Мнения и съвети относно закупуването на CARAVELLE 2.5 TDI

Техническа и сервизна информация за Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
sasho_yamaha
Автомобил: T4 Volkswagen Multivan GENERATION
Двигател: 2.5 R5 TDI AXG 202hp.

Re: Мнения и съвети относно закупуването на CARAVELLE 2.5 TDI

Мнениеот sasho_yamaha » Вто 01 ное 2011 9:59

Ами точно това направих и аз,помолих колегата ivofordivo да погледне буса на място понеже като си говорихме,той ми каза че на следващия ден ще ходи в Пловдив.След като го видял и пробвал ми каза,че ставал,но бил за обслужване и нямал гуми.Затова най добре е да отиде човек на място и да види за какво става въпрос,собственика му ми свали цената на 8000лв.но и на 6000 да ми го беше давал пак нямаше да го взема.

Потребителски аватар
sasho_yamaha

Мнениеот sasho_yamaha » Чет 03 ное 2011 11:29

Колеги в понеделник ще имам път към Пловдив,Пазарджик и София,ако някой знае къде в тези райони мога да намеря бус за продан нека сподели.В Пловдив и Карлово повечето автокъщи ги обиколих предния път като ходих,но не открих такъв бус.В София предполагам трябва да има автокъщи които продават бусове,ако някой знае такива нека сподели.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Съб 05 ное 2011 10:07

Автокъща Трансграфика...
Обади ми се като пристигнеш, ако съм свободен ще ти съдействам,
познавам лично единия собственик.
От там купих моят Т4 навремето...
Моя телефон - 0885597318

Потребителски аватар
sasho_yamaha

Мнениеот sasho_yamaha » Съб 19 ное 2011 11:17

След дълго търсене и обикаляне вече мога и аз да се похваля с нова машина.VOLKSWAGEN MULTIVAN 2,5TDI ACV мотор.Снабден с две печки суха и водна,оригинален хладилник,пердета за всички стъкла,климатроник на 2 зони,ел,стъкла и огледала с подгрев,аларма с централно заключване,ABS,AIRBAG,фаровете и мигачите са DEPO(angel eyes)с ксенони,кожа на предния капак както и роубар,DVD със усилвател и буфер,четири нови гуми,въздухозаборници на предните стъкла,оригинално фолио отзад и др.Останах приятно изненадан от разхода на гориво след завръщането ми ,а и вървежа с този мотор е лудница scare .Ето и малко снимки на буса http://yamaha1000.snimka.bg/automobiles/multivan.635068

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 19 ное 2011 11:20

Честито, има доста хубави опции бусът, добре изглежда (ако се абстрахираме, че е червен, което ми е най-нелюбим цвят за кола) maikomila
Но ръждоядът го е нападнал май доста добре, за съжаление. Лошото е, че ръждата е най-трудното нещо за преборване в една кола, всичко друго подлежи на ремонт с много по-дълготраен резултат :? Желая ти много радост и малко главоболия с буса :beer

Последна промяна от stefan4o на Съб 19 ное 2011 11:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Съб 19 ное 2011 11:33

:beer честито колега безаварийно и много да те радва бусчето

Потребителски аватар
sasho_yamaha

Мнениеот sasho_yamaha » Съб 19 ное 2011 11:40

Всъщност ръждата отдолу е само под предния ляв калник,(вижда се на едната снимка)иначе съм го огледал много старателно отдолу и на друго място няма.Боята му е оригиналната,не е пребоядисван или удрян,а ръждата там я има,защото отгоре на това място стои акумулатора и е текла киселина най-вероятно в следствие на презареждане.Вижда се ясно как само там където се е стичала е ръждясало а назад е добре.Буса го прегледах отвсякъде преди да го взема,само в ауспуха дето не влязох :lol:

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Съб 19 ное 2011 13:10

Честито колега със здраве да си го караш и много безавариини километра.Ръждичките да не те плашат ,буса е поцинкован и трудно го ядат "молците". mhihi Харесаха ми фаровете ще се огледам в нета и маи ще накича моя с такива. :beer

Потребителски аватар
sasho_yamaha

Мнениеот sasho_yamaha » Съб 19 ное 2011 17:14

Благодаря колеги за хубавите пожелания,дано километрите с него да са много и все безаварийни.Аз също знам,че след 96год.купетата на Т4 се подцинковат и трудно гният,а и имам приятел с carawelle който ходи постоянно за риба с него и го ползва като джип,та по купето има доста участъци без боя и така го кара с години без да е раждясало.Относно фаровете светят доста по добре от оригиналните,понеже са и с по две крушки Н7,на къси само външните а на дълги и четирите.Разбрах как се пали сухата печка за купето,но не мога да разбера как се програмира да се запали сутрин по избран от мен час.Някой ако знае нека да сподели,че и в нета няма инфо.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 19 ное 2011 17:59

:welcome_to_group

Честито колега, кораба-майка е разкошен. Даже мое се дръпнем някой път, да видим кой по-добре дърпа ;) :wink:
За печките дай марка и модел, водната каква е? автономка или догредвател? По принцип и двете печки могат да се направят с таймери да се включват в определено време, и да подгряват едната движока, другата купето.

Потребителски аватар
avtohit77
Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI

Мнениеот avtohit77 » Съб 19 ное 2011 18:37

Честито и от мен :да: Любимото червено да си го караш със здраве дълго време :drive А за гоннката с Кингчо може и аз да се включа ако се обадите :drunk

Потребителски аватар
sasho_yamaha

Мнениеот sasho_yamaha » Съб 19 ное 2011 18:58

Ами остава само да си направим някоя сбирка(с бирка)да се запозная с вас,а за гонките нека първо да го занеса на колегата Brezel от форума да му сложи едно чипче,че до 2хил.оборота е малко муден.Аз говорих с него и той ми обясни,че оригиналният софтуеар бил така програмиран да пуска гориво след тези обороти,но с един качествен чип разхода падал кам литър и мотора ставал 135 коня.

Потребителски аватар
avtohit77
Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI

Мнениеот avtohit77 » Съб 19 ное 2011 19:12

sasho_yamaha написа:Ами остава само да си направим някоя сбирка(с бирка)да се запозная с вас,а за гонките нека първо да го занеса на колегата Brezel от форума да му сложи едно чипче,че до 2хил.оборота е малко муден.Аз говорих с него и той ми обясни,че оригиналният софтуеар бил така програмиран да пуска гориво след тези обороти,но с един качествен чип разхода падал кам литър и мотора ставал 135 коня.

Моят чип е наша разработка ,много сме сложили и за момента сме доволни.Моят рейс доста коли наказа така че,ако имаш някакво запитване със удоволствие ще помагаме :beer

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 19 ное 2011 19:19

sasho_yamaha написа:Ами остава само да си направим някоя сбирка(с бирка)да се запозная с вас,а за гонките нека първо да го занеса на колегата Brezel от форума да му сложи едно чипче,че до 2хил.оборота е малко муден.Аз говорих с него и той ми обясни,че оригиналният софтуеар бил така програмиран да пуска гориво след тези обороти,но с един качествен чип разхода падал кам литър и мотора ставал 135 коня.

Само с един чип, едва ли ще стане. По принцип чиповете вдигат малко налягането на турбото, но се налага намеса и по дизел помпата, да се види и количеството, а понякога и дюзи се сменят с други и тн, за да се докара нужният ефект. За падането на разхода зависи колко настъпваш педала, но при по-висока мощтност няма да е по-нисък. Ако успява да изкара по-висок въртящ момент при по-ниски обороти, може и да може. А няма да е лошо и да се почисти всмукателния колектор отвътре, и една диагностика да се види налягането на турбото. Колегата DA@KA прави модификации и по кутията на въздушния фолтър да влиза повече въздух, но казва и че разхода му се качил. Иначе теглел от по-ниски обороти...

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Съб 19 ное 2011 19:57

И така си върви добре буса.Моя с оригиналния дебитомер си гореше 6.6 с новия 7.4 Да наистина изтегля след 1800-2000 оброта.Хубаво е да се запознаем на една среща,дано успеем да се организираме.Все пак е криза и нафтичката не е ефтинджос.Чакам развитие на темата за срещата покраи Иванов ден. :beer Имаш ръжда на гредичката дет е хванато аспухчето на печката ,зад предните колонки за крика, отзад покраи тръбите на кломатика.Предните ти калници са пълни с листа и кал ще извадиш поне една кофа, вярваи ми :012:Вариянтите са два, сваляш калниците или с компресор с въздух.Мократа печка пали под 5 градуса външна температура ,сухата с таимер за отложен старт.
Прикачени файлове
IMG_0214.JPG
ето ти бонус къде да търсиш листа има и в левия калник

Върни се в “T4, T5 и T6”