Две питания - налягане на гуми и крушки за фарове Т3.

Техническа и сервизна информация за бусовете от серия T3 - Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Две питания - налягане на гуми и крушки за фарове Т3.

Мнениеот rokera » Нед 12 дек 2010 17:47

Значи онзи ден сменях гуми и питам гумаджията колко требва да е налягането. Той казва 4 бара, аз чета на гумата пише мах 75 psi демек 5.2 бара, а аз досега съм ги помпал на 3-ка щот инак ми се струваха много твърди. А сега кажете кое е правилно и препоръчително за возилото. Става дума за Т3 както съм писал в заглавието и гумите са 8 платови. И другото е откъде да си намеря хубави крушки за фаровете на същото возило щот мойте са менте и не струват. Както знаете са H4 но цокъла е като на старите москвичи - без 3-те крачета. Решил съм да го стегам за основна кола. Друго си е да гледаш отвисоко.

ПП: Бях забравил - возилото е пътническо и гумите са стандартните 185/14С.
И още нещо - става ли волан от Т4, че неговия е много голям и ми опира на шкембето :lol: . От пасат не ми хареса, горната част минава пред таблото. Якичък съм, ще мога да го въртя и без хидравлики.

Последна промяна от rokera на Нед 12 дек 2010 20:33, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Re: Две питания - налягане на гуми и крушки за фарове Т3.

Мнениеот Mihailov78 » Нед 12 дек 2010 20:09

Според производителя:

2.5 предни

3.3 задни

Аз ги помпам на 2.5 и предни и задни (за пътнически става на въпрос), за да вози по-меко.

4 ми се струва прекалено много :shock

За крушките и мен ме интересува. Някой да сподели, марка модел.. ще е полезна информация.

За основна кола, буса е прекрасно нещо, не може да се сравни с леките автомобили. Стига разхода му да е нормален и да не се налага да се завираш често по центъра на Сф че си е голям, а и няма хидравлика на волана в повечето случаи.

Върни се в “T3”