Питане са смяна на двигател на бус Т3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Питане са смяна на двигател на бус Т3
Здравейте колеги, буса ми е Т3 с двигател 1.7D, който се скапа.Намерил съм 1.9D от Поло 1996г. и искам да ви попитам дали ще стане? Буса го ползвам всекидневно и ситуацията не търпи отлагане.Четох цяла тема за подобна трансплантация, но не всичко ми е ясно.Давайте мнения по въпроса, че е много спешно !!!
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Re: Питане са смяна на двигател на бус Т3
Dizela_86 написа:Здравейте колеги, буса ми е Т3 с двигател 1.7D, който се скапа.Намерил съм 1.9D от Поло 1996г. и искам да ви попитам дали ще стане? Буса го ползвам всекидневно и ситуацията не търпи отлагане.Четох цяла тема за подобна трансплантация, но не всичко ми е ясно.Давайте мнения по въпроса, че е много спешно !!!
Според мен най-лесно ще е да отремонтираш стария двигател.Каква е повредата ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане за смяна на двигател на бус Т3
Стария мотор е с счупени сегменти.Има луфтове между буталата и блока.Лампата за маслото свети, следователно и лагерите са тръгнали.Нема време да се прави а и немам доверие на новите части, нали всичко е менте.
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Re: Питане за смяна на двигател на бус Т3
Dizela_86 написа:Стария мотор е с счупени сегменти.Има луфтове между буталата и блока.Лампата за маслото свети, следователно и лагерите са тръгнали.Нема време да се прави а и немам доверие на новите части, нали всичко е менте.
Ти си преценяш, кое те устройва.Проверете добре новия двигател, да не се окаже че и там има скрити камъни

- G_G
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Питане са смяна на двигател на бус Т3
И моя съвет е да си направиш стария двигател поне ще знаеш какво си направил, а относно частите не си прав има и ментета има и истински въпрос на избор/цена/.
Този мотор 1.9Д като го качиш да не се окаже по зле от твоя.
Ти решаваш успех.
Този мотор 1.9Д като го качиш да не се окаже по зле от твоя.
Ти решаваш успех.