Светна ми лампичката на маслото,какво може да е ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Светна ми лампичката на маслото,какво може да е ?
Хора-дайте съвет!Днеска си качвам нанагорнището от Слънчев бряг към Обзор (VW T4 Syncro 98г.) след основен ремонт (/700км./ сменени биелни лагери,повдигачи,една биела,шлайф глава)и карайки на високи обороти и 2ра 3та изведнъж ми светва лампичката на маслото и почва да пюука,беше много горещо – 13 часа следобяд в най-стръмното,загасих веднага двигателя и от инерцията пак го запалих и изчезна,но след 300 метра пак почна.Отбих оставих го да изстине 30 мин и запалих- вече не светна в останалите 100 км. Но сега не знам дали да се притеснявам или не,... и въобще какво да предприема,мита дето е в главата ми е че ако светне червената лампичка-лошо!
-
- Автомобил: Polo 6N1
- Двигател: 1.6L 55kW AEE
- Контакти:
Re: Светна ми лампичката на маслото,какво може да е ?
Ъ... провери ли маслото колко е?
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
при високи обороти често срещан проблем е да се качи маслото нагоре в двигателя и картера да остане на сухо
- p-sound
- Автомобил: VW T3 Caravelle
- Двигател: MV 1990
Първо отиди да замерят налягане на маслото ако е добре смени датчика за високо налягане или поне го свали и го почисти,ако след това пак прави така ще се търси другаде причината.А за това къде е датчика някой с Т4 да каже!!
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
А основните лагери сменени ли са?
Измерване налягането на маслото - не съм 100% сигурен, но мисля, че трябва да бъде около 4,5bar.
Ако налягането съответства на предписаното, датчика е прецакан. В случаи, че е по-ниско, маслена помпа, основни и биелни. Дори и да са сменени, нещо не е направено както трябва.
Измерване налягането на маслото - не съм 100% сигурен, но мисля, че трябва да бъде около 4,5bar.
Ако налягането съответства на предписаното, датчика е прецакан. В случаи, че е по-ниско, маслена помпа, основни и биелни. Дори и да са сменени, нещо не е направено както трябва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще се задействам , да видя това наллягане, а основноите лагери мисля че не са сменени,ще докладвам какво е станало, Благодаря!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Това налягане 4.5 бара ми се види доста
ще го направи ,но само при студен мотор и масло и около 2.5-3 к.оботора на мотора ,топла не знам дали ще може да ги достигне- дори и при читав на 101% мотор
Към колегата задал темата: какъв е кода на мотора ?

Към колегата задал темата: какъв е кода на мотора ?
- avtohit77
- Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
- Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI
Volkswangel написа:А основните лагери сменени ли са?
Първо на загрял мотор 4.5бара е свръх налягане и при не уточнен мотор само се гада е

Второ на тази външна температура на която е каран буса при не качествено масло вискозитета е аут и няма смазочност,все едно си караш с вода.И тогава просто няма как да не ти светне лампата.
И трето лагер на биела ако е заминал и при студен мотор няма пак да качи масло.
- avtohit77
vmrivanov написа:Хора-дайте съвет!Днеска си качвам нанагорнището от Слънчев бряг към Обзор (VW T4 Syncro 98г.) след основен ремонт (/700км./ сменени биелни лагери,повдигачи,една биела,шлайф глава)и карайки на високи обороти и 2ра 3та изведнъж ми светва лампичката на маслото и почва да пюука,беше много горещо – 13 часа следобяд в най-стръмното,загасих веднага двигателя и от инерцията пак го запалих и изчезна,но след 300 метра пак почна.Отбих оставих го да изстине 30 мин и запалих- вече не светна в останалите 100 км. Но сега не знам дали да се притеснявам или не,... и въобще какво да предприема,мита дето е в главата ми е че ако светне червената лампичка-лошо!
Колега допълни към описанието и кода на мотора за да се знае с какво да се помага благодаря!!!!!!!!!
-
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: 1.6 AEA
Аз съм с голф 3 моноинжекцион и съм също след основен. И при мен го има това. Предполага се дължи на кофти масло и в жегите след натоварване става прекалено рядко.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги кода на мотора е AAB. Благодаря!
- musuibie
- Автомобил: gotin
- Двигател: chugunen glava - aluminieva
- Контакти:
А с какво масло си в момента, защото от Диона Шмиргел до Мотул Рейсинг Синтетика примерно има някакви не особено големи разлики, но все пак...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бе и аз се замислих,ама незнам, като се върна от морето понеделник вторник ще си видя фактурата, но те принципно слагат МОТУЛ,да са сложили тъничко масло ли...,кат се върна ще проверя.
- avtohit77
vmrivanov написа:Бе и аз се замислих,ама незнам, като се върна от морето понеделник вторник ще си видя фактурата, но те принципно слагат МОТУЛ,да са сложили тъничко масло ли...,кат се върна ще проверя.
Както казах по горе при не качествено масло се получават тези неприятности а датчиците за високото налягане на маслото са на блока отпред е другия датчик е на тялото на масления филтър

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Проблемът най-вероятно НЕ се състои в "тънкотата" на маслото, а в произхода му (има вариант и да си му прехвърлил пробега, на мен ми се случи веднъж). Освен туй хубаво е да видиш и самото масло да не е вкарало от нейде гориво в него и да го е разредило.