Здравейте,
както е видно от заглавието искам да направя дългите на колата да светят с намален интензитет като дневни светлини. За целта имам модул на една монтанска фирма. И понеже не намерих никакви бушони за фарове си мисля, че те се управляват от някой цял модул/компютър на колата. Та въпроса ми е ако свържа това модулче за дневни светлини към кабелите на фаровете може ли да върне плюс към компютъра, който ги управлява и да направи някоя поразия?
Моля, някой ако е правил такава схема нека сподели!
Спрял съм се на тази постановка защото имам наличен такъв модул за дневни светлини. Късите са с ксенон и от това каране на фарове крушките им сравнително често горят, а не са евтини и не са и много удобни за смяна.
Попрочетох из темите за дневни светлини, които вече ги има из форума, но не ми се изясниха нещата и затова питам :)
Touran 2003, 1.9TDi - дългите като дневни светлини
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Touran 2003, 1.9TDi - дългите като дневни светлини
Модула от Хит Електроникс ли е закупен?
Няма ли да е по-лесно дневните да ти бъдат светлините за мъгла на нисък интензитет в решетките на бронята(под фаровете, ниско долу)?
Ако нямаш светлини там, то със сигурност има такива коли, от които можеш да ги вземеш на части и само да ги окабелиш.
Аз така съм го реализирал на Пасата, като са настроени на 30% интензитет през VCDS, не са много ярки и нямам проблеми досега с КАТ.
Не знам колко е удачно дългите да взимат тая функция и дали вечерно време ще могат да запалят на 100% след това.
Още един вариант имаш - от алиекспрес да разгледаш някави DRL-ки специално за модела или такива, които стават за всяка кола.
Ако нямаш светлини там, то със сигурност има такива коли, от които можеш да ги вземеш на части и само да ги окабелиш.
Аз така съм го реализирал на Пасата, като са настроени на 30% интензитет през VCDS, не са много ярки и нямам проблеми досега с КАТ.
Не знам колко е удачно дългите да взимат тая функция и дали вечерно време ще могат да запалят на 100% след това.
Още един вариант имаш - от алиекспрес да разгледаш някави DRL-ки специално за модела или такива, които стават за всяка кола.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Фаровете за мъгла не, че не стават за целта, а не е разрешено да се ползват за дневни. Върви обеснявай , че са с модул и т.н. . Оттам ще започнат старшите .
Аз лично имам един фиш за ползване на фарчета за мъгла за "дневни" светлини.
Те и дългите светлини не са разрешени. Но там малко "трудно", все пак са във фара.
Аз лично имам един фиш за ползване на фарчета за мъгла за "дневни" светлини.
Те и дългите светлини не са разрешени. Но там малко "трудно", все пак са във фара.
Гледах го това за фаровете за мъгла в една от темите, но не знам дали ще стане на тая дърта бангия. Все пак е от 2003 г., а описанието беше за 2010+. Спрях се на дългите щото вече имам модула и ще излезе без пари :) Само няколко кабела ще трябва да навържа.
Иначе на другата кола съм сложил едни LED дневни от алиекспес, но пак с подобен модул, който ги пали като запаля колата и ги гаси като включа габарита.
То е ясно, че тия доработки като цяло са незаконни, но не е в това въпроса. Интересува ме може ли да скапя някой компютър ако свържа тоя модул?
Иначе на другата кола съм сложил едни LED дневни от алиекспес, но пак с подобен модул, който ги пали като запаля колата и ги гаси като включа габарита.
То е ясно, че тия доработки като цяло са незаконни, но не е в това въпроса. Интересува ме може ли да скапя някой компютър ако свържа тоя модул?
В закона е леко размито това положение за дневните светлини.
Фарове за мъгла си ги знаем ние, но катаджията няма как да докаже, че са точно такива, а не просто халогени, за да напише фиш, акт. А и ако се сложи бяла лед крушка вместо стандартната жълта ще си заприличат на DRL-ки отвсякъде. При мен това е от 2 години вече и досега не е имало проблем, а често минавам покрай полицаи.
Към автора: още един вариант се сещам - да смениш габаритните крушки във фара с такива, които са бели лед-ове, тогава габарита може да ти стане DRL. Къде планираш да е модула като схема на свързване?
Фарове за мъгла си ги знаем ние, но катаджията няма как да докаже, че са точно такива, а не просто халогени, за да напише фиш, акт. А и ако се сложи бяла лед крушка вместо стандартната жълта ще си заприличат на DRL-ки отвсякъде. При мен това е от 2 години вече и досега не е имало проблем, а често минавам покрай полицаи.
Към автора: още един вариант се сещам - да смениш габаритните крушки във фара с такива, които са бели лед-ове, тогава габарита може да ти стане DRL. Къде планираш да е модула като схема на свързване?
Модула има кабели за към двата фара, маса, постоянен плюс, плюс след контакт и кабел за към габарити/къси. Мислех да го сложа някъде в двигателния отсек и да му намеря плюс след контакт някъде от бушониерата там.
Аз съм разочарован от тая фирма. Поялник уж хубав и скъп изгоря за няма два месеца. Отделно че на сайта беше с една цена - на място ми казаха друга. Нещата им са с доста големи надценки. Повече от там нищо или в краен случай само Ел материали.
Ха да си довърша темата, че не обичам теми дето някой си решава проблема, а не казва как. Значи - не намерихме достоверна информация дали модула ще прави проблем с компютрите на колата. Лично според мен не би трябвало да стане нещо, но понеже колата е на брат ми той реши да не рискува и купихме едни LED дневни светлини. Свързахме ги с друго модулче, предназначено за управление на LED светлини и всичко е на 6. Сега като запалиш колата LED-овете автоматично светват, а като включиш габаритите се гасят.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”