Т3 - сваляне радиатор и кора между седалките

Техническа и сервизна информация за бусовете от серия T3 - Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
Ceco_Kangoto
Автомобил:
Двигател:

Т3 - сваляне радиатор и кора между седалките

Мнениеот Ceco_Kangoto » Вто 30 ное 2010 18:34

Въпроса ми е, как да сваля кората дето е между седалките и служи за минаване на топлина от зад ? Откривам само две винтчета , дали е само от тях или има и някакви щипки или скрити болтчета ? Другият ми въпрос е как да сваля радиатора ?

Потребителски аватар
p-sound
Автомобил: VW T3 Caravelle
Двигател: MV 1990

Re: Т3 - сваляне радиатор и кора между седалките

Мнениеот p-sound » Вто 30 ное 2010 19:56

При мен са тези двата болта за които казваш и най-отзад има една ламарина която е хваната за пода.Ако нямаш ламарина се държи само на двата болта.Обаче примен като го махах вадих и коланите щото пречат и не излиза на горе.Ако става въпрос за радиатора на парното трябва да развиеш четирите болата отстрани на таблото ,конзолата на кормилото и винтчетата които са точно под предния прозорец.Има и два болта на вилките за парното които също се развиват.Като махнеш таблото има два винта отвътре на кутията на парното и два които се развиват отвън през маската.
А ако говорим за големия радиатор махни резервната гума и ще видиш как е хванат.
Толкова от мен за сега.Мисля че имам и снимки на операциите ама трябва да ги намеря.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Вто 30 ное 2010 20:00

Здравей Цецо,
Ето ти схема на тунела и радиатора, по спомен за радиатора свяляш резервната гума, заедно с капака под нея, разкачаш тръбите, кабелите за вентилатора, и след това закрепването на самия радиатор.
Прикачени файлове
2. Radiator.jpg
1. Heater.jpg

Потребителски аватар
Ceco_Kangoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ceco_Kangoto » Сря 01 дек 2010 23:48

Благодаря ви за бързите отговори :bowdown ! Свалих кора и изчистих цялото купе сега ще го кърпя мисля да снимам и да пусна тема с развитие на моя проект :Mr Green Fun . Само че имам малък проблем с радиатора ( водния ), не знам как да го сваля :banghead: . Има едни железа, които са за стойката на резервната гума и те пречат, за да излезе радиатора надоу . Всъщност как излиза този радиатор ? А и да добавя че голям зор беше докато развия тези винтчета за въздухо провода :oops: .

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Чет 02 дек 2010 19:22

Ceco_Kangoto написа:Благодаря ви за бързите отговори :bowdown ! Свалих кора и изчистих цялото купе сега ще го кърпя мисля да снимам и да пусна тема с развитие на моя проект :Mr Green Fun . Само че имам малък проблем с радиатора ( водния ), не знам как да го сваля :banghead: . Има едни железа, които са за стойката на резервната гума и те пречат, за да излезе радиатора надоу . Всъщност как излиза този радиатор ? А и да добавя че голям зор беше докато развия тези винтчета за въздухо провода :oops: .

Сваля се стойката за резервната гума, иначе няма измъкване :)

Върни се в “T3”