Колеги помогнете ми да разбера имам ли проблем със спирачки

Техническа и сервизна информация за бусовете от серия T3 - Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Колеги помогнете ми да разбера имам ли проблем със спирачки

Мнениеот 2.4I » Съб 06 фев 2010 14:22

Имам транпортер 86-та г. 1.6 дизел (товарно) ,ще минавам тия дни технически преглед ,та реших да се убедя предварително ,че бусчето е ОК ,за нещастие открих ,че задните спирачки не ловят ,в последствие се оказа ,че имат нужда от нови наклатки - смених ги ,за моя изленада обаче спирачките пак не държат (ръчната кове на 6),та въпроса ми е някой наясно ли е дали има връзка дали бусчето е натоварено (тогава да държат) или да търся причината другаде :? ,иначе бусчето е в отлично с-е :D

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Re: Колеги помогнете ми да разбера имам ли проблем със спирачки

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 06 фев 2010 21:48

По принцип повечето коли и бусове имат т.нар. кантар, който регулира налягането на задните спирачки. И колкото повече е натоварен буса, толкова по-силно хващат. Пробвай да му сложиш някакъв товар максимално назад, да речем две торби цимент или нещо такова. И пробвай пак, ако хванат - значи кантара действа. Ако не хванат, лягай на канала и махай кантара, и снаждай право маркучите и тръбите. И ще коват кат за световно. Успех :да:

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Нед 07 фев 2010 11:03

и аз така си помислих , НО вчера разглобих колелото и имаше теч от спир. цилиндърче. Нямаше и масло. Предполагам , че системата е на два кръга , тъй като предните работят нормално. Гледах отдолу за някакъв регулиращ механизъм ( според теглото) , но не видях такъв. Попринцип как изглежда , какво представлява?

Потребителски аватар
batchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batchi » Нед 07 фев 2010 19:27

2.4I написа:и аз така си помислих , НО вчера разглобих колелото и имаше теч от спир. цилиндърче. Нямаше и масло. Предполагам , че системата е на два кръга , тъй като предните работят нормално. Гледах отдолу за някакъв регулиращ механизъм ( според теглото) , но не видях такъв. Попринцип как изглежда , какво представлява?

няма кантар няма смисал да го търсиш,има един намалител до резервната гума,изолираи него и трябва да доиде по голямо налягане на задните колела,ако не спирачната помпа може да има проблем

Потребителски аватар
monaha86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот monaha86 » Нед 07 фев 2010 20:02

а може и да трябва да се обезвъздушават незнам.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 07 фев 2010 20:52

нещо не мога да го намеря в ЕТКА-та. Пуснах запитване в руския форум. По принцип представлява един лост за задния мост, който задвижва едно буталце, с което се регулира налягането подавано на задните спирачки. На т4-ката са два броя на всеки заден носач по един. По принцип и тук би трябвало да е така, но не е задължително. Колегата PACH може да знае нещо повече по въпроса. Да видим и братушките какво ще кажат...
Казват отпред отдясно по посока на движението - позиция 14...
Прикачени файлове
ImageHandler.ashx.jpeg

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Нед 07 фев 2010 21:13

Лятото сменях спирачните маркучи, но не съм се оглеждал за кантар.Обезвъздуших двата кръга и всичко работи на 6.Провери си спирачните цилиндърчета и мен ако питаш направи ги смени, не са скъпи.Провери и спирачните маркучи, защото моите бяха оригиналните с които е излязал от завода :mrgreen:
Така че преди да търсиш разни кантари, провери всичко останало.
Даммм номер 14 е регулатора на спирачките:
Прикачени файлове
2010-02-07_212249.jpg

DER SCHLAUCH
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DER SCHLAUCH » Пет 30 апр 2010 7:07

Колега преди около половин година имах проблем с спирачките и аз.Пак съм с Т3 дизел.Провери ли за течове от предната помпа? Има една помпа под купето в дясно на корпуса отдолу,после има една отзад?От там се разделят на двете тръбички и вече спирачните помпи на барабаните отзад.Провери ли всичко това?Най-лесно е да засечеш спирачната течност ако намалява значи тече от някъде!Не е зле да смениш и комплекта пружини който обслужва барабаните отзад,те също са от значение и не е зле да помислиш да няма проблем или теч в сервото ти(намира се точно зад кормилото под таблото).Между другото ако си сменил само пружината на самонатягащото или само тази за ръчната с нова - те оказват по-голямо съпротивление от другите стари пружини и е възможно да се получи това, което описваш.Провери си комплекта пружини на барабаните внимателно.Аз ги бях сменил частично и не спираше отзад хич,за това ти го казвам!Това е което аз мога да се сетя по въпроса :roll: Дано да помогне

Върни се в “T3”