Здравейте, наскоро придобих VW T4 1.9 TD и веднага се регистрирах във форума. Имам желание да превърна буса в кемпер, но намирам инфо само в чужди сайтове и форуми. Възможно е да има тема за това във форума, но да съм я пропуснал. Интересува ме всичко свързано с трансформацията: обзавеждане, легла, изолация и има ли начин за набавянето им в България.
П.п. Изгледах почти всичко за това в You tube, но така и не намерих някой, който прави това в у нас. Ще съм благодарен да помогнете с мнения и контакти:)))
VW T4 кемпер трансформация
VW T4 кемпер трансформация
Последна промяна от dagger на Нед 31 мар 2013 14:48, променено общо 1 път.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: camper conversion
оправи заглавието на кирилица! Мерси
- valsanik
- Автомобил: T3 MULTIVAN+CARAVELLE 16 C-87+91
- Двигател: 1.6 TD JX +2.1 MV-Petrol+LPG
Re: camper conversion
Първо....добре дошъл при нас.....Поздравления за избора.
За съжаление тук няма някоя специализирана фирма за преправата на обикновен бус в кемпер.
Всички проекти са постигнати единствено на мерака на собствениците.А намирането на части,панели ,палатки,става с зорко следене на обявите.Другото е както казах.....мерак и фантазия.
Така че, оглеждай се , все ще излезе нещо.
За съжаление тук няма някоя специализирана фирма за преправата на обикновен бус в кемпер.
Всички проекти са постигнати единствено на мерака на собствениците.А намирането на части,панели ,палатки,става с зорко следене на обявите.Другото е както казах.....мерак и фантазия.
Така че, оглеждай се , все ще излезе нещо.
Re: VW T4 кемпер трансформация
Благодаря, надявам се, че колеги които са минали по-пътя ще споделят опита си, а ще бъде интересно да видим и малко снимки. Аз лично в процеса на работа ще качвам фото материали за всички, които имат интерес към темата.
- avtohit77
- Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
- Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI

Благодаря, наистина итересно:))) В началото и моята идея беше да търся "мултиван" за донор, но единственото, което намерих беше 1000 лв. за всички седалки и пода плюс още 500 лв. за корите и масата. В крайна сметка реших, че с малко повече играчка ще го докарам до "кемперван"-(Калифорния) оборудване за по малко пари - дано:))). Относно ватата и аз имам някои притеснения и някъде прочетох, че слагат вата с коноп в нея точно заради влагата, но така или иначе ще слагам каквото намеря. Другият проблем се оказва тапицирането на металните части, които не се покриват от корите (транспортер), просто не мога да намеря подходящия материял, който да се разтегла по извивките без да се реже, но засега няма отказване и щом намеря решение ще кача снимки 

- avtohit77
- Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
- Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI
Каравелета имат кори и спокойно си го обличаш отвътре.По моргите има доста Т4ки.А тези които продават мултивански седалки и кори за по 1000ка ги знаем 

- BUS1988
- Автомобил:
- Двигател:
Колега в момента преправям цялото кемпер оборудване на моето Т3 синхро.
Ако искаш разгледай, може да помогне с нещо.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=66&t=226421&start=120
До колкото се отнася до изолацията аз съм много доволен от материала което съм използвал, казва се izitherm, екологичен е, гъвкав е и се работи лесно, не се пали и прави топло и шумоизолация.
Ако проявиш интерес можеш да им пишеш на iselco@hol.gr и евентуално да ти изпратят.
Успех с проекта.
Ако искаш разгледай, може да помогне с нещо.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=66&t=226421&start=120
До колкото се отнася до изолацията аз съм много доволен от материала което съм използвал, казва се izitherm, екологичен е, гъвкав е и се работи лесно, не се пали и прави топло и шумоизолация.
Ако проявиш интерес можеш да им пишеш на iselco@hol.gr и евентуално да ти изпратят.
Успех с проекта.
Благодаря много за линка, доста интересно:))). Тази вата изглежда супер, дали може да се намери в България или само от Гърция може да се купи или поръча. Ако не греша това е името на материала(Izitherm).
Благодаря още веднъж и успех и на теб.
Благодаря още веднъж и успех и на теб.