Диалема за двигател
- djorch
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Диалема за двигател
Здравейте колеги и аз съм в една диалема и всичко това заради липса на праички.Разбра се,че двигателя 1.6ТD е за ремонт турбото също.Ремонта ще излезе доста парички които не мога да заделя в момента.Намислил съм да сложа някакъв бензинов с газова.Чух,че 1.8 от VW ставал много лесно.Някой слагал ли е такъв и има ли впечатления как е?
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Re: Диалема за двигател
djorch написа:Здравейте колеги и аз съм в една диалема и всичко това заради липса на праички.Разбра се,че двигателя 1.6ТD е за ремонт турбото също.Ремонта ще излезе доста парички които не мога да заделя в момента.Намислил съм да сложа някакъв бензинов с газова.Чух,че 1.8 от VW ставал много лесно.Някой слагал ли е такъв и има ли впечатления как е?
Здравей, Митко от София на кафявото синхро с надстройката е с такъв мото 1.8 моно.Ще трябва да направиш допълнителен фланец на всмукателния колектор, с който да повдигнеш и хоризонтираш моното, което няма как да работи под наклон от 50 градуса.
- djorch
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ванка какъв е тоя фланец,че при Митко са правили други галимации?
- PACH
- Bus Master
- Контакти:
djorch написа:Ванка какъв е тоя фланец,че при Митко са правили други галимации?
Ами някакво коляно, което да изнесе малко нагоре монто и да го хоризонтира успоредно на земята.В двата края на коляното се заварят фланци, като долния се закрепя към смукателния колектор, горния към моното.
- djorch
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще му мислим нещо може и карбуратор да му сложа вместо моноинжекциона.За сега мисля,че вариянта с 1.8 мотор ще ме върне най-бързо и евтино в джаза.
- djorch
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Диалемата ми приключи.Взех решение да ремонтирам моя си двигател и турбо.Та от днес вече съм с отремонтиран двигател и турбо.

- PACH
- Bus Master
- Контакти:
djorch написа:Диалемата ми приключи.Взех решение да ремонтирам моя си двигател и турбо.Та от днес вече съм с отремонтиран двигател и турбо.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Най-правилното решение, поздравявам те за него

- djorch
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря Ванка.Радвам се,че и ти с такъв богат опит с различни двигатели си на това мнение. 

- PACH
- Bus Master
- Контакти:
djorch написа:Благодаря Ванка.Радвам се,че и ти с такъв богат опит с различни двигатели си на това мнение.
Опита до сега ми показва че какъвто и двигател да сложиш, винаги разходите и труда са по-големи от ремонтирането на оригиналния.Карай си буса и не влизай в филми