T4 2,4д 94г - не загрява

Техническа и сервизна информация за Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Bore_T4
Автомобил:
Двигател:

T4 2,4д 94г - не загрява

Мнениеот Bore_T4 » Вто 03 апр 2012 9:23

Здравейте, вчера смених термостата и антифриза на бусчето и пак има проблем със загряването трябваше да измина около 10-15 км докато достигне работна температура (всъщност не знам каде трябва точно да е стрелката тъй като таблото ми е с "C" и "H"). Та да премина към въпросите

1. На колко градуса трябва да отговарят разграфенията на термометъра и колко градуса е нормално да поддържа?
2. Има ли някакъва по специфична процедура по обезвъздушаването на охладителната система?
3. Нормално ли е след 20 километра каране трабата на термостата да си стои все студена?

благодаря предварително

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Re: T4 2,4д 94г - не загрява

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 03 апр 2012 9:41

Обезвъдушаване има само на радиатора на парното в таблото. Има си пробка, която се вижа откъм коша на двигателя. При днешните температури на въздуха, не е нормално да загрява чак на 20 км. каране. Проблема може и да не е в термостата. Центровката на ГНП-то как е? Понякога по-ранното, или по-късното впръскване също влияят на загряването на мотора. Имах някъде снимки на таблото с написани градуси, ще ги потърся по-нататък. По принцип стрелката трябва да се движи около средната дебела черта, или малко над нея, при добре загрял мотор. Вентилаторите на радиатора работят ли нормално? да не би да са постоянно включени?

Bore_T4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bore_T4 » Вто 03 апр 2012 10:38

Благодаря за съпричастноста към проблема, буса го закупихме с баща ми от Германия като тамошния търговец твърдеше че ГНП е рециклирана, деиствително има стикери по помпата с холограми BOSCH явно е правена в оторизиран сервиз, като цяло в помпата нямам съмнения буса си варви доста добре както и разхода си е нормален. От пропката на маркуча на парното обезвъздушихме системата, но тая пропка сякаш не ми се вижда най-високата точка в системата. Странно ми се вижда това че долу трабата на термостата си стои все студена та нали като загрее и отвори от там трябва да излезе топлата вода и да отиде към радиатора да се охлажда т.е. дори и да е останал термостата отворен поради дефект да кажем или е отворил по рано преди работната температура тая траба все трябва да е загряла??? :banghead:

Потребителски аватар
sasho_yamaha
Автомобил: T4 Volkswagen Multivan GENERATION
Двигател: 2.5 R5 TDI AXG 202hp.

Мнениеот sasho_yamaha » Вто 03 апр 2012 12:48

Или пък термоклапана на жалузите да е развален и те да стоят постоянно отворени,макар че и така би трябвало да загрява само че по бавно.На моето 2.4 беше развален и ги местих на ръка.

Върни се в “T4, T5 и T6”