мултиван Т3 или каравеле Т4 дилема

Техническа и сервизна информация за бусовете от серия T3 - Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
BBorko
Автомобил:
Двигател:

мултиван Т3 или каравеле Т4 дилема

Мнениеот BBorko » Съб 20 фев 2010 12:52

Колеги помагаите моля
Да ви споделя моита дилема : от три години карам и постоиано абгреидвам моито си бусче (муливан Т3)сложих му двигателче 1,9SD преди десетина хилиади му смених задни спирачни апарати ,преди пет хилиади саидинител и ремонт на скоросна кутиа абре с дев думи работи си без грешка само една циалосна боица му остана но сега ме врахлетиа една оферта да купя каравеле Т4 и чуденката е дали да си продам мултиванчето по което баиа не6те сам пипнал вече и да скоча на неизвесното или да си се радвам на каласическата визиа и не чак толко барз ход на Т3 -то???????

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Re: мултиван Т3 или каравеле Т4 дилема

Мнениеот Ivaile » Съб 20 фев 2010 16:05

Попринцип това е като женитбата-не можеш да чакаш друг да ти избере жената... Самият факт,че искаш съвет подсказва,че дЪлбоко в себе си имаш отговор на въпроса -Т3-в който непрекъснато инвестираш пък и вече ти е поомръзнал или Т4 Трябва ти леееко доубеждаване, че Т4 е по-добър вариант! :да: Практичните германци не биха спряли производството на Т3 още в далечната 1991 година, ако следващият им модел не бе по-добър!Имено Т4 послужи зA основа на цяла серия нов тип бусове!Това не означава,че Т3 (аз съм влюбен в него)е лош-но той е за хора, които могат да си позволят да имат няколко коли и да поддъжат олдтаймер!Така че-Т4 е добра алтернатива! : само VW

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 20 фев 2010 19:51

Ами колега, ако ти се занимава постоянно с ремонти, подобрения, доработки, и тем подобни работи остави си Т3-ката. Мисля, че такива занимания там ще имаш в несвяст....

Ако Т4-ката е в добро състояние, и е гледана добре, само сменяш консумативи и пердашиш. То не че няма и на него да му правиш подобрения, но бирата е съвсем друга. Последно от мен - Т4 с малък двигател, независимо дизел или бензин не взимай. Оптимумът е 2,4Д, 2,5ТДИ, или 2,5L (бензин). Купето е тежичко - къса база към 1850 кила празен, и си иска як двигател да го носи. Успех в избора и много безаварийни километри :да:

Потребителски аватар
jordanangelov_
Автомобил: VW T4
Двигател: 2 4 D AAB

Мнениеот jordanangelov_ » Нед 21 фев 2010 22:38

колега за малко съм имал т4 мн хубав бус но т3 си е класиката взех си каравел правя като тебе постоянно нещо излиза за ремонт и така нататък което и да избереш е все едно vw манията никога не угасва бих си избрал в това което съм сигурен вече а не новия филм ека и ще следим какво се случва

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Нед 21 фев 2010 23:43

аве трьпката си е трьпка,дали т3 или т4 се стари4ки са си,не като да си е т5 нещо по ново.......,но ужи се не стигат пустите пари да му се невиди.аз имам 2,4 но 4есно казано здрав излезе 5-та година го карам не е пукал глава или такива работи,но ако забогатея един ден 6те му мислим......

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Пон 22 фев 2010 0:10

Ама аз обичам да казвам, мине ли всичко през ръцете ти, започваш да обичаш тази машина.Вложил си толкова много от себе си в нея, че в един момент тя се превръща в нещо повече от купчина желязо.Отностно правенето на Т3, да си кажа и аз мнението.Направете като мен едно хубаво боядисване, поменете цялата охладителна система, сменете двигателя, направете ревизия на ск.кутия, реиновирайте салона, сменете лагери, накладки, дискове, барабани, сп.помпа и всичко останало по ходовата част и кажете после дали ще правите :)
Всичко това е сменено при мен и все едно карам нов бус.Не се налага да влизам в бокса защото нещата са направени както трябва.Когато приключа с проекта "Syncro" мисля да пусна "Синята стрела" за продаване.Ако някой има интерес може да ми пише от сега.След два месеца го пускам в мобилето.

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Пон 22 фев 2010 23:06

pach имаш ли идея дали вобще раздата4ната кутия на т4 може да се поправи,нащата фирма има една т4 синхро с повредена кутия,казали им да продадат буса ако искат да ъа сменят 12000 лева.сега е само с предно за сажаление,а колко ма4ение видя горкото тди.......а е о6те здраво,добре 4е е 2,5 според мен инак отдавна щеше да е куп4ина желязо,те му дават тон да носи-те с 2 го тожарят 4е и пове4е,аве дюшмани......

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Пон 22 фев 2010 23:14

aylin78 написа:pach имаш ли идея дали вобще раздата4ната кутия на т4 може да се поправи,нащата фирма има една т4 синхро с повредена кутия,казали им да продадат буса ако искат да ъа сменят 12000 лева.сега е само с предно за сажаление,а колко ма4ение видя горкото тди.......а е о6те здраво,добре 4е е 2,5 според мен инак отдавна щеше да е куп4ина желязо,те му дават тон да носи-те с 2 го тожарят 4е и пове4е,аве дюшмани......

В Т4 няма раздатка бре, то да не е джип ;)
Повредата да не е в задния мост ? Отворихте ли да видите какъв е проблема ?

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 23 фев 2010 0:11

Вероятно се е скапала муфата за задния мост. То при такова душманско товарене, но иска око да види, ръка да пипне...

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Вто 23 фев 2010 0:18

KingoftheROAD написа:Вероятно се е скапала муфата за задния мост. То при такова душманско товарене, но иска око да види, ръка да пипне...

Проблема е намирането на силикон за виското, ако и на теб е текнало виското и ги е смесило...лошо.А без силикон ще го отворим, видим и до там :(

Върни се в “T3”