монтаж на климатик или климатроник
-
- Автомобил:
- Двигател:
монтаж на климатик или климатроник
имам Транспортер 90г производство мога ли да му сложа (е не аз де а компетентен човек разбира се) климатична система и коя ще е по подходяща за моя модел(90г -VW 2.0 бензин)и не на последно място кой модел е по ефтин щото малко съм на Вие с тези неща,моля пишете,може би ще се смеете на некомпетентноста ми но какво да се прави лесно се не става Фолксвагенджия.)))
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: монтаж на климатик ли климатроник
Кой модел какво (бус, или климатик) е по-евтин? ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Буса е Транспортер Т4 1990г.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
До тук добре, сега по-евтин климатик ли искаш да му слагаш?
Това и втора употреба да е, пак няма да е много тънка лайстна. А нов оригинален няма как да се намери.
Монтажа на климатика е свързан в разкачане на цялото табло, и смяната елементи от него и системата за отопление-охлаждане на купето. И в тавана също има въздуховоди, до всяко пътническо място, ако буса е каравел. Освен това - монтаж на компресор на двигателя, смяна на пистов ремък, с по-дълъг за версия с климатик, и ролки и тн. Монтаж на тръби, маркучи и тн, втори радиатор пред основния. Освен това има и блок за управление на климатика/климатроника в таблото, и промени по вентилаторите на големия радиатор...
Всичкото това, и вероятно все нещо ще съм пропуснал да изброя, трябва да се налади да работи както трябва, и ти сам си прецени доколко си заслужава. Във всеки случай с едно шляп-шлюп няма да стане. И предвид, че всички части са второупотребни, неминуемо ще възникнат проблеми при подкарването. На руския форум има ентусиасти, които са правили такава трансплантация, но самите те казват, че било голямо главоболие, и трябва много яка мотивация човек да се захване да го прави. Тук и други питаха, но доколкото знам никой още не се е похвалил...
Това и втора употреба да е, пак няма да е много тънка лайстна. А нов оригинален няма как да се намери.
Монтажа на климатика е свързан в разкачане на цялото табло, и смяната елементи от него и системата за отопление-охлаждане на купето. И в тавана също има въздуховоди, до всяко пътническо място, ако буса е каравел. Освен това - монтаж на компресор на двигателя, смяна на пистов ремък, с по-дълъг за версия с климатик, и ролки и тн. Монтаж на тръби, маркучи и тн, втори радиатор пред основния. Освен това има и блок за управление на климатика/климатроника в таблото, и промени по вентилаторите на големия радиатор...
Всичкото това, и вероятно все нещо ще съм пропуснал да изброя, трябва да се налади да работи както трябва, и ти сам си прецени доколко си заслужава. Във всеки случай с едно шляп-шлюп няма да стане. И предвид, че всички части са второупотребни, неминуемо ще възникнат проблеми при подкарването. На руския форум има ентусиасти, които са правили такава трансплантация, но самите те казват, че било голямо главоболие, и трябва много яка мотивация човек да се захване да го прави. Тук и други питаха, но доколкото знам никой още не се е похвалил...
- jorko.b67
- Автомобил: Caravelle 1.6TD Syncro
- Двигател:
Относно поставянето на климатик в бус (но за Т3), днес попаднах на този сайт http://www.shenairco.com/page.php?5
и се свързах по телефона. Обясниха ми , че за чисто нов климатик (прави се заявка и се чака около седмица да пристигне) , с инсталирането (между 7 и 14 дни , в зависимост от сезона) и 2 години гаранция , цената варира между 3200 и 3600 лв .
Цената зависела от модела климатик , двигателя на буса и др.
и се свързах по телефона. Обясниха ми , че за чисто нов климатик (прави се заявка и се чака около седмица да пристигне) , с инсталирането (между 7 и 14 дни , в зависимост от сезона) и 2 години гаранция , цената варира между 3200 и 3600 лв .
Цената зависела от модела климатик , двигателя на буса и др.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Отиваш в Истанбул и за 1 ден си готов с нов климатик-климатроник.
- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
don Vito написа:Отиваш в Истанбул и за 1 ден си готов с нов климатик-климатроник.
Дон Вито.. във Истанбул има народ колкото една България бре. Кой от всички мекерета да питаме. То така с едно отиване дали ще стане?
DA@KA-та може да даде компетентно мнение по въпроса ако се включи.
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Аз съм пас,моя си беше с климатроник оригинално.Но в Турция наистина правят чудеса ,стига да уцелиш мястото.В Аксараи търсете,там е центъра на автотунинга