Т4 изхвърля водата от разширителния съд
- Живко Рачев
- Автомобил: t4
- Двигател: 1.9 D -94
Т4 изхвърля водата от разширителния съд
Здр.от 3-4год. съм собственик на Т4 досега не съм имал почти никакви проблеми с буса просто перфектен.Вчера обаче стана нещо което не мога да си обясня още,взема да ми изхвърля водата от разширителния съд,ако някои има някаква идея и може да помогне ще съм му благодарен,имам съмнения ,че водната помпа се е поизносила Но?
1.9 чистия дизел е буса 93год.
1.9 чистия дизел е буса 93год.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: ПРОБЛЕМ
издухана гарнитура на главата, надуваш с компресор през подгревните свещи за проверка.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
каква е тази категорична диагноза през нета
възможни причини:термостат;прецакана водна помпа;задръстен радиатор и чак тогава се стига до гарнитура

възможни причини:термостат;прецакана водна помпа;задръстен радиатор и чак тогава се стига до гарнитура

- Живко Рачев
niks76 написа:каква е тази категорична диагноза през нета![]()
Май работата ще отиде към термостат. Следобед ще имаме резултат да мога да Ви споделя, дано не е гарнитура.
- Живко Рачев
Живко Рачев написа:niks76 написа:каква е тази категорична диагноза през нета![]()
Май работата ще отиде към термостат. Следобед ще имаме резултат да мога да Ви споделя, дано не е гарнитура.
Така и термостат не е пробвах го работи отваря в Тенджерата

-
- Вечен БАН
- Автомобил: VW T3 1.6 D AUDI A6 2.5TDI
- Двигател:
Термостата може да отваря късно. Махни го и така запали двигателя!
- valsanik
- Автомобил: T3 MULTIVAN+CARAVELLE 16 C-87+91
- Двигател: 1.6 TD JX +2.1 MV-Petrol+LPG
Цъ......
Нещата май със сигурност отиват към гарнитура.....
Един въпрос.....надуват ли се яко маркучите.....ако да.....сваляй главата и не губи време ,че иде лошото време.

Един въпрос.....надуват ли се яко маркучите.....ако да.....сваляй главата и не губи време ,че иде лошото време.
Re: Т4 изхвърля водата от разширителния съд
същите симптоми и при мен , оставих гарнитурата за последен вариант.....оказа се тя
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
За гарнитура - проверете маркучите след термостат/радиатор. Ако са твърди или се втърдяват при подаване на газ...е гарнитура..Играх го тоя филм - сменях термостати, антифриз, водни помпи.
Не си губи времето, провери маркучите.
- Живко Рачев
stenly_m написа:За гарнитура - проверете маркучите след термостат/радиатор. Ако са твърди или се втърдяват при подаване на газ...е гарнитура..Играх го тоя филм - сменях термостати, антифриз, водни помпи.
Не се надуват маркучите,затова ми е странно де,махнах термостата и го карах малко без него няма проблем върви си нормално Буса и парно си има даже не е както трябва но като се има впредвид времето навън 5-6 градуса и без термостат е нормално,Проблема идва когато го оставя на обороти парното по-лека лека изчезва,почва да се вдига нивото на водата в разширителния съд и започва да я изхвърля отзад през приливника,Но маркучите не се надуват,когато развия болчето за обезвъздушаване на парното и подам газ нивото на водата спада,което ме навежда на мисълта че помпата няма нужния дебит.Но ще видим и това купих нова помпа към обяд ще имаме резултат и за това ще споделя.Благодаря на всички за мненията колкото повече толкова по добре .Поздрави Ж. Рачев
- avtohit77
- Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
- Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI
А някой сети ли се буса дали има жалюзи на перките ???????? Ако седят затворени ще хвърля водата.
- Живко Рачев
avtohit77 написа:А някой сети ли се буса дали има жалюзи на перките ???????? Ако седят затворени ще хвърля водата.
Колега даи по подробно за тез Жалузи ли кво е там да проверя и там все пак
-
- Автомобил:
- Двигател:
вдига6 предния капак и поглежда6 перките за охлаждането на радиатора,зад тях,там кадето са им елелтромоторите на перките има жалузи(пластмсови перки,задвижвани от термопатрон,когато патрона се повреди,тези перки-жалузи остават затворени,блокира се притока на охлажда6т ваздух в посока водния радиатор и саответно-буса прегрява)поздрави
http://prodavalnik.com/chasti-ot-megaparts-perki-za-ohlazhdane-folksvagen-transporter-t4-1-9d-1991-g-i33885719

- Живко Рачев
lubopa4kata написа:вдига6 предния капак и поглежда6 перките за охлаждането на радиатора,зад тях,там кадето са им елелтромоторите на перките има жалузи(пластмсови перки,задвижвани от термопатрон,когато патрона се повреди,тези перки-жалузи остават затворени,блокира се притока на охлажда6т ваздух в посока водния радиатор и саответно-буса прегрява)поздравиhttp://prodavalnik.com/chasti-ot-megaparts-perki-za-ohlazhdane-folksvagen-transporter-t4-1-9d-1991-g-i33885719
Така,смених и водната помпа всичко си доиде на мястото засега карах Буса 30-40 км няма ядове никви.Но оставих да побачка 30-40 мин на място .1 -во не ми показва реалната температура на таблото стои на около 70-75 градуса а буса беше бая топъл и 2-ро перките не сработиха явно някои датчик или квото е там не работи .Ако има идеи кво да сменям ще се радвам да помагате,че от Ел часта хич ме няма
-
- Автомобил:
- Двигател:
долу на водния радиатор е дат4ика,коити ти задеиства вентилаторите за охлаждане,окаси с не6то(примерно с кламер или отверка) кра4етата на дат4ика и виж дали трагват ел. вентилатприте,на парва степен са варзани последователно двата,а на втора степен,са варзани успоредно двата ел. вентилтора,смени тоя дат4ик за всеки слу4аи и виж дали се вклиу4ват 2те степени на перките