Новите Bi Xenon лупи на моя Т4 Multivan :)

Техническа и сервизна информация за Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Новите Bi Xenon лупи на моя Т4 Multivan :)

Мнениеот Grizzlito » Сря 27 ное 2013 20:35

Не знам дали само аз си въобразявах но фара на Т4 особено преди 96та е пълна трагедия, разпръсква светлината не осветява прецизно да не говорим за достатъчно ярко, след дълго умуване и не без помощта на упорити момчета от една фирма за поставяне на ксенон (няма да им правя реклама, макар че заслужават) поставихме би ксенон лупи angel eyes с плъзгаща се бленда, и 4300к крушки. Проблема идваше, че исках да запазя стъклото на фара, което беше изгладено от вещи стъклари, разликата е зашеметяваща, светлината е като отрязана с нож, не заслепяван никой, а пред мен дори на мокро е като ден, ето и малко снимки от преди мода и сега

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
valsanik
Автомобил: T3 MULTIVAN+CARAVELLE 16 C-87+91
Двигател: 1.6 TD JX +2.1 MV-Petrol+LPG

Re: Новите Bi Xenon лупи на моя Т4 Multivan :)

Мнениеот valsanik » Сря 27 ное 2013 21:04

Браво, добре е станало :th_up Може ли да ми пуснеш на ЛС малко статистика???? Цена на лупите, въпросните "вещи стъклари", и колко общо ти е излезнало всичко.

kokolazarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokolazarov » Чет 28 ное 2013 22:10

Екстра е станало. :th_up .Нека тука да сподели защо на лични,и мен ме интересува колко е излязло упражнението. :love.vwclub

Потребителски аватар
Grizzlito
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Чет 28 ное 2013 23:37

самите лупи са към 170-180 лева с крушки, отделно има баласти и аз си поръчах модул за вкл и изкл на фаровете (който или аз не ползвам правилно, или не е мн нужен той е към 25 лева), монтажа ми струваше 4 дена и 120 лева общо беше към 350 лева и 12 месеца гаранция, но просто с тия фарове не се караше а тези тайванските са пълен ташак лупите им а и не са би ксенон и са грозни :) пластмасата им пожълтява и се нацепва бързо и това ми се стори най доброто решение. До сега нито един човек не ми е присветнал, а преди с рефлекторните понякога ми светкаха. Доволен съм, не искам мн да хваля защото не искам да се интерпретира кат реклама, просто толкова исках хубави фарове, че исках да споделя месеци чудене. Сега идва ред на печка "автономка" и ми се иска да си произведа система за миене на фаровте ако има колеги с опит в това начинание да споделят идеи

Потребителски аватар
sasho_yamaha
Автомобил: T4 Volkswagen Multivan GENERATION
Двигател: 2.5 R5 TDI AXG 202hp.

Мнениеот sasho_yamaha » Пет 29 ное 2013 0:41

Аз за тези пари си купих ей тия,на DEPO са и са комплект с мигачите.Монтират се за половин час и отпред е стъкло а не пластмаса.Сложих им ксенон и на късите и на дългите като на късите сложих реле да остават като пусна и дългите.Няма такава светлина!
Прикачени файлове
5939_565893710138973_1217889427_n.jpg

Потребителски аватар
Grizzlito
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Пет 29 ное 2013 8:11

sasho_yamaha написа:Аз за тези пари си купих ей тия,на DEPO са и са комплект с мигачите.Монтират се за половин час и отпред е стъкло а не пластмаса.Сложих им ксенон и на късите и на дългите като на късите сложих реле да остават като пусна и дългите.Няма такава светлина!

Да това също изглежда добре, проблема при ксенона на късите и дългите на фарове с отделни осветителни тела за къси и дълги е загряването на куршката при пускане за къси интервали, точно за това всички фабрични системи са с би ксенонова лупа с плъзгач. А и по принцип ксенона работи най-добре с лупа, поради прецизната светлина. В общи линии за това се занимавах с конвертиране на стандартните фарове.

Върни се в “T4, T5 и T6”