Реле за подгряващи свещи - въпрос?
Реле за подгряващи свещи - въпрос?
Незнам за тук ли е тоя въпрос или за дизеловия раздел, но понеже е Т3 ще го задам тук. Приятели ми казаха че колкото е по топъл мотора, толкова по малко трябва да греят свещите преди палене. Та питането ми е, откъде взима сигнал релето колко да грее свещите? Понеже при мен дали при топъл или студен мотор все едно си грее, реших че нещо не е в ред. Възможно ли е да му трябва и сигнал от разширителния съд до който забелязах, че отива букса, но на казанчето няма датчик ами нещо като тапа. Мотора е 1.6 чист дизел от Голф 2. Ако трябва ще го щракна да се види как е хавата.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: Реле за подгряващи свещи - въпрос?
Колега, това в казанчето е датчик за нивото на охлаждата течност. Ако, и когато се получи някакъв теч, в огладителната система, или по други причини започне на се губи някъде охладителна течност, то нивото в разширителното казанче започва да намалява, и като падне под минимума този датчик се задейства и светва червена лампа на таблото. По този начин те спасява от скапване на двигателя.
Колкото до подгряващите свеши, не мога да кажа нищо конкретно. Трябва да се гледат схеми, и оттам да се разбере как се държат.
Колкото до подгряващите свеши, не мога да кажа нищо конкретно. Трябва да се гледат схеми, и оттам да се разбере как се държат.
- bobiturboto
- Автомобил:
- Двигател:
здр.колега релето взима импулс от температурния датчик отсрани на главата,а колкото до греенето,на топъл двигател голфа не трябва да грее, освен ако не се е откачила буксата на датчика или е направен така ако пали трудно 

Ето и снимка на буксата и казанчето с тапата.
А може и тая букса да не за там, нямам идея. Някой колега с такъв мотор, 1.6D и работещо както трябва реле, ако може да снима при него как е ще е супер.
А може и тая букса да не за там, нямам идея. Някой колега с такъв мотор, 1.6D и работещо както трябва реле, ако може да снима при него как е ще е супер.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Не съм 100% сигурен, но ми се струва, че тук нещо липса.