Хлабина на калпаните на воден боксер 1.9....

Техническа и сервизна информация за бусовете от серия T3 - Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
MrEspero1
Автомобил:
Двигател:

Хлабина на калпаните на воден боксер 1.9....

Мнениеот MrEspero1 » Нед 22 апр 2012 1:25

Здравейте,колеги!
От скоро сам собственик на Т3 воден боксер 1.9 карбуратор. Бих искал да чуя мнението ви за машинката ми и имам един малко по специфичен въпрос. тоя двигател има ли хидравлични повдигачи на капаните и може ли да се регулира хлабината им. И най-важната ми част от въпроса ако се регулира хлабината на клапаните какво трябва да е разстоянието?
Благодаря Ви предварително и Поздрави!!! :wink:

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Хлабина на калпаните на воден боксер 1.9....

Мнениеот BuGmaN » Нед 22 апр 2012 11:00

Еми боксерът си е боксер - разполагаш с мощността му в доста по-ниски обороти, отколкото при другите типове двигатели, почти, като дизел, но в по-голям диапазон обороти. Центъра на тежеста му е ниско, което ти дава по-голяма стабилност. С хидравлични повдигачи е, хебавото им е, само, че не регулираш клапаните. Важно е да сложиш правилното масло за да работят коректно, въпреки, че, ако са за смяна - е невъзможно. При, това количество охлаждаща течност, вдигне ли градусите, значи има голям фал и трябва да се прегледа, че изтървеш ли го - ремонта му е специфичен и скъп и малко майстори го умеят. :да:

MrEspero1
Автомобил:
Двигател:

Re: Хлабина на калпаните на воден боксер 1.9....

Мнениеот MrEspero1 » Нед 22 апр 2012 17:45

...много благодаря за инфото колега :bowdown :wink:

Върни се в “T3”