В чуждите форуми има такива теми с обяви от сайтове за любимия бус.Не знам как ще се възприеме идеята на местно ниво,но това ще покаже времето.Провокиран от няколко разходки до различни градове в България свързани с оглед на бусове с оверението на продавача,че всичко си е наред а когато отида на место се оказвало,че буса дори не може и да запали.Та ще споделя какво видях днес след поредната разходка от София до Стара Загора.Ходих да гледам един "запазен бус"на малко километри почти не каран ха ха ха.Излезе обява в мобиле бг за едно каравеле 1200$ Звъннах на телефона даден в обявата от там ми казаха,че собственика го нямало и поисках неговия телефон.След разговора човека рече буса не е пребоядисван няма забележки.Двигателя е без грешка много малко е каран.Окачването е 6.Взимам си аз по-спешност почивен ден и хайда на супер изгодния микробус то трябвало 1200е да е ама айде щом пишело 1200$добре каза мошенка!!!Отивам какво да видя първо ми се наби на око задния панел ударен и недоправен.Видя ме,че го загледах и вика а аз така си го взех не му пречи и си го карам.Хмммм че за боя за боя е.Качвам се да го карам и оня ми вика а само да ти кажа,че 2ра трябва да държиш лоста,че иначе изкача ама то аз така си го карам не му пречи.Тръгвам да включа първа и да потегля има някаква пружина на скоростите която липсва и трябва да се търси първа ония ми вика тръгни на втора

как викам на втора бре аз искам да тръгна от първа.Триста зора и първа буса душа нема съединителя отделя най-горе.Е вика то има зъбчатка да го регулира ама аз нали не съм го карал та не знам какво му стана.Тръгваме отзад облаци пушилка направо не се вижда какво става зад мене викам му виж отзад какво става аааааа то нафтата е стара

за това пуши.Брех мама му стара повече от 70 не вдига викам нещо хич го няма.Ми те нещо нафтата му намалиха ей сега ще идем да я увеличат.Отиваме да увеличим нафтата и да закачат един маркуч който уж за нищо не служил,но като го закачиха и почна да се чува ужасен шум от турбото.Направих му 100-200 метра и загря викам вдигна температурата а оня вика еми много го узори.А аз за 100 метра ли бре го узорих???

Я викам си ме карай на автогарата и аз да си ловя пътя за София.Ей от такива тарикати ми писна!!!!!!!