Проблем с втулките на скоростите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с втулките на скоростите.
Колеги, ако някои знае как се монтират пластмасовите втулки на скоростниа лост на Транспортер, моля да ми помогне. Благодаря предварително на отзовалите се.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: проблем с штулките на скоростите
Кажи модел, година на производство и тн...
- KingoftheROAD
- Контакти:
Re: Проблем с втулките на скоростите.
Покажи на картинката за какво става въпрос да видим.
-
- Автомобил:
- Двигател:
позиции 41,43,45.
- KingoftheROAD
- Контакти:
Значи на мен ми се наложи да сменям позиция 45. Пластмасова тапичка в която лагерува ябълката на включвателя. Оказа се че стартерът ми пречи, и за да мога да въобще да виждам какво правя се наложи да го сваля. Болтовете са с вътрешен шестограм (лимбус) 6 мм. И може малко да са позапекли. Иначе отпуснеш ли ги се развиват почти на ръка. На мен единия ми превъртя, и то на криво място и се наложи бормашина да играе. След като го махнах, замених всички болтове с обикновени глави. Та махаш стартера и го пускаш на една тел да виси надолу. След това развиваш болт 51 (два болта са) и освобождаваш лостовата система. Новата тапичка на позиция 45 се набива с по-големи клещи-гарги, или малък тръбен ключ внимателно, като преварително слагащ малко грес вътре за да може леко да се движи топчето. Оринални пластмасови детайли няма да намериш производство на VW. На мен колегата ми ги намери от някакъв магазин, ако искаш ще го питам. Иначе по етката може да намерим номерата им. Ако има нещо неясно питай. Успех с ремонта...