т4 1.9д смяна на двигател с 1.9 tdi
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: т4 1.9д смяна на двигател с 1.9 tdi
Имам предвид при 0,62 на 5-та, това е доволно забележима разлика от 0,71, и дупката все пак е възможна дори и за дизел с духалка,и дори и на късия диференциал. Това е от немската википедия - http://www.t4-wiki.de/wiki/Getriebe_%28 ... 5._Gang%29 - указани са и номерата по ЕТКА-та...
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
ооо 0.62 не става, поне не, докато не се променят и другите предавки. Има 0.700 и 0.694, тях имах в предвид. Дупката с 0.62 м/у 4-5 при оригиналната 4-та ще е много голяма.
Иначе ако има по-силен мотор, като афн(да не говорим за помпа дюзите), а даже и с този както е в момента, ще върви много добре и със сегашния диф и 0.62.
На 3000 ще е със 129км/ч, при 100км/ч ще е с 2300.
Един пасат б4 тди пълен, е долу горе колкоо един Т4 празен. Пасата 90коня върви с 139км/ч на 3000.
АФН мотора (110к.с) се слага на голф4, като онзи пък върви със 158км/ч
Верно че буса няма аеродинамиката на лека кола, но при нормални скорости с такива предавки ще се успокоява мотора, разхода със сигурност ще е чувствително надолу. И магистрално няма да му е проблем да поддържа високи скорости продължително време.
В момента с голяма лекота набира на 5-та от 100 до 160+, но му свършват оборотите. Доста обикновени леки коли изнемогват в това ускорение, ако трябва да съм честен
Лично аз се отнасях доста скептично към това как ще се представя 1.9тди 90коня на бус, но останах доста приятно изненадан
Но и споменах че и мотора не е пълен сток.
да ги оставим тия скорости, просто трябва да се промени малко кутията с цел подобряване работата буса
Отделно и се поотплеснахме от темата и взехме да навлизаме в някакви детайли, а и се получи нещо като представяне на конкретен бус, дето не му е тук мястото.
В крайна сметка си определено си заслужава изхвърлянето на дизеловите астматици и слагането на тди
Иначе ако има по-силен мотор, като афн(да не говорим за помпа дюзите), а даже и с този както е в момента, ще върви много добре и със сегашния диф и 0.62.
На 3000 ще е със 129км/ч, при 100км/ч ще е с 2300.
Един пасат б4 тди пълен, е долу горе колкоо един Т4 празен. Пасата 90коня върви с 139км/ч на 3000.
АФН мотора (110к.с) се слага на голф4, като онзи пък върви със 158км/ч
Верно че буса няма аеродинамиката на лека кола, но при нормални скорости с такива предавки ще се успокоява мотора, разхода със сигурност ще е чувствително надолу. И магистрално няма да му е проблем да поддържа високи скорости продължително време.
В момента с голяма лекота набира на 5-та от 100 до 160+, но му свършват оборотите. Доста обикновени леки коли изнемогват в това ускорение, ако трябва да съм честен

да ги оставим тия скорости, просто трябва да се промени малко кутията с цел подобряване работата буса
Отделно и се поотплеснахме от темата и взехме да навлизаме в някакви детайли, а и се получи нещо като представяне на конкретен бус, дето не му е тук мястото.
В крайна сметка си определено си заслужава изхвърлянето на дизеловите астматици и слагането на тди

- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pe6kata написа:

- avtohit77
- Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
- Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI
Заповядаи тук сме 

- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
pe6kata е подвижна енциклопедия а и биричка пие
Как я помни цялата тази информация не знам 

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
galyaradeva написа:pe6kata е подвижна енциклопедия а и биричка пиеКак я помни цялата тази информация не знам
Сигур чете по руските форуми

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
около 6/100 смесен, като в никакъв, ама в никакъв случай не се жали.
Буса се допълва винаги догоре след около 1000км и всяко зареждане реално е засечка.
Звучи доста...оптимистично, но съм присъствал на зарядки с калукатора в ръка точно по тази причина. В мое присътвие излезе 6.3/100
Сега с борда- по показание градско в елхово е около 7.5 (А градското в Елхово е несъпоставимо с един нормално голям град- разхода е чувствително по-висок)
при фиксиране на 90км/ч- срам ме е да го напиша, само ще кажа че е под 5.
Цифри непостижими с 2.4д вървенето го оставям на страна.
кутията има отвори както за 4, така и за 5 цилиндров мотор. Там нищо не се преправя- директно се хваща на 4 цилиндровия блок.
Ползват се двете лапи на мотора от Т4 1.9тд. Инсталацията- при положение че колата донор е със същото табло с бушоните, не е проблем. Най-подходяща е инсталация от пасат Б4, понеже моторната инсталация е отделена от останалата в коша. При голфове, сеати е вплетена в един сноп с климатици, перки фарове и е голям ужас (с който аз се занимавах в една известна степен)
Има си работа, разходи са си... това е ясно, но пак казвам абсолютно напълно оправдани са в този случай!
заповядай, хем ще се запознаем, хем ще се разходиш. Незнам само как ще ти припомним войнишките времена, но ако трябва ще ти уредим една строева подготовка
Сега нали ще има бус-сбирка на морето. Много подходящ и удобен повод да се запознаем и да си побърборим, ама на живо. С Иво ще идем, макар и аз да не съм бусаджия, не означава че не се радвам на бусове, особено когато са нещо повече за собствениците им от 'просто МПС-та'.
Буса се допълва винаги догоре след около 1000км и всяко зареждане реално е засечка.
Звучи доста...оптимистично, но съм присъствал на зарядки с калукатора в ръка точно по тази причина. В мое присътвие излезе 6.3/100
Сега с борда- по показание градско в елхово е около 7.5 (А градското в Елхово е несъпоставимо с един нормално голям град- разхода е чувствително по-висок)
при фиксиране на 90км/ч- срам ме е да го напиша, само ще кажа че е под 5.

Цифри непостижими с 2.4д вървенето го оставям на страна.
кутията има отвори както за 4, така и за 5 цилиндров мотор. Там нищо не се преправя- директно се хваща на 4 цилиндровия блок.
Ползват се двете лапи на мотора от Т4 1.9тд. Инсталацията- при положение че колата донор е със същото табло с бушоните, не е проблем. Най-подходяща е инсталация от пасат Б4, понеже моторната инсталация е отделена от останалата в коша. При голфове, сеати е вплетена в един сноп с климатици, перки фарове и е голям ужас (с който аз се занимавах в една известна степен)
Има си работа, разходи са си... това е ясно, но пак казвам абсолютно напълно оправдани са в този случай!
iGolf написа:...Пешка да взема да се разходя до Елхово ,хем да си припомня войнишките времена ....
заповядай, хем ще се запознаем, хем ще се разходиш. Незнам само как ще ти припомним войнишките времена, но ако трябва ще ти уредим една строева подготовка

Сега нали ще има бус-сбирка на морето. Много подходящ и удобен повод да се запознаем и да си побърборим, ама на живо. С Иво ще идем, макар и аз да не съм бусаджия, не означава че не се радвам на бусове, особено когато са нещо повече за собствениците им от 'просто МПС-та'.
какъв колектор изпускателен/ всмукателен става, на ahu или другите тди мотори? чета в английския форум, че слагат турбо и колектори от abl на тди моторите при конверсията. не мога да разбера какво турбо се слага на абл, предполагам гарет т15? на 1.6тд гарет т2 ли е? става ли с колекторите? колекторите и турбото от aaz стават ли и ще влязат ли в коша. аз имам 1x чист дизел, нямам донор за турбо.
може ли да се монтира темпомат на vwt5 без ел стъкла и чистачи на задното стъко
- avtohit77
ichlkv написа:може ли да се монтира темпомат на vwt5 без ел стъкла и чистачи на задното стъко
Всичко става при VW само донор да имаш и мерак

понеже за хубаво или лошо сигурно ще си задържа т4-ката, бих искал да питам за турбото и колекторите от 1.6тд пасват ли или стават с напасване?
- avtohit77
The idiot написа:понеже за хубаво или лошо сигурно ще си задържа т4-ката, бих искал да питам за турбото и колекторите от 1.6тд пасват ли или стават с напасване?
Пасват 1 кам 1 няма никакво преправяне но за предпочитане е да сложиш турбо от пасат2 1,9ТД по хубаво се развърта

- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
pe6kata написа:
Ползват се двете лапи на мотора от Т4 1.9тд.
Tук май си забравил да споменеш че резбите за болтовете на лапата на мотора на 1.9ТД са 10мм а на AHU-то 8мм горните 2 а долната 6мм. Тук как се справи? Също и задната лапа която е захваната за ръкава на кутията не пасва точно. Блока на AHU-е прав отзад и няма отвор за долния болт. Поне при мен е така. Ще съм благодарен ако кажете как сте се справили.
-
- Автомобил:
- Двигател:
1z tdi отворите са като на 1.6д ,1.7д, 1.9д ,ако мотора е от vw. Според мен ако има такъв проблем може да се поставят втулки в отворите , за да оплътнят .