Шумоизолация - Т3

Техническа и сервизна информация за бусовете от серия T3 - Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Viktor.A
Автомобил:
Двигател:

Шумоизолация - Т3

Мнениеот Viktor.A » Нед 23 окт 2011 14:20

Колеги, тъй като не намерих писано по въпроса (не претендирам че няма, просто аз не намерих :oops: ), реших да пусна тази тема за идея, която ми се върти в главата.
Та, моето канче (Т3) е било военно, даже съм му запазил автентичната табелка на таблото, на която пише "U.S Property" :Mr Green Fun и по тази причина нито е чуло, ни видяло шумоизолация...Замислил съм се, дали да не му напълня кухините във вратите и панелите с онази жълта вата, която продават в Практикер на рола. Даже мисля да постеля един слой под индустриалния балатум, с който съм покрил целия под + багажното пространство.
Някой от вас правил ли е това упражнение? Постигнал ли е нещо? Има ли смисъл?

Благодаря предварително! И надявам се да успея при първа възможност да се присъединя към някоя бус-сбирка :beer

Потребителски аватар
jorko.b67
Автомобил: Caravelle 1.6TD Syncro
Двигател:

Re: Шумоизолация - Т3

Мнениеот jorko.b67 » Нед 23 окт 2011 15:24

В Ютуб съм гледал клипчета как изолират бусове(стените им) като запълват кухините им с пяна. Излиза май малко скъпичко , но мисля , че ефекта ще е добър.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Нед 23 окт 2011 18:28

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Пон 24 окт 2011 0:00

jorko.b67 написа:В Ютуб съм гледал клипчета как изолират бусове(стените им) като запълват кухините им с пяна. Излиза май малко скъпичко , но мисля , че ефекта ще е добър.

Това с пяната ще бъде наи голямата ти грешка.Тя е силно хигроскопична и просто ще гледаш как буса ти гние със скороста на светлината. :bishop

Viktor.A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viktor.A » Пон 24 окт 2011 7:22

PACH написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=66&t=140576&start=15 :mrgreen:

PACH отново ми показа топлата вода :mrgreen: Ще си поиграя и аз, пък ще споделя после що съм свършил :beer
Освен шумоизолацията обаче, на дневен ред са ми още оригинален волан (Бог знае защо предишншя собственик е решил да сложи волан от Голф :screwy - на таблото нищо се не види, а аз както съм и 2 метра...), салон, че върху този май са разпитвали терористи (не смърди на урина а просто е изпокъсан :Mr Green Fun ) и вероятно ще трябва да направя упражнението с панелите и облицовката им. Бе, не е като да си нямам работа mhihi

Лека седмица на всички! :wink:

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Пон 24 окт 2011 16:13

http://www.biltema.no/no/Bil---Mc/Bilti ... ingsplate/

Ако ти хареса... ще намеря начин да ти го пратя до Бг.

Питай колегата "pe6kata" как е изолацията. На него му донесох няколко листа.

100 крони са 25 лв. към днешна дата

Viktor.A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viktor.A » Пон 24 окт 2011 20:41

Ще се консултирам и с него :D

Благодаря много за отзивчивостта! :beer

ПС- днес много неуспешен опит с едно Т3 за части...нито читав салон, нито волан, нито пластмасата под волана, нито предно (е, има го ама надрано от скапани чистачки) и странични стъкла :cry: Става въпрос за обява в мобиле за едно синьо бусче в Русе. Да знаете, тези части ги няма, иначе човека си е коректен.

Върни се в “T3”