Колеги предлагам тук да споделяме натрупания опит за взаимозаменяеми части за нашите бусове.Моля,да не влизаме в дискусия дали това е побългаряване на буса нека всеки сам да прецени за себе си кое ще му е полезно и кое не.Нека темата да бъде стегната без излишни коментари а точно и ясно да се напише кое с кое може да се замени.
Например: демферна шайба от джета става за Т3 1.6TD
Взаимозаменяеми части за Т3
- kadeta
- Автомобил: MULTIVAN 1.9 D
- Двигател: 1X 1992
Re: Взаимозаменяеми части за Т3
Здравеите колеги реших да споделя и аз по тази тема преди време карах т3 бяха ми опуснали амортисьорите ама много, нямах пари за нови и започнах да проучвам и да смятам и накрая открих от УАЗ фургон за отзад и от ВОЛГА за отпред като на предните се сменят втулките,вози страшно и като се натовари не кляка,надявам се да съм бил полезен.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
djorch написа: ....Нека темата да бъде стегната без излишни коментари а точно и ясно да се напише кое с кое може да се замени...
Колега, може ли да преимеуваме темата на " Взаимозаменями (алтернативни) резервни части за Caravelle&Transporter"?
За могат да се включат всички модели. Иначе за всеки модел бус, трябва да откриваме отделна тема. От руския форум може да се почерпи страшно много информация точно за това, от какви коли/бусове стават на Транспортерите...
- p-sound
- Автомобил: VW T3 Caravelle
- Двигател: MV 1990
То всичко хубаво ама нали говорим за взаимозаменяеми части от друг vw на vw "транспортер" или "каравеле"!Щото и двигател от лада слагат някъде-ама все пак!
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Колега, първо във VAG групата има голяма унифкация между различните модели, като части за двигатели и не само. Второ, понякога може да се случи да няма в наличност под ръка оригинална част (или да се чака дълго за доставка) и да се наложи да се сложи нещо което да спасява положението (когато това е възможно в разумни граници). Трето много удачни переделки ма не само с двигатели, и не само по Т3.
Понякога цените на оригиналните резервни части са прекалено надути, и тогава може е по-разумно да се търси алтернатива. Но както каже автора на темата...
Понякога цените на оригиналните резервни части са прекалено надути, и тогава може е по-разумно да се търси алтернатива. Но както каже автора на темата...
- djorch
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote
Колега, може ли да преимеуваме темата на " Взаимозаменями (алтернативни) резервни части за Caravelle&Transporter"?
[/quote]
Колега темата я пуснах за да си бъдеме полезни така,че щом е е от взаимен интерес и помага на съфорумците няма проблем и да я преименуваме.Мисля,че идеята е добра и се надявам и други колеги да се включат с опита си.
[/quote]
Колега темата я пуснах за да си бъдеме полезни така,че щом е е от взаимен интерес и помага на съфорумците няма проблем и да я преименуваме.Мисля,че идеята е добра и се надявам и други колеги да се включат с опита си.