Мнениеот Ivailo G. Ivanov » Съб 10 ное 2012 15:14
Здравейте , снощи поставих сигментите и буталата по местата им , днес поставих лагерите (основни биелни ) , коляновия вал ,болтовете са само обрани чакат стягане . Снощи излезе един въпрос. Закакво служи стрелката на буталата ? Викам си или посочва посока как да се поставят буталата в цилиндрите , на което си казах няма старшно, сега ще погледна старите снимки , преди да изкарам буталата и ще сверя по тях , отивам гледам изтрил съм снимките , като разгледах буталата и си спомних от една тема някаде бях чел за пръскалките , който охлаждат и смазват буталата , та буталата имат специален разрез ( форма ) ,през който разрез пръскалките да впръскват масло и така поставих буталата пръскалки от към тях отворите .Викам си до тук добре , но гледам има указания на листовката от сигментите как да се поставят , викам си можели масления сигмент убозначен на листовката със буква ( А ) като първи да трябва да сочи стрелката и от там да съобразиавам буква ( Б ) компресорен на 90 градуса от ( А ) и втори компресурен ( В ) на 180 градуса от ( Б ). Според тази схема ги поставих в цилиндрите , но днес щях да питам за стрелката , викам си да проверя в гогле , "какво означава стрелката на буталата " гледам излиза резултат в фолцваген форума има писано , кликам чета един се кара на друг да не се захващал с ремонта понеже бил зелен и му дава одговор на зададен от него въпрос че въпросната стрелка триабвало да сочи маховика. Викам си ,объркал съм ги, понеже моите стрелки сочат ремаците , в този момент влиза един клиент майстор на ДВГ, питам го и той казва : "-Стрелката на буталото сочи ремаците".Дано тази дрънканица помогне за напред на някой.
-
Прикачени файлове
-

-

-