Майстор или сервиз специализиран за Т3

Техническа и сервизна информация за бусовете от серия T3 - Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
djorch
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Майстор или сервиз специализиран за Т3

Мнениеот djorch » Сря 27 апр 2011 9:01

Говорих с Велин и човека си каза мнението по-въпроса.Цифрата е непосилна за мен и продължавам да търся монтьор.

Потребителски аватар
valsanik
Автомобил: T3 MULTIVAN+CARAVELLE 16 C-87+91
Двигател: 1.6 TD JX +2.1 MV-Petrol+LPG

Мнениеот valsanik » Сря 27 апр 2011 12:51

Дай повече инфо,какво се случва с твоя мотор,какви са повредите?Аз също познавам няколко човека дето се занимават с дизелаци.Пък може и ние да ти помогнем.Покрай моята "Хала" натрупах доста опит.

Потребителски аватар
djorch
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот djorch » Сря 27 апр 2011 13:32

Колега valsanik очаквах да се включиш защото следя и твоите перипетии с двигателя ти и знам,че можеш да дадеш жокер.Проблема при мен идва от големия харч на масло. scare scare scare Трябва ми някой коректен монтьор с който да обсъдим ситуацията за да взема решение как да действам нататък.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Сря 27 апр 2011 13:45

djorch написа:Колега valsanik очаквах да се включиш защото следя и твоите перипетии с двигателя ти и знам,че можеш да дадеш жокер.Проблема при мен идва от големия харч на масло. scare scare scare Трябва ми някой коректен монтьор с който да обсъдим ситуацията за да взема решение как да действам нататък.

Основния харч на масло идва от турбото или прекомерно износени или счупени сегменти.Замерете компресията на цилиндрите, отворете мотора и измерете ключа на сегмените, вижте дали има ръб на цилиндрите и след това решете какво ще правите.Ако имаш проблем с турбото, демонтирай да видиш дали пуска масло в колекторите.Рециклирането на подобно турбо е около 300 лв.

Потребителски аватар
djorch
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот djorch » Сря 27 апр 2011 14:10

Здравей Ванка! Радвам се,че и ти се включи. Харчи 200-300ml на 100км.Пуши сиво само сутрин докато е студен след това не забелязвам да пуши.Звъннах и говорих с местен капацитет по турбините и каза,че е невъзможно да харчи толкова от турбината но да му я сваля и занеса да я види.Говорих с няколко монтьора да измерим компресията и според тях нямало смисъл да се мери защото не можеме да хванем така дали маслените сигменти са заминали.Буса си върви перфектно има си тяга и пълен с осем човека го карах онзи ден не усещам да се мъчи напротив лети си.Това което видях когато купувах буса е,че не беше каран от доста време.За това се надявам,че маслените сигменти са се спекли ама знае ли се.Проблема е,че не познавам монтьор който коректно и без шикалкавене да си върши работата.Може би и аз да съм малко по-скиптичен кой знае.

Потребителски аватар
valsanik
Автомобил: T3 MULTIVAN+CARAVELLE 16 C-87+91
Двигател: 1.6 TD JX +2.1 MV-Petrol+LPG

Мнениеот valsanik » Сря 27 апр 2011 14:59

djorch написа:Здравей Ванка! Радвам се,че и ти се включи. Харчи 200-300ml на 100км.Пуши сиво само сутрин докато е студен след това не забелязвам да пуши.Звъннах и говорих с местен капацитет по турбините и каза,че е невъзможно да харчи толкова от турбината но да му я сваля и занеса да я види.Говорих с няколко монтьора да измерим компресията и според тях нямало смисъл да се мери защото не можеме да хванем така дали маслените сигменти са заминали.Буса си върви перфектно има си тяга и пълен с осем човека го карах онзи ден не усещам да се мъчи напротив лети си.Това което видях когато купувах буса е,че не беше каран от доста време.За това се надявам,че маслените сигменти са се спекли ама знае ли се.Проблема е,че не познавам монтьор който коректно и без шикалкавене да си върши работата.Може би и аз да съм малко по-скиптичен кой знае.

Може, може.Първоначално мислех че е друго, но се оказа точно това.Сега ще допълня моята нема и там ще обясня подробно.Това за турбото. Виж в моята тема как да го провериш.Харч на масло може да се получи и от гумичките на клапаните.Също и от износени или счупени сегменти.

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Сря 27 апр 2011 18:04

valsanik написа:
djorch написа:Здравей Ванка! Радвам се,че и ти се включи. Харчи 200-300ml на 100км.Пуши сиво само сутрин докато е студен след това не забелязвам да пуши.Звъннах и говорих с местен капацитет по турбините и каза,че е невъзможно да харчи толкова от турбината но да му я сваля и занеса да я види.Говорих с няколко монтьора да измерим компресията и според тях нямало смисъл да се мери защото не можеме да хванем така дали маслените сигменти са заминали.Буса си върви перфектно има си тяга и пълен с осем човека го карах онзи ден не усещам да се мъчи напротив лети си.Това което видях когато купувах буса е,че не беше каран от доста време.За това се надявам,че маслените сигменти са се спекли ама знае ли се.Проблема е,че не познавам монтьор който коректно и без шикалкавене да си върши работата.Може би и аз да съм малко по-скиптичен кой знае.

Може, може.Първоначално мислех че е друго, но се оказа точно това.Сега ще допълня моята нема и там ще обясня подробно.Това за турбото. Виж в моята тема как да го провериш.Харч на масло може да се получи и от гумичките на клапаните.Също и от износени или счупени сегменти.

+1 за гумички на клапаните и сегменти. :да:
Моя бус, Т3 1.6Д, също харчеше много масло, но стая разлика, че и не вървеше. След смяната на сегментите (някои бяха счупени...) и гумичките всичко си дойде на мястото.

Поздрави

Върни се в “T3”