Проблем с лагери на т3- ремонта започва- моля за съвети

Техническа и сервизна информация за бусовете от серия T3 - Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Re: Проблем с лагери на т3- ремонта започва- моля за съвети

Мнениеот vladobo » Нед 01 апр 2012 17:34

Тогава нямах парички за добър ремонт, не че сега имам много де но все пак мога да заделям по малко. Утре сутрин ще нося вала на щлаиф- уговорих се с хората и те ще кажат ще стане ли тоя или не. Ако не стане обмислям варианта за друг мотор вместо друг вал. Днес търсих динамометричен ключ и наи евтиния вариант беше 79лв в баумакс. Сега разпитвам и за цени за съединителя но ще видим. Благодаря за мненията. Помощ ще трябва единствено когато стигна до натягането на болтовете и то ако някои има ключ за стягане. Казаха ми че трябва да занеса и самите биели но ще видя какво ще кажат шлаифистите утре , защото ако трябва да сваля и главата става по сложничко (поне за мен) :beer

Потребителски аватар
avtohit77
Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI

Мнениеот avtohit77 » Нед 01 апр 2012 20:30

vladobo написа:Тогава нямах парички за добър ремонт, не че сега имам много де но все пак мога да заделям по малко. Утре сутрин ще нося вала на щлаиф- уговорих се с хората и те ще кажат ще стане ли тоя или не. Ако не стане обмислям варианта за друг мотор вместо друг вал. Днес търсих динамометричен ключ и наи евтиния вариант беше 79лв в баумакс. Сега разпитвам и за цени за съединителя но ще видим. Благодаря за мненията. Помощ ще трябва единствено когато стигна до натягането на болтовете и то ако някои има ключ за стягане. Казаха ми че трябва да занеса и самите биели но ще видя какво ще кажат шлаифистите утре , защото ако трябва да сваля и главата става по сложничко (поне за мен) :beer

И по сложно ще става трябва да се огледа всичко да го разглобяваш утре пак :да:

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пон 02 апр 2012 19:20

Утре пристига нов вал и бутала с биелите и лагери. Надявам се вечерта след работа да имам време да сваля главата и да видя кое ще ползвам мое и кое ще сменявам. Имам въпросчета малко- семеринга на вала да го сменя ли за всеки случаи или да си карам с моя? Мисля да си купя ключ за 70-80 лв- има ли гаранция че ще показва вярно като имам на предвид че хората дават по 400-500лв за такъв ключ? На колко трябва да се стягат основните лагери и биелните? Единия ключ е от 5 до 25- 52 лв, другия от 42 до 210 -70лв - кои от двата ще ми свърши работа (имам на предвид да му хвана разликата като го сверя в един сервиз с хубав ключ и после да стягам с получената разлика). И последно- главата на колко и как се стяга и гарнитурата като марка каква да търся да си купя?

geodj
Автомобил: Vw ID3
Двигател:

Мнениеот geodj » Пон 02 апр 2012 19:42

vladobo написа: .......Днес търсих динамометричен ключ и наи евтиния вариант беше 79лв в баумакс. ... :beer

От четвъртък в Лидъл ще има за 29.99 лв от 28 до 210 Nm. Смени всички уплътнения и семеринги до които имаш достъп.

Последна промяна от geodj на Пон 02 апр 2012 22:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
soaring
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soaring » Пон 02 апр 2012 20:27

Нещо не ми е ясно... Имаш интернет, а питаш?
Всичките ти въпроси са постнати във форума, поне 100 пъти, а па в нета-а, да не обяснявам!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 02 апр 2012 20:37

soaring написа:Нещо не ми е ясно... Имаш интернет, а питаш?
Всичките ти въпроси са постнати във форума, поне 100 пъти, а па в нета-а, да не обяснявам!

Значи вече можем да го закриваме този форум щом всичко вече е казано и всеки може да намери отговор на въпросите си като използва търсачката.
Колкото и да е писано по-въпросите на колегата винаги може да се напише нещо ново. Точно за това съществува този форум и точно с това е по-добър от някоя книжка за ремонт на автомобили - защото постоянно се пренаписва и старите въпроси получават нови отговори.
Можеш ли да ми кажеш къде другаде във форума е отговорено, че в четвъртък в Лидъл ще има ключове по 29,90?
Идеята на форума е взаимопомощ. С какво твоето мнение или мнението на колегата писал след теб помага на някой?

Потребителски аватар
avtohit77

Мнениеот avtohit77 » Пон 02 апр 2012 20:51

ktamen написа:
soaring написа:Нещо не ми е ясно... Имаш интернет, а питаш?

Значи вече можем да го закриваме този форум щом всичко вече е казано и всеки може да намери отговор на въпросите си като използва търсачката.
Колкото и да е писано по-въпросите на колегата винаги може да се напише нещо ново. Точно за това съществува този форум и точно с това е по-добър от някоя книжка за ремонт на автомобили - защото постоянно се пренаписва и старите въпроси получават нови отговори.
Можеш ли да ми кажеш къде другаде във форума е отговорено, че в четвъртък в Лидъл ще има ключове по 29,90?
Идеята на форума е взаимопомощ. С какво твоето мнение или мнението на колегата писал след теб помага на някой?

Колега евала но когато му говорихме на човека той ни приказваше така,че чети на зад по темата.Ние му обестняваме а той си прави каквото си знае обратно-пропорционално на законите по двг.Нека си пати така се учи човек.На мен ми звъня обеснявах ,на колеги звани обесняват :screwy Така ще е ще помагаме :beer :beer

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 02 апр 2012 21:05

Какво лошо има в това? И аз като започна да правя нещо питам наред, но накрая сам преценям как и какво.
Колата си е негова и той има последната дума. За българските, руските и английските форуми предполагам знаете. Дайте съвет като ви искат такъв, но не се сърдете като не го следват. А само заради факта, че колегата е успял сам да смени лагерите на поляната е достатъчен да вдъхне респект - колко от вас биха се справили без Пътна помощ?

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пон 02 апр 2012 21:05

"Колега евала но когато му говорихме на човека той ни приказваше така,че чети на зад по темата.Ние му обестняваме а той си прави каквото си знае обратно-пропорционално на законите по двг.Нека си пати така се учи човек.На мен ми звъня обеснявах ,на колеги звани обесняват Така ще е ще помагаме " Моля те не ми "помагаи" Звънях ти когато ти пратих броня. след това споменах че имам ядове с моя си бус и каза да проверя вала- евала за което. Тогава ограничихме телефоните разговори. На други колеги не съм звънял или греша- може би си по запознат от мен. Да не направих каквото трябва защото нямах време, пари и буса беше с лети джанти и инструменти в него в кофти квартал далеч от блоковете в една полянка и валеше дъжд. Да закрепих го с идеята да го ремонтирам по нататък. Да момента доиде. И сега не говоря какво е станало а как да си затегна шибаните болтове и кои ключ да взема. Ти да не си бога на Т3ките че чак пък ми се караш за моя си бус? Или помогни с съвет или не пиши- ок?

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пон 02 апр 2012 21:21

Ами тогава нямах пари и време (казвам го за 20ти път) а без пари толкова тогава. Сега имам малко и мога да заделям по още малко и го правя. Тогава имах едни 100лв и се чудех да викна пътна помощ и да си го разтоваря пред нас и там да гние или да дам тея 100лв за лагери. И реших да ги дам за лагери с мисълта да кара известно време и тои изкара. Сега карам друга кола, имам някои лев и съм го почнал. Това е новото което ме вълнува- как да оправя разбития двигател а не какво му е било преди време. Имам вал( утре ще го имам де) имам биели, и бутала и искам да си взема ключ и да намеря данни кое колко се стяга- лагери, глава и др. Защо не пишем по това а пише декември месец 2011 дали съм можел да си позволя ремонт?

Потребителски аватар
avtohit77

Мнениеот avtohit77 » Пон 02 апр 2012 21:39

vladobo написа:Ами тогава нямах пари и време (казвам го за 20ти път) а без пари толкова тогава. Сега имам малко и мога да заделям по още малко и го правя. Тогава имах едни 100лв и се чудех да викна пътна помощ и да си го разтоваря пред нас и там да гние или да дам тея 100лв за лагери. И реших да ги дам за лагери с мисълта да кара известно време и тои изкара. Сега карам друга кола, имам някои лев и съм го почнал. Това е новото което ме вълнува- как да оправя разбития двигател а не какво му е било преди време. Имам вал( утре ще го имам де) имам биели, и бутала и искам да си взема ключ и да намеря данни кое колко се стяга- лагери, глава и др. Защо не пишем по това а пише декември месец 2011 дали съм можел да си позволя ремонт?

Утре ще ти изпратя килограмите на стягане

geodj
Автомобил: Vw ID3
Двигател:

Мнениеот geodj » Пон 02 апр 2012 22:24

avtohit77@abv.bg написа: Утре ще ти изпратя килограмите на стягане

Не е лошо и тук някой да ги качи

Потребителски аватар
soaring
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soaring » Пон 02 апр 2012 22:31

Не се нерви!
Никой не ти е виновен, никой не те обвинява, но се постарай и ти да вложиш малко от себе си и да прочетеш, за този бус, за твоя двигател!
Аз добре зная, че смисъла на форума е взаимопомощ.
Апропо, не ти е проблем динамометричния ключ за 29,90, а липсата на разбиране, че и без 100 лева, може да оправи нещо!
Наздраве и успех! :beer

P.S. Моля,да не упрекват здравомислещите и да не поощряваме неприемането на съветите на препатилите.
Благодаря!

Потребителски аватар
valsanik
Автомобил: T3 MULTIVAN+CARAVELLE 16 C-87+91
Двигател: 1.6 TD JX +2.1 MV-Petrol+LPG

Мнениеот valsanik » Вто 03 апр 2012 2:26

Чакай малко Владо...Ти май пак се опитваш да направиш от нещо-нищо.Как така "идват ми вала буталата и биелите и ги слагам. Ми я помисли малко, този блок дали няма овал на цилиндрите,буталата ,нормални ли са или първи,втори ремонт.И дали отговарят на номера на ремонта на блока ,ако е правен такъв.Това на колко се натягат болтовете на вала и дали ще сменяш семерингите ,ти е най-малкия проблем.Да не говори ,че в някой случаи, почти във всеки когато се шлайфа вал, се носи и маховика за баланс.
Помисли малко над стъпките по които вървиш и давай едно по едно.Наистина,в нета има доста инфо ,което да те насочи в правилната посока и начина и реда по който да направиш нещата.
Иначе похвално за мерака и ентусиазма с който си се заел да направиш бусчето. Пак ти ,казвам, прецени този мотор да правиш или да вземеш друг, но трябва да внимаваш много при избора му.Успех и смело напред. :beer

Върни се в “T3”