panik написа:Есента на 2012год. си купих VW T4 Transporter с газов инжекцион от Пловдив. След 1-вите изминати 50км. изгоря компютъра (ECU) за да е сигурна работата изгоря и компютъра на газовия инжекцион, купих друг компютър (ECU) и след първото изфирсирване изгоря и той

след 3 дни ходене по мъките в Половдив при всички "майстори" докато се открие проблема, оказа се окъсила бензинова дюза на 3-ти цилиндър (това си го установих сам), съответно изолирах изгорялата дюза, но останах с 2 изгорели компютъра за бусчето и един за газовия инжекцион. Отворих единия комп. и видях, че е изгорял един транзистор отидох при един, "най-добрия" в Полвдив оправи го за 200лв. бях много нервен и не ме интересуваха парите въпреки, че транзистора струва 0.80ст. с 3 краченца и се сменя за 3 минути, но....

. Прибрах се в София и малко пред дома ми изгоря и бобината, смених и нея. Смених маслото и газовия инжекцион и заминах за Германия да работя с бусчето, разхода градско беше 19/100км.

3 месеца в Германия никакъв проблем освен щракащи карета (там струват по (250евро бройката)

.
Сега в Бг. си го обслужвам и ремонтирам с идеята пак да работи бусчето в Германия.
Ангренажен ремък "Дайко" 35лв.
Водна помпа "Метели" 87лв.
Паразитна ролка за ангренажа "ина" 59лв.
Възд. филтър 20лв.
Маслен филтър 15лв.
Бендикс 30лв.
Обтяжна ролка на външния ремък "ина" 55лв.
Шарнир горен 16лв.
Лагер главина "ФАГ" 108лв.
Изхвърлих газовия инжекцион и сложих некъв турски изпарител обикновен 45лв. и плочка 30лв., разхода на газ падна на 15/100км. градско в София.
(цените ги пиша, защото може на някой да са от полза)
Смених дюзите 2-ра употреба, подават се комплект с рейката - 300лв.
Оправих си 2-рия "изгорял" компютър - 80стотинки.
Смених всички гърнета - 250лв.
Замених всички крушки по интериора с диоди или по-точно диодна лента, за целта: диодната лента се реже през 3 диода и я запоявам на оригинална фасунга, пак си свети зелено, на плафоните им изхвърлих крушките и им сложих по 4 3-ки диоди, ефекта е поразителен, а разхода на ток нищожен, за всичкото това цена 5лв.
Гресирах каретата и спряха да тракат, гресирането става по следния начин: сваля се централния болт и през неговия отвор се слага грес.
Каре може да се смени без да се сваля дори и гумата, става за минути, като старото каре се изважда с централния болт на главината (с навиване в карето то излиза) Същото важи и за вътрешното каре.
Буса ми е 92год. и е с големия волан и малки шлици, смених го за по-удобно с волан от Венто, за целта трябва да се вземе и една втулка, която е набита на пръта на Вентото и се набива на Транспортера, това важи и за волан от Пасат 2, Голф 3, Сеат ибиза, Голф 3 и т.н.
Тече от тройника до делкото слагам вече 4-ти и пак тече, явно ще трябва да се купи оригинален
Тече бензин от резервоара, когато е пълен над 40литра, нямам идея от къде е теча...
Предстоят още доработки и ще пиша ако е интересно за някой.