Разкачане всмукателен колектор

Техническа и сервизна информация за Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
p-sound
Автомобил: VW T3 Caravelle
Двигател: MV 1990

Re: Разкачане всмукателен колектор

Мнениеот p-sound » Пет 06 яну 2012 22:22

valsanik написа:
p-sound написа:Не,че не ми се е случвало ама като ви слушам е завряно на май.... си.Иначе аз потърках малко следващия по размер "бит"(не шестограм) и го набих с чука и после го завъртях с гаечен ключ ама това е само при положение,че има как да го изплющиш с чука!

Пепо, и го набивахме , и го мамихме ,е не ще и това е.Чакаме последна помощ от Иво , ако не ще мъчим да сваляме мотора.Иначе няма начин.Но последната дума ще има Божо.ПРосто през цялото време го гледаме тоя болт през огледалце и го пипаме по спомен.Мъка ти казвам.Друго си е Т3-то.При него и свалянето на мотора е детска работа.

От разстояние толкова!Като няма накъде всяка идея може да помогне!
В краен случай мотора долу и бой,ама бой докато мърда.
Защото все някога ще се наложи да се вади!

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Съб 07 яну 2012 0:56

Ако е във смукателния колектор ще има да чакате да изгори.Има щипки със жило за захващане на болчета дет са на мама си .....само това ще помогне.Продават се в магазините за инструменти.Китаиските са по 10 лв.За София мога да ви упътя до такъв магазин, но ще трябва да се разходите до Требич.Предполагам магазини има бол,успех.

Потребителски аватар
valsanik
Автомобил: T3 MULTIVAN+CARAVELLE 16 C-87+91
Двигател: 1.6 TD JX +2.1 MV-Petrol+LPG

Мнениеот valsanik » Съб 07 яну 2012 14:36

Не може да се бръкне с нищо.Пробвахме с тел, не става.Пък и не знаем кой цилиндър е засмукал найлона.

transporter10
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот transporter10 » Съб 07 яну 2012 14:38

Момчета,говорих със avtohit77 и той ми даде идеята да намеря една пневматична бормашина(от тях имало мънички модели) и да разпробия и махна главата на последния болт.Искам да попитам,някой от София има ли такава(мъничка) и евентуално да дойде и да го пробиеме и още :имам малък компресор 24литра-той може ли да захрани такава бормашина? :idea:

Потребителски аватар
gotmie
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gotmie » Съб 07 яну 2012 18:11

transporter10 написа:Момчета,говорих със avtohit77 и той ми даде идеята да намеря една пневматична бормашина(от тях имало мънички модели) и да разпробия и махна главата на последния болт.Искам да попитам,някой от София има ли такава(мъничка) и евентуално да дойде и да го пробиеме и още :имам малък компресор 24литра-той може ли да захрани такава бормашина? :idea:

Аз съм връзвал гайковерт на 24л компресор. Но прекалено бързо пада налягането и не е ефективен, понеже е малък! И яко запекли болтове или гайки няма сила да ги отвие! Не знам с бормашината дали ще стане. Може да пробваш с електрическа машинка за гравиране. Аз имам, до 30 000 оборота е и може да се слагат малки бургии. http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/u/369/92206_732.JPG Проблема е, че нямам цанга за нея, изгубих си я, а тука не мога да намеря. Като бях в Германия и не си взех и сега ме е яд много. Ако имаш нужда от някакви инструменти мога да помогна. Не се познаваме, но сме колеги и съфорумци. :)

BURKAN
Вечен БАН
Автомобил: VW T3 1.6 D AUDI A6 2.5TDI
Двигател:

Мнениеот BURKAN » Съб 07 яну 2012 20:58

Добре, все пак.... що не се снима това нещо, за да не гадаем?

Имам малък агрегат 650w става за бормашина.

Потребителски аватар
valsanik

Мнениеот valsanik » Съб 07 яну 2012 22:54

BURKAN написа:Добре, все пак.... що не се снима това нещо, за да не гадаем?

Имам малък агрегат 650w става за бормашина.

Трудно е да се завре фотоапарат там.Смятай какво остава за други машини и инструменти.Според мен единствено е да се свари мотора и на място да се работи.Може и само главата,но така е наблъскано всичко ,че май по лесно е целия мотор да се свали.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 08 яну 2012 0:04

абе може и да се махне някой от тампоните, така че двигателя да се наклони още малко напред, и може и да стане работата, недейте бърза толкова със сваляне на целия движок, нека първо се обмислят добре всички възможности...

Потребителски аватар
sasho_yamaha
Автомобил: T4 Volkswagen Multivan GENERATION
Двигател: 2.5 R5 TDI AXG 202hp.

Мнениеот sasho_yamaha » Нед 08 яну 2012 10:59

Отвиваш тампона на скоростната кутия отзад,с четитри болта е и целия двигател се надига напред докато опре в купето,съответно може и назад да се мръдне.Ако този вариянт не ти върши работа по добре развий само главата вместо да сваляш целия двигател,излиза си без проблем.После и пускаш една лека стружка на фреза или шлайф да я загладиш и нова гарнитура задължително,даже е добре да се вземе оригинална или на victor reinz,понеже тези двигатели са склонни да позагряват лятно време като се напънат особенно ако е и натоварен буса.Мисля че само с развиване на тампона ще стане работата. :wink:

transporter10
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот transporter10 » Нед 15 яну 2012 19:34

Здравейте ,момчета!Най-сетне успях да разпробия последния болт и махнах всмукателния колектор.Един от клапаните беше захапал найлона,един приятел хвана найлона,а аз на 5-та скорост завъртях едната гума,която беше вдигната на крик.По този начин клапана отпусна найлона и моя приятел го издърпа.Благодаря на avtohit77 за напътствията и на valsanik за помощта при монтирането на всмукателния колектор. :D :banana :да:
Исках да кача снимки,но позволените пиксели във форума не отговарят на тези от фотоапарата ми.

Потребителски аватар
avtohit77
Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI

Мнениеот avtohit77 » Пон 16 яну 2012 18:56

transporter10 написа:Здравейте ,момчета!Най-сетне успях да разпробия последния болт и махнах всмукателния колектор.Един от клапаните беше захапал найлона,един приятел хвана найлона,а аз на 5-та скорост завъртях едната гума,която беше вдигната на крик.По този начин клапана отпусна найлона и моя приятел го издърпа.Благодаря на avtohit77 за напътствията и на valsanik за помощта при монтирането на всмукателния колектор. :D :banana :да:
Исках да кача снимки,но позволените пиксели във форума не отговарят на тези от фотоапарата ми.

Казах ти че със търпение и упоритост всичко става.Никога не трябва да се предаваш щом става въпрос за VW и то транспортер винаги си заслужава.Ти като му служиш вярно и той ще ти служи дълги години :beer :welcomee Добре дошъл във голямото братство :beer

Потребителски аватар
valsanik

Мнениеот valsanik » Пон 16 яну 2012 22:07

Помощ,помощ, колко да съм ти помогнал.То ти си бачкаше през повечето време.Аз май само с приказки те разсейвах.Както казва Иво,"добре дошъл в братството".И споко, не се стеснявай да питаш каквото и да е било свързано с : само VW

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Пон 11 ное 2013 13:11

По повод темата, в момента буса ми, който е със същият мотор е в сервиз за дунапрен на клапите на радиатора, аз и един приятел работим по него, но също така единия от болтовете на изпускателния ми колектор е скъсан и пуска сажди и адски неприятно пляка. Въпроса ми е може ли да се свали изпускателния колектор без да се вади мотора, и къде се намират 8те болта държащи всмукателния, защото със сигурност трябва да махна него преди всичко :) мерси предварително

Потребителски аватар
valsanik

Мнениеот valsanik » Пон 11 ное 2013 14:20

То, за смукателния беше ебаси мъката......а за изпускателния.....не знам.За мен е по добре да се откачи някой тампон...както каза Кинга, а най добре е да се свали моторетката.Ако искаш да дойда да ти помогна.

Потребителски аватар
avtohit77
Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI

Мнениеот avtohit77 » Пон 11 ное 2013 14:22

Сваля се на място без да се вади мотора,със шестограм 6мм.Цялата работа е отзад и малко зор става но със Упоритост ще стане :beer

Върни се в “T4, T5 и T6”