приатели внимавайте на пътя!!!

Техническа и сервизна информация за Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
peterkaludov
Автомобил: VW T4 Multivan
Двигател: 1.9D

приатели внимавайте на пътя!!!

Мнениеот peterkaludov » Нед 11 авг 2013 9:57

Здравейте,
с някои се познаваме а с други не. аз съм оня с червения Т4 мултиван от бургас.
с настъпването на летния сезон по морето се размърдаха освен куирортистите и много хора които палят лада-та за да си полеят доматите на село. трафика е целодневно натоварен.
сега всички се чудят к'во ми стана че пускам тази тема.
повода е нещо което ми се случи вчера(10.08.2013).
както всички ходих и аз до село, да закарам малко багаж и дядо ми който дойде до бургас за пенсията.
селото е Граничар и се намира в Странджа. красиво и все още девствено кътче от Странджа.
че тръгвам аз за бургас и на разклона при който се включвам на главния път средец-елхово един дядо с шкода 120L кърши пръсти и се вайка. спирам и питам с какво мога да помогна а той каза че загряла шкодичката и сега трябва да го дръпне някой за да запали щтото май акумулатора е оригиналния :mhihi . дръпнах го и за 3-4 метра запали. и сега е причината заради която пуснах темата(станах досаден с тези подтробности).
тръгвам аз и точно съм се закрепил на 110км/ч и от един завой излиза срешу мен опел астра и момента в който го виждам насреща от багажника на тавана на опела се откъсват два канапа и една холна маса пада на пътя и започва да се плъзга с краката нагоре срещу мен с близка до моята скорост. последваха спирачки пушек от гумите много псувни и едно разминаване на боя разтояние с масата. не спрях и продължих но после се замислих какво можеше да стане. счупени халогени, броня,крива джанта, малко криви ламарини и незнам още какво ако не бях се разминал с масата(тук е мястото да благодаря на всички които биха се отзовали и помогнали да направя буса след подобен инцидент).после ме налегнаха по тежки мисли ами ако се бях обърнал в канавката и сега ме четете в черната хроника на МВР. спрях няколко километра по късно изпуших една цигара благодарих на буса че не ме предаде и не трепна от пътя докато се разминавахме с масата и продължих към къщи за да целуна жената и детето.
И за това пак ви моля ПРИАТЕЛИ ВНИМАВАЙТЕ НА ПЪТЯ че има още много бус срещи които предстоят и много пържоли за изяждане!!!
На всички пожелавам много безаварийни километри!!!
:love.vwclub

Потребителски аватар
valsanik
Автомобил: T3 MULTIVAN+CARAVELLE 16 C-87+91
Двигател: 1.6 TD JX +2.1 MV-Petrol+LPG

Re: приатели внимавайте на пътя!!!

Мнениеот valsanik » Нед 11 авг 2013 11:23

Същата ,горе -долу случка преживях и аз на връщане от къмпинга в Китен(където бяхме заедно след Турция).
На връщане от Бургас за София, на магистралата, някъде между Нова Загора и Стара Загора....карайки в дясната лента(не в аварийната разбира се...)със 110-120км, настигам един камион.....Бях на не повече от 60-70м когато камиона се заклати и задна дясна гума(задните гуми на камиона са две....),та задна външна гума излезе от мястото където стои обикновено..и без да подаде светлинна сигнализация ,изпревари камиона от дясно т.е. през аварийната лента :scare3 .
В следващия момент натиснах спирачката и минах в лявата(скоростната)лента,и в този момент дружката на гумата т.е. вътрешната гума,реши и тя да се присъедини към купона.....Само че,излизайки от барабана на камиона, не последва своята дружка ,ами мина назад,през калобрана ,отнасяйки му стопове,мигачи :horror .....Гумата хукна към мен и аз почти спрях.....тя се удари в мантинелата и се върна към камиона,чукна се в него, щото той вече спираше наклонен на една страна....и падна в канавката.
Цял късмет е че в този момент нямаше кола зад мен....някой решил да поставя рекорд на магистралата, че ще ше да ми направи буса по-хечбек :bishop :horror
Спрях и мъжът от камиона слезе от него бял като платно...И ми вика" Ей сега идвам от гумаджия" Изводите си ги направете сами кой е виновен за ситуацията.....
Само да вметна....болтовете на барабана на камиона, бяха отрязани като с нож.....

Петър Христов
Автомобил:
Двигател:

Re: приатели внимавайте на пътя!!!

Мнениеот Петър Христов » Нед 11 авг 2013 12:12

Здравей!
Не се ядосвай напразно,щом се е разминало.Не знам колко пътуваш и колко километри имаш зад гърба си,но аз за девет години като шофъор съм видял (за съжаление )много подобни че и по страшни инциденти.Не карам много,35 40 хиляди годишно.Водещите класацията за най страшен 1 и най смешен 2 инцидент са ми две случки:
1 Карам си по АМ Хемус от Варна към Шумен и малко след Нови Пазар Гледам едни буркани едно чудо... и минах покрай четири пет парчета от човек покрити с парцали :eek Следващите 30 км ги минах с 30 км/ч треперейки и със стиснати зъби защото червата ми бяха в гърлото.След няколко дни разбрах че е 20 годишната сестра на един познат.
Пожелавам на всички НИКОГА да не виждат нещо подобно!!

2 Преди няколко месеца се явявах на изпит за категория C+E Карам си Волвото с ремаркето(20 тона празно)по една уличка в индустриалната зона с има няма 30 км/ч. и гледам от един двор от дясно 100м напред излиза една баничарка.Викам си тоя няма да спре,и отнех газта.Да ама спря,и аз гаааз и ахаа да бутна четвърта и оня все пак реши да мине :screwy едни люти спирачки,инструктора и изпитващия почти ги метнах на таблото :mhihi и се разминахме на една боя Аз стискам зъби,изпитващия :censored2 а инструктора ШШШШТ с камера сме!

Другите няма да описвам че са колкото епизодите на "Дързост и Красота".За съжаление рядко има ден да не стане нещо,добре че имам сериозен самоконтрол иначе :newsm66 Все по често ми се струва че по улицата по която се движа в даден момент съм единствения който се опитва да спазва ЗДвП :banghead

Върни се в “T4, T5 и T6”