ще черпя

Благодаря предварително