Здравейте!
Изпълних една моя мечта преди няколко месеца- купих един Joker от Германия- изцяло изкърпен и направен, 5 скорости, който е в страхотно състояние, обаче моторът го е предал на пътя... Прегрял е много, от което се е разтопил и фланецът за охлаждане, отиващ към мотора и от там може да си представите- пукната глава на няколко места, прегряти лагери на колянов вал, блокирало турбо.
В голямо чудене съм какво да направя- дали си струва да го оправям този, или пък да го сменя директно. За съжаление, в България JX двигатели на пазара не виждам- ако някой продава от форума, пишете, ще се радвам и бих бил купувач! Ако не намеря, се двоумя с какво да го сменя- разбира се, TDI би бил един много по- добър вариант, но с не особено огромния ми опит на 20 годишна възраст, придобит главно от Т4- ката ми, която имам от 2 години като първа кола, не съм сигурен, че бих се справил. Обмислям 1.9TD AAZ двигател, но след множество часове и уж намерена информация по конверсията в интернет, все пак няма точно описано как трябва да се случи и много хора го правят по различни начини...
Та, ще се радвам на всякакви съвети- има ли някой в България, който би ми сменил нужните неща срещу заплащане, ако купя един AAZ двигател и му го закарам, и да го сложа след това сам в буса? Или ако някой от тук продава JX в добро, работещо състояние или готов AAZ двигател, да пише, ще се радвам!
Поздрави и лека вечер:)
Смяна на двигател от 1.6TD JX към AAZ
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Re: Смяна на двигател от 1.6TD JX към AAZ
Поздравления за буса! Не си написал в кой град се намираш. Има доста хора които могат да направят смяната на двигателя професионално. За районо около Асеновград, за мога да препоръчам batchi. Можеш да използваш JX, като добра основа за да преминеш към 1,9 Най-лесния вариант е напречно разположения 1,9 двигател. Дали AAZ, 1Z, AFN, AHU ще избереш зависи от очакванията ти. Ако стария двигател е прегрял, аз бих ти препоръчал да провериш състоянието на радиатора и при най-малко съмнение за проходимостта му да го смениш с нов. След като говориш с човека който ще ти направи конверсията и си решиш по кой път ще тръгнеш, вероятно и цената ще е фактор, търси читав двигател.
Ivo_ написа:Поздравления за буса! Не си написал в кой град се намираш. Има доста хора които могат да направят смяната на двигателя професионално. За районо около Асеновград, за мога да препоръчам batchi. Можеш да използваш JX, като добра основа за да преминеш към 1,9 Най-лесния вариант е напречно разположения 1,9 двигател. Дали AAZ, 1Z, AFN, AHU ще избереш зависи от очакванията ти. Ако стария двигател е прегрял, аз бих ти препоръчал да провериш състоянието на радиатора и при най-малко съмнение за проходимостта му да го смениш с нов. След като говориш с човека който ще ти направи конверсията и си решиш по кой път ще тръгнеш, вероятно и цената ще е фактор, търси читав двигател.
Здравей, Иво!
Първо, благодаря много за отговора ти! Моя грешка, че не съм написал от кой град съм, за първи път пиша във форума- от София съм:) Във връзка с Batchi- намерих му телефона, препоръчаха ми го и други хора, но не ми вдигна след няколко дни позвънявания. Искам да те попитам, имаш ли идея, дали той би направил само конверсията на двигател, примерно AAZ, с нужните промени- картер, турбо и т.н, или трябва да му закарам и буса? Много по- удобно би ми било, ако това е възможно и после го монтирам сам. Също така, някаква идея ориентировъчно колко пари взима за тази работа имаш ли, защото, ориентирайки се по цените в чужбина за подобна услуга, биха ми били непосилни.
Що се отнася до радиатора, благодаря ти за съвета- и аз го мислех и ще го направя на всяка цена!
Благодаря предварително!
Поздрави,
Иво:)
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Отговора за цената може да ти го даде само човека който ще я направи. Има много фактори, сред които какви модификации ще искаш да направиш. Ако си намериш добър комплектен ААЗ двигател с документи, и не правиш нищо освен необходимото за да го монтираш и да запали, не би трябвало да ти струва много прехвърлянето му в Т3ката. Чувал съм и за хора от Софийско които могат да ти направят конверсията също, но аз не съм ги ползвал и не бих могъл да ги препоръчам. Вярвам че ще има колеги които ще ги препоръчат и ща предоставят контакт. Опитай също в БГ Фб групите за Т3. Те се следят от много повече хора.
Много си прав, благодаря ти за отговора!
Ще разгледам и по групите и ще мисля как да действам с проекта по- напред:)
Благодаря ти още веднъж и хубав и успешен ден желая сега!
Иво
Иво
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Ivaka2003 написа:Много си прав, благодаря ти за отговора!
Иво
Да започнем с два основни въпроса:
1. Колко често и на какви разстояние планираш да пътуваш ?
2. какъв е бюджета, който си отделил за конверсията ?
PACH написа:Ivaka2003 написа:Много си прав, благодаря ти за отговора!
Иво
Да започнем с два основни въпроса:
1. Колко често и на какви разстояние планираш да пътуваш ?
2. какъв е бюджета, който си отделил за конверсията ?
Здравейте, господин Тодоров!
Благодаря Ви за отговора! Виждал съм Вашия бус по морето не веднъж, страхотен е:) Относно въпросите Ви- пътувам по Европа често с Т4-ката ми, та планирам същото и за Т3- ката- големи дистанции, сравнително често. Що се отнася до бюджета ми- имам максимум 1800лв заделени, защото не мога да извадя повече в този момент.
Поздрави:)
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Благодаря за оценката :)
Хайде да не сме толкова официални и да поговорим делово.
С този бюджет препоръчвам да си разглобите нацяло вашият мотор и да му направите основен ремонт, шлайфане на блок, нови бутала, глава от донор и най-важното нов радиатор на охлаждането.
Другата опция е 1.9Д от Поло 1998г. /SDI се води с механична помпа Лукас, която може да се смени с Бош/ като там има шанс да е в прилично състояние и да го турбинирате. AAZ в добро състояние да се намери в днешно време е като 6-ца от Тото :) Стар модел на стотици хиляди километри. 1.9 TDI 1Z е добра опция, но за него трябва по-сериозен бюджет, особенно ако нямате уменията сам да си направите повечето неща.
Успех ;)
Хайде да не сме толкова официални и да поговорим делово.
С този бюджет препоръчвам да си разглобите нацяло вашият мотор и да му направите основен ремонт, шлайфане на блок, нови бутала, глава от донор и най-важното нов радиатор на охлаждането.
Другата опция е 1.9Д от Поло 1998г. /SDI се води с механична помпа Лукас, която може да се смени с Бош/ като там има шанс да е в прилично състояние и да го турбинирате. AAZ в добро състояние да се намери в днешно време е като 6-ца от Тото :) Стар модел на стотици хиляди километри. 1.9 TDI 1Z е добра опция, но за него трябва по-сериозен бюджет, особенно ако нямате уменията сам да си направите повечето неща.
Успех ;)
Здравейте, господин Тодоров!
Благодаря Ви за отговора! Виждал съм Вашия бус по морето не веднъж, страхотен е:) Относно въпросите Ви- пътувам по Европа често с Т4-ката ми, та планирам същото и за Т3- ката- големи дистанции, сравнително често. Що се отнася до бюджета ми- имам максимум 1800лв заделени, защото не мога да извадя повече в този момент.
Поздрави:)