Проблем със съединител

Техническа и сервизна информация за бусовете от серия T3 - Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
triplesss
Автомобил:
Двигател:

Проблем със съединител

Мнениеот triplesss » Пон 15 авг 2011 20:52

Здравейте, наскоро купих едно Т3 Каравел, но имам проблем със съединителя....не отделя. Когато е запален буса скоростите влизат трудно,като вкарам първа буса тръгва още преди да съм пуснал съединителя.Чудя се дали е заминал съединителя или е помпата.По време на движение съединителя не буксува. Как да разбера дали е съединител или помпа,и ако е помпа коя от двете?

Потребителски аватар
valsanik
Автомобил: T3 MULTIVAN+CARAVELLE 16 C-87+91
Двигател: 1.6 TD JX +2.1 MV-Petrol+LPG

Re: Проблем със съединител

Мнениеот valsanik » Пон 15 авг 2011 22:16

Пробвай с обезвъздушаване.

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Пон 15 авг 2011 22:55

Провери дали имаш спирачна течност. Казанчето се намира под капака на таблото. ;)

Потребителски аватар
triplesss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот triplesss » Вто 16 авг 2011 18:33

Течност има,обезвъздушено е и проблема остава. Как да проверя коя помпа е,а и съединителя как да разбера дали е заминал. :roll:

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Вто 16 авг 2011 20:58

triplesss написа:Течност има,обезвъздушено е и проблема остава. Как да проверя коя помпа е,а и съединителя как да разбера дали е заминал. :roll:

В 80% от проблемите, задната помпа сдава багажа.Виж дали не е изцапана със спирачна течност.

Потребителски аватар
triplesss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот triplesss » Нед 21 авг 2011 20:54

Малко развитие по темата....Смених горна помпа на съединителя по препоръка на продавача, задната била сменяна, и наистина има вид на нова а и под седалката намерих кутията със старата помпа в нея,обезвъздуших но...проблема си остава,по-добре е но пак влизат с удар скоростите, а като влезнат трудно излизат, а задна пък въобще не можах да вкарам. Иначе на изгасен мотор си влизат мазно и леко.
Какво да правя колеги помагайте с идеи, то сега остана само съединителя да проверя, но се чудя как. Дали има някакъв технологичен отвор да погледна или трябва да махам кутията. :roll:

Потребителски аватар
soaring
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soaring » Нед 21 авг 2011 21:01

Моето мнение и препоръка е, да сваляш кутията. Не зная да има технологичен отвор, па и да има какво ще разбереш? Те тези наши консерви са си на годинки и е логочно съединителя да се е спомонал :bishop

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Нед 21 авг 2011 21:42

soaring написа:Моето мнение и препоръка е, да сваляш кутията. Не зная да има технологичен отвор, па и да има какво ще разбереш? Те тези наши консерви са си на годинки и е логочно съединителя да се е спомонал :bishop

Това е единия вариант, другия за който се сещам е да е износена вилката на лагера и от там да не може да натисне достатъчно.При всички положения ще трябва сваляне на кутията.

Потребителски аватар
triplesss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот triplesss » Нед 21 авг 2011 22:14

Аха, значи да запрятам ръкави. Мисля да свалям мотора и кутията както са заедно, че маторя е бая олят с масло и да го огледам и ревизирам малко. Дали не е по лесно да ги сваля от отдолу.
Кажете има ли някакви тънкости при свалянето че още не съм много в час с тези консерви :lol:

А, и буса е синхро, ако това има значение при свалянето, че гледам има некви греди отдолу, дали всичко заедно може да се свали.
Абе доста ремонти ме чакат май...

Потребителски аватар
soaring
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soaring » Нед 21 авг 2011 22:20

Влезна в приключение...
Специалиста по синхрото е PACH. Първо се консултирай с него, че синхрото си е играчка. Виж в темите, той пусна една доста дълга поредица за неговото синхро с много снимки.
Успех! :beer :beer :beer

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Пон 22 авг 2011 8:03

triplesss написа:Аха, значи да запрятам ръкави. Мисля да свалям мотора и кутията както са заедно, че маторя е бая олят с масло и да го огледам и ревизирам малко. Дали не е по лесно да ги сваля от отдолу.
Кажете има ли някакви тънкости при свалянето че още не съм много в час с тези консерви :lol:

А, и буса е синхро, ако това има значение при свалянето, че гледам има некви греди отдолу, дали всичко заедно може да се свали.
Абе доста ремонти ме чакат май...

Охооо, още едно сихро във Форума, е защо до сега не сте го представили колега, получавате мъмрене пред строя :)
Да ти кажа честно, не виждам снисъл от сваляне на двигателя, спокойно може и на место да смениш течащите семерини и гарнитури.Дизел ли е ? За да свалиш кутията, трабва да махнеш защитите на кардана и под двигателя, сваляш кардана, откачаш стартера и махаш другите болтове.Само да ти кажа че свалянето на стартера на синхрото е голяяям секс scare , сложи една тръба/греда над двигателя в багажника и с въже го прихвани за нея, като махнеш кутията да не се кандилка насам натам.Имай в предвид че накичената кутия тежи доста и си иска подемник, за да ти е по-лесно свалянето.Това е като за начало, очаквам да качиш някоя снимка на красавеца, да му се порадваме :)

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Пон 22 авг 2011 20:09

triplesss написа:Колега PACH не се познаваме ама да знаеш,че ти си виновника да се запаля по тези бусове :lol:
А иначе то и на мен ми се искаше да се похваля, ма не смея още че то хич не е за хвалене :oops: . Сега е грозен, но някой ден се надявам да стане хубав.
В голям филм се вкарах, буса е доста занемарен а има и доста поизгнило, ма като нема пари за по убав :banghead: .
Мотора е 1.6 TD с турбина от 1.9 Километража показва 688000 км :shock но мотора пали от четвърт и пее.
Не мислех да го показвам в този му вид ама ето какво му е състоянието в момента.

Олееее, това да не е от Добрич Синхрото ? Няколко човека ходиха да го гледат, амааа иска се бая мерак да го вземеш :)
Честито и да си го ползваш със здраве, ще помагаме с каквото можем.Намери ме на скайпа да си пишем: pach_bs
Местя ти мнението в представяне на нашите бусове, може да допълниш инфото за бус и да изброиш какви екстри има, блокажи и т.н.

Върни се в “T3”