Бусчето е модел Т4 2.5 99г. дизел снабдено мисля, че е фабрично с печка Eberspächer 3.3кв. която не иска да запали.
След търсене за решение на проблема из форума направих следното:
Открих помпичката до резервоара която е доста окаяна външно, но си работи. Подадох и 12в. и тя цъкаше и се вижда как с цъкането бута и нафта (имаше мехурчета)
Намерих температурният датчик в дясно отпред в гредата на бронята. Бутнах го във фризера и установих, че дава контакт. За всеки случай съм го шунтирал с едно кабелче за да пусна принудително печката. Пак не тръгна

Накрая свалих печката за да и замеря свеща. Тя беше ИЗГОРЯЛА. Поръчах друга от ауто+ (90лв. излезе) монтирах новата свещ, монтирах всичко на мястото. Пробвах за да видя дали работи, като на мястото на датчика за температура съм сложил една жичка да имитира под 5градуса,но ЯДЕЦ

Подадох 12в на помпичката за нафта и погледнах дали ходи нафта отпред - съответно ИМАШЕ.
Пак неще да заработи, нито дим от ауспуха, нито звук покрай нея, никакви симптоми за работа
Закачих буса за ВАГКОМ, но не открива печката или някакво управление.
Свалих акумулатора за 15мин. зада се отключи печката , но отново БЕЗ успех или не се прави така?
Ще приложа снимки на разглобената печка.
Въпросите са:
1. Как се пуска това чудо?
2. Къде може да е проблема, че не тръгва.
3. Да не би някое реле или бушон да липсва. Проверих всичките бушони здрави са.
Мерих напрежението на на нафтовата помпичка излиза 8в.
Има и още една помпа която върти антифриза и тя работи като и подам 12в.
На букста на печката има 12в.
В понеделник съм решил да сваля печката и ще я разглобя до последния чарк
https://www.dropbox.com/sh/rcz16m86nqx4of8/OvJVK-ly1u