въпрос за подгревните свещи
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: въпрос за подгревните свещи
radi_b4 Колегата BURKAN е напълно прав. Двама-трима имаха предупреждения, и някой май яде и банана. Все пак трябва да пишем що-годе грамотно на родния си език. Не казвам идеално и перфектно, не сме академична общност. Но все пак трябва да пишем разбираемо, и грамотно. Ти как мислиш?
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Карам същият ,служебен само ,че 94г .Даже и лятно време ,ако не подгрея се чува доста въртене на стартера .Подгрея ли ,стартер не се чува .Запали ли веднъж ,подгрев не му трябва ама така са го направили да си ги включва.
- avtohit77
- Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
- Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI
diooooo написа:и аз имам проблем с паленето буса е 2.4 дизел 98 година само сутрин не пали сяка сутрин тикаи а ми казаха че нетрябва да се пали на скорост дизел и след това няма проблеми пали а сега е топло и сутринта докато вартя сутрин пуши бяло и не пали доколкото ми казаха разбирачи не-подгряват свещите сваляха ги-добре са , сменях релето за пдгряване не се промени и ми казаха 4е самото гнездо на релето се е разширило и немогат да се подгреят свещите и може да се наложи ново табло за релетата този бус го карам от седмица и не разбирам мн от дизел досега сам карал само алфи бенз помагаите
Колега сети ли се да провериш бушона на свещите

-
- Вечен БАН
- Автомобил: VW T3 1.6 D AUDI A6 2.5TDI
- Двигател:
radi_b4 написа:Ново поле за изява за колегата Буркан?
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk 2
Това спам ли е? Заяждане ли? И защо пишеш на латиница? Иначе по другите форуми раздаваш вечни банове на воля, а тук само в два реда правиш основни грешки в правилата за писане! Нещо по темата? Ако помниш заради ето такъв пост като твоя ми удари вечен бан в Ауди форума!
- KingoftheROAD
- Контакти:
avtohit77 написа: ...Колега сети ли се да провериш бушона на свещите.То е на левия калник от вътрешната страна.
Братчед, като мерят с мулцитета, нали ще видят има ли напрежение на подгр. свещи или няма. От тук нататък нещата са ясни, къде и какво да се лази

- avtohit77
KingoftheROAD написа:avtohit77 написа: ...Колега сети ли се да провериш бушона на свещите.То е на левия калник от вътрешната страна.
Братчед, като мерят с мулцитета, нали ще видят има ли напрежение на подгр. свещи или няма. От тук нататък нещата са ясни, къде и какво да се лази
Така е но нали трябва да се почне от някъде и да мери някой с мултицета

Здравейте отново,разбрах къде ми е проблема колеги.Свещите не подгряват и проблема не е в релето,а в самото гнездо
<букса> не прави контакт.Заради това сложих една дебела жица и дадох накъсо в самата букса за 5 сек. запали като по книга.И въпросът ми е как мога да стесня тази букса , да разширя крачето на релето ли , да сменя цялото табло ли ?
Само това е проблемът и трудното затваряне на голямата врата,някой ако ми каже с какво да смажа колелата на вратата.
Ще ми се наложи за напред да карам този бус и искам да го стегна, поне е синпатичен с фейса е.
<букса> не прави контакт.Заради това сложих една дебела жица и дадох накъсо в самата букса за 5 сек. запали като по книга.И въпросът ми е как мога да стесня тази букса , да разширя крачето на релето ли , да сменя цялото табло ли ?
Само това е проблемът и трудното затваряне на голямата врата,някой ако ми каже с какво да смажа колелата на вратата.
Ще ми се наложи за напред да карам този бус и искам да го стегна, поне е синпатичен с фейса е.
- Grizzlito
- Автомобил: Volkswagen T5 4motion
- Двигател: AXE 2006
- Контакти:
Здравейте! Аз също карам 2.4 ААБ 1994 година, искам да използвам темата, за да попитам нормално ли е всеки път лампа за подгрев да свети примерно 15 секунди, аз съм пробвал особено от как сложих 100Аh акумулатор със силен стартов ток пари буквално от половин оборот лятото дори след 2-3 сек подгрев, имам ли проблем или това е нормално?
- avtohit77
Да колега това е нормално.Буса е с предкамерно впръскване и е чист дизел подгрява целогодишно.Лятото пали с корав акумулатор но ако си с по слаб няма да ти се получат нещата.А TDI моторите са направени да подгряват под 7 градуса външна температура,ма там са други теми 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да използвам и аз темата.Имам 2.4 чист дизел 93год.ААВ мотора-сменявахме свещите,че и аз имах същия проблем като колегите бял пушек и нищо.Та питането ми е аджеба как да смениме 5-тата свещ дето е зад помпата,че майстора ми вика трябва се маха помпата-няма ли по лесен начин или да си перкам на 4 нови свещи?
- kadeta
- Автомобил: MULTIVAN 1.9 D
- Двигател: 1X 1992
проверете да ли тази свещ работи и ако е ок не се занимавай,дори и с две изгорели съм палил без проблем.иначе махаш помпа заради тази гадна свещ.
- avtohit77
Свеща на пети цилиндър се сменя без да се вади помпата
Но ти трябва малко търпение и малко спец инструменти. 

- KingoftheROAD
- Контакти:
Братчед, ами покажи как де, нса срамувай толкоз 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодарско Колеги,така като гледам само трябва да се махне дюзата и ще я стигнеме.
- jeff
- Автомобил: VW T4 2.4 D
- Двигател: AAB1992
Здравейте, имам (от скоро - от лятото), Т4 ААB 2.4 D и ползвам темата, да споделя,че бусчето, просто няма палене. Взех го тази пролет и без грешка си го ползвах до миналия месец, с лекото понижаване на температурите - горкото умря.
Акумолатора ми е 75 Аh 720 А(ЕН)и е още гаранционен.
Още лятото не палеше, беше на сервиз, смениха му реле за подгр. и температурен датчик, бях заявил и проверка на подгевните свещи и ми казаха, че са ок. Преди 2 месеца беше на пълно обслужване (ремъци, масла филтри) и помолих да проверят и свещите и пак ми казаха, че са ок. Е няма палене. Стартера върти, но след няколко завъртвания кабелите загряват като ютия и не съм го мъчил вече.
Акумолатора ми е 75 Аh 720 А(ЕН)и е още гаранционен.
Още лятото не палеше, беше на сервиз, смениха му реле за подгр. и температурен датчик, бях заявил и проверка на подгевните свещи и ми казаха, че са ок. Преди 2 месеца беше на пълно обслужване (ремъци, масла филтри) и помолих да проверят и свещите и пак ми казаха, че са ок. Е няма палене. Стартера върти, но след няколко завъртвания кабелите загряват като ютия и не съм го мъчил вече.