Прозрачна преграда на салона Т3

Техническа и сервизна информация за бусовете от серия T3 - Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Прозрачна преграда на салона Т3

Мнениеот levonik » Нед 19 фев 2012 18:47

Здравейте!
Занимавал съм ви с отопляването на салона си и днес, благодарение на малката помпичка, която си купих съм по добре. Но студа, особено тази година си го бива.
Пия си кафето в заведение, което зимата е отделено от света с прозрачна мембрана. Помислих си не може ли да преградя салона си с подобна преграда, дори и само багажното отделение. Някой правил ли е подобно нещо или да е виждал някъде, линкче, снимка, идейка...
Благодаря!

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Re: Прозрачна преграда на салона Т3

Мнениеот galyaradeva » Пон 20 фев 2012 0:08

Потребителски аватар
levonik

Мнениеот levonik » Вто 21 фев 2012 18:31

Да, като първата препратка. Трябва да го проуча внимателно и дано някой да го е правил наистина, реално, у нас.

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Вто 21 фев 2012 23:21

Като гледам колко бусове се продават с подобни прегради и все един и същи модел, мисля че са оригинални и се монтират серийно на бусове със 2-5 места.

Потребителски аватар
levonik

Мнениеот levonik » Сря 22 фев 2012 16:35

Може, но аз отделно не съм виждал. Поне в сайтовете в които ровя. Ще си направя устата и пред германците ми, да проучат пазара и ако е нещо разглобяемо - може да ми излезе късмета да го бутнат в самолета. Ще пусна връзки и по моргите. Попадал съм на стационарни прегради, но те са неприложими при мен- с постоянна преграда се губи смисъла да имаш бус. Благодаря за информацията!

Потребителски аватар
batchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batchi » Пет 24 фев 2012 22:28

levonik написа:Здравейте!
Занимавал съм ви с отопляването на салона си и днес, благодарение на малката помпичка, която си купих съм по добре. Но студа, особено тази година си го бива.
Пия си кафето в заведение, което зимата е отделено от света с прозрачна мембрана. Помислих си не може ли да преградя салона си с подобна преграда, дори и само багажното отделение. Някой правил ли е подобно нещо или да е виждал някъде, линкче, снимка, идейка...
Благодаря!

Колега буса си е твои,но според мен не се занимаваи с глупости,вземи си едно задно парно
за около 50лв и си готов . :beer

Потребителски аватар
levonik

Мнениеот levonik » Нед 04 мар 2012 17:29

Глупости, неглупости, но проблема си е проблем. Колата просто не грее- изправен термостат-с опипване на долтната тръба и термометър в бъчонката , поставено допълнително парно от Жигули с медно радиаторче. Приятели ме убеждават, че така е с нормално работещия дизел, вярвам им, но ми е студено.

Потребителски аватар
soaring
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soaring » Нед 04 мар 2012 18:29

Не зная, но в моя варел (Т3 1,6 TD) си е направо баня!
Имам допълнително парно под третия ред седалки и дори го пускам рядко, защото иначе не се търпи.
Най-вероятно не е обезвъздушена както трябва системата. Знаеш, че двигателя е по-ниско от радиатора и когато се обезвъздушава системата, трябва задницата да се повдигне!

Върни се в “T3”