т4 1.9д смяна на двигател с 1.9 tdi

Техническа и сервизна информация за Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Re: т4 1.9д смяна на двигател с 1.9 tdi

Мнениеот leonardo_vd » Сря 22 май 2013 23:48

Ivailo G. Ivanov написа:1z tdi отворите са като на 1.6д ,1.7д, 1.9д ,ако мотора е от vw. Според мен ако има такъв проблем може да се поставят втулки в отворите , за да оплътнят .

Значи току що приключих трансплантацията, та ето малко инфо какво сътворих.

Двигател 1.9TDI AHU от Пасат 99г. От този мотор ползвах, блок и глава. Разпределителен вал от 1.9ТД ABL. Всичката периферия е от ТД-то. Има доста разлики и който му се занимава мога да му кажа подробно кое ще муе проблем. Има нещо което ме дразни /един болт на тампона на мотора, който забравих да му направя резба на М10 а си остана М8/ Утре ще кажа впечатления от вървежа , НО без да знам на какво налягане съм, защото нямаше време да слагам уред. Лека вечер.

Потребителски аватар
kaio_666
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kaio_666 » Съб 08 юни 2013 6:48

Колега старият двигател какво ще го правиш

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 30 юни 2013 9:13

kaio_666 написа:Колега старият двигател какво ще го правиш

Ще си го пазя зарад номера на мотора.

Малко инфо след изминати 3000км. Пробвах го и на преработено масло но много пуши. На калояново колегите около нашата палатка са разбрали :newsm66 Сега турбото надува на 0,7 дигнах малко нафтата от помпата и върви доста прилично за 2-тона автомобил. База за сравнение ми е че сега натоварен върви като преди празен. Разхода си е същия 8-9/100км. Пали без подгряване и общо взето съм доволен.

МАлко инфо след последното зареждане на гориво. С 80л. заредени от колонката изминати 1140км. и горивото е малко преди резервата. Резервоара преди това беше изпразнен. Та мисля за смесен цикъл това да е добър резултат за МTDI

Върни се в “T4, T5 и T6”