Покупка на Мултиван Т5 4Motion - мнения и съвети.

Техническа и сервизна информация за Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
Grey Bird
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на Мултиван Т5 4Motion - мнения и съвети.

Мнениеот Grey Bird » Пет 11 мар 2011 9:11

aylin78 написа:Ако не се лъжа този модел е със сензор на страни4ните врати ако са 2 не погледнах,голяма газария :beer абе бус4ето си е 6 то4ки.

Какво имаш предвид - какъв е този сензор на вратите. Иначе колата е две странични врати и са електрически с бутон от купето. mhihi

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Пет 11 мар 2011 9:35

Колега тук по твоя въпррос можем само да си чешем езиците.По добре се регистрираи в руския форум и почети.Там има поне 100 човека някои и с по 3 такива буса Т5.Лично аз се отчаях от техните коментари,особенно за моделите до 2005 година.Явно и VW за известен период от време са се изложили с качеството.Точно на тая екстра със страничните врати наи малко се радваи,че може неиде из балкана да си пързаляш с формоушъна, като пилот на хеликоптер с отворена врата.За сравнение с другите марки не може да става, щот това не е ван а е бус.Аз също съм се возил ,но не мога да кажа че е по тих от моятТ4 КОМФОРТЛАИН .Иначе возията е по добра, понеже немците са изхвърлили торсионите и са заложили на Макферсона.Както каза Ванката имат 12 години разлика. Избора си е твои както и парите.При цената която плащаш, едва ли те интересува цената на частите и ремонта.Късмет. :beer

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 11 мар 2011 9:42

DA@KA Колега, Макферсон-ът не е най-доброто окачване, а най-евтиното за производство, но да не оспамваме темата на колегата. Ето я темичката в руския форум за Т5-цата, който иска и може да си прочете там. Успех и късмет на колегата. :да:

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Пет 11 мар 2011 9:50

Честито,ако си го купил вече.
Наистита си е добър буса.Здрави и безпроблемни са като цяло.Кола за дълги пътувания.
Не е кола за всеки ден ,но ти най добре си знаеш нуждите.Трудно се продава след време и не си държи цената.Не навсякъде могат да ги облужват да си го знаеш това.Иска си ФВ сервиз.Това е един от най добрите двигатели на групата.Иска си само качественни горива ,а не от тубата.Ако чипът е заводски е само плюс.
И само с преден мост Т4 и Т5 са много проходими и стабилни на пътя.Особенно ако има ЕСП. 30 см пресен сняг с добри зимни гуми и е издрапвал.А с вериги съм правил пъртина в 50-60 см.
Късмет.

Потребителски аватар
Grey Bird
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grey Bird » Пет 11 мар 2011 13:46

Руски за съжаление не отбирам и немога да се възползвам, но все пак мерси. За продажбата след време и аз си го мислех.От автокъщата казаха, че колата е седяла 5 месеца тука в БГ и никой не е попитал за нея и затова са я закарали в немско, че да я продадат там.Но ще я търкалям 100 000 - 150 000 км пък после ще му мисля кат стане на 200 000км. За горивото ясно, че ще е само качествено а и добавки ще слагам. Заводски чип във Фолксваген - такова понятие няма, просто първият собственик на колата като си я е поръчвал е искал да му сложат и чип и са го сложили тук в Порше.БГ като е дошла колата от завода, то по скоро не е чип, а е нещо като PowerBox, тва както и да е, да кажем че е фабричен. За сервиза, въобще и нямам намерение да го пипа пишман майстор (при Еспаса е същата работа,като пипне, някой гаражен майстор и после всичко брак :shock ), а не мерси.

Потребителски аватар
Grey Bird
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grey Bird » Чет 17 мар 2011 22:30

Колеги здравейте, днес пристигна Мултивана от Германия. На пръв поглед колата си е супер. Да си призная не е кой знае какво повече от Espace Initiale Paris като ниво на оборудвана и лукс, но няма да задълбочавам, че сигурно ще се разпалите.Бях в Порше София Изток на пълен преглед. Там обаче не всичко беше ОК. Проблемчетата които откриха колегите са: спукан изпускателен колектор, тампони и лагери на макферсоните и тампони на стабилизиращата щанга, или в цифрово изражение това прави 1800лв. Към това като прибавим и смяна на масла,филтри и накладки - 1200лв. и нови гуми 2000лв, защото тези са галоши, каско 3000лв. сумата става доста добра :deal . Утре ако ми свали още 2000лв от цената го взимам, ако ли не търсим друг и така.

Поздрави.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 17 мар 2011 22:48

Е, щом имаш забележки по колата, ръчкай да пада цената. То като е спукан колектора да не е пострадало и нещо друго покрай него? турбо,мурбо, тръби маркучи. Би трябвало и на вървенето да повлияе. За макферсоните страдат и други коли с макферсони, не само Т5-цата. Обслужването е малко скъпичко, но щом не те притеснява, и падне ли цената с колкото искаш, давай смело.

По сравнение с еспейса като обем и място отвътре как ти се вижда? И като панорама от позицията на водача?

Потребителски аватар
xcentric
Автомобил: Transporter 2003
Двигател: TDI - AJT

Мнениеот xcentric » Пет 18 мар 2011 1:09

колега за тия аварийки които изброи и като сметнем на колко километра пък и сумата бих си помислил сериозно не се хвърляй на първия красавец чисто приятелски съвет

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 18 мар 2011 10:20

Мен само пукнатия колектор ме притеснява, другото са дреболийки. И се сменят лесно. Всъщтност в руския рофум съм виждал пукнат клектор и на Т4. Може да е имало производствен дефект. По гаранцията нищо ли не може да се направи? Гумите много ясно някой ги е сменил предварително. Пък и самата модификация Мултиван си е скъпичка...

Потребителски аватар
Grey Bird
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grey Bird » Пет 18 мар 2011 11:11

Значи, тази кола вече няма гаранция, така че по гаранция нищо не може да се направи. От Порше София Изток казаха, че няма нищо друго и колата е много стегната като цяло.Компа дава грешка в турбото, но това е заради спуканият колектор, като се смени ще се оправи казаха. :lol:
xcentric написа:колега за тия аварийки които изброи и като сметнем на колко километра пък и сумата бих си помислил сериозно не се хвърляй на първия красавец чисто приятелски съвет

Колега колко са километрите ? 72 600км са абсолютно нищо. Дай пример за такъв Мултиван с това ниво на оборудване и да е 4Motion за по - малко от 50 000 и го взимам веднага, ама няма.
За простора в колата в сравниние с Еспейса - ДА, по широкичко е, но други съществени разлики да си призная кой знае какви няма с изключение и на 4 Motiona разбира се, а пък парите са му бая в повечко (говоря по принцип, като модел, а не точно за този екземпляр). Нямам обяснение найстина защо тези коли държат такава висока цена. :roll: Както и да е. Свалих още 1800лв след първоначалните 10 000лв и така се разбрахме за 54 000лв крайна цена. Договорът вече е подписан, сега трябва да я регистрирам (мисля да си уредя същият Рег.№ СА 7788,защото ми харесва) и после ще сменя първо гумите. После правя поръчка за колектора и другата сидмица я закарвам да оправят и сменят всичко, после нафта и ръчка heavy metal zork ...

Поздрави.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 18 мар 2011 11:15

Хайде, да ти е честита новата придобивка! :beer

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 18 мар 2011 11:49

:welcome_to_group :beer

Честито колега, успех с ремонта, и много безаварийни след това. Цената е такава колега, защото кеф цена няма ;) Умната после с ръчката, ако не русата...

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Пет 18 мар 2011 16:02

В сервиз да влизаш само за смяна на масло -това ти пожелавам.

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Пет 18 мар 2011 21:41

:beer добре дошъл в голямото семейство : vw fen нека да си караш жив и здрав по нашите пътища :да:

Потребителски аватар
Grey Bird
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grey Bird » Съб 19 мар 2011 21:51

Колеги, здравейте отново. След като колата вече е факт, сега имам малко затруднение с избора на гуми. Въпросът ми е какви гуми трябва да му се сложат на тва чудо ? :roll: Гуми за леки автомобили, гуми за джипове или гуми за бусове (лекотоварни автомобили)? На размера който искам 235/60/16 казват ,че им излизат само джипови гуми. От гуми център Европа ми казаха, че трябвало да се сложат 8 пластови гуми за товарни бусове, защото той е 2000кг. + 1000кг. макс. допустим товар и става 3000кг, което е като за товарен бус. Въпросът ми тогава е, защо за Еспаса ми дават гуми за леки автомобили (225/55/16) след като той празен е около 1880 кг. мисля, а с товар (както го и пълня аз) се доближава до килограмите на Мултивана.

Върни се в “T4, T5 и T6”