Един бъдещ колега от раздел "БУСОВЕ"
-
- Автомобил:
- Двигател:
Един бъдещ колега от раздел "БУСОВЕ"
Здравейте, колеги. Имам няколко въпроса на които бих искал да получа отговор от хора караши подобен клас автомобили.
От скоро се замислих да си взема ВАН. След като разгледах доста оферти се спрях на КАРАВЕЛЕ Т4 (97г.) 2,5л TDI.
Бих искал да разбера нещо повече за този модел , дали е с издръжлив мотор , скъп ли е за поддръжка и дали си струва инвестицията от 8 000 лв. за този модел.
Благодаря предварително !!!
От скоро се замислих да си взема ВАН. След като разгледах доста оферти се спрях на КАРАВЕЛЕ Т4 (97г.) 2,5л TDI.
Бих искал да разбера нещо повече за този модел , дали е с издръжлив мотор , скъп ли е за поддръжка и дали си струва инвестицията от 8 000 лв. за този модел.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: Един бъдещ колега от раздел "БУСОВЕ"
Колега, ако го намериш в добро състояние с двете ръце съм ЗА. Купето е здраво като танк, и след някоя година е напълно поцинковано. Двигателя, ако е обслужван редовно по график, също не създава големи главоболия, и лесно се поддава на чиптунинг. По принцип дизелов двигател се препоръчва ако навърташ по около 40 000 - 50 000 км. на година. Според мен е по-скъп за обслужване и ремонт от еквивалентен бензинов. Ремъци и консумативи се сменят на двойно по-малко километри. Другото което е, че TDI-то е добър двигател когато работи добре, накичен е с много датчици, а и поусложнена конструкция и турбото понякога създава проблеми. Иначе буса е много добре оразмерен като купе, обем, разположение на седалките и местата вътре. Място има и за багаж и за пътници. Относително компактен е като външни габарити, и се кара като по-голям лек автомобил. Много добра маневреност на късата база. Високата позиция на водача, дава разкошен обзор напред, и встрани, и дава възможност да гледаш над покривите на колите и да предвиждаш ситуациите отдалеч. Преди да го купиш, го огледай добре и отдолу, ако имаш възможност направи някъде и диагностика на двигателя, и измерване на компресията и налягането на маслото. Успех и късмет в избора. И като го купиш да се похвалиш със снимки и 

- buji
- Автомобил:
- Двигател: AXB
Добре си дошъл!!!Добро ,да намериш(T4)и добре,да го стопанисваш. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Много Ви благодаря колеги за изчерпателната информация. Ше огледам добре офертите, но все пак се двоумя дали да е нов внос или да е каран в България?
Попринцип имам няколко набелязани , но понеже все пак си струват парички искам най- доброто.
Оше веднъж Благодаря и се надявам скоро да се появя с резултат.
Попринцип имам няколко набелязани , но понеже все пак си струват парички искам най- доброто.
Оше веднъж Благодаря и се надявам скоро да се появя с резултат.
- KingoftheROAD
- Контакти:
Колега, аз преди три години 2007-ма април, ходих до Германия (Мюнхен) и си го избрах там на място, и го докарах на ход до България. Не съжалявам за нищо. Според мен по-добре нов внос, ако е каран в България невинаги е ясно колко добре е обслужван. А ако имаш възможност да се разходиш до Германия спорем мен ще е най-добре, не толкова че по-евтино ще го купиш, колкото по-голям избор и по-читава и добре гледана машинка ще можеш да намериш. Проверявай добре преди да купиш каквото и да било. Око да види, ръка да пипне. Проверката е висша форма на доверие. Успех и късмет в избора. 

- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
1.9 tdi e по евтин откъм ремъци и ролки а вървежа е почти същия.
2.4 като стане над 200 000 почва да държи ниска температура ,по това се познават километрите.И не трябва пуши грам отзад,само при рязко натискане, но трябва бързо да изчиства.
1.9 чистия дизел е слаб за това купе.
Не е ли облъскан отвътре си заслужава парите.Не вземай разни хлебарски бусове защото отвътре са гнилоч.Погледни торсионите отпред колко са натегнати.
2.4 като стане над 200 000 почва да държи ниска температура ,по това се познават километрите.И не трябва пуши грам отзад,само при рязко натискане, но трябва бързо да изчиства.
1.9 чистия дизел е слаб за това купе.
Не е ли облъскан отвътре си заслужава парите.Не вземай разни хлебарски бусове защото отвътре са гнилоч.Погледни торсионите отпред колко са натегнати.
- KingoftheROAD
- Контакти:
Малките двигатели са си слабички за Т4-ката, така или иначе. Стават само ако го караш празен по дълги, прави и равни пътища. По принцип трябва да е над 100 коня минимум за да може да носи тежкото купе, и с полезен товар от 1000 кг. да речем ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за съветите, които получих.Все още оглеждам, но този който най-много харесах на снимка го видях от близо и беше доста изгнил, главно подът и назад към задния мост също имаше пробойни.Моето виждане е че слабото място на тези бусове (от към ръжда) е подът и веждите и това е присъщо при повечето "Германки".Искам да погледна и някой италиански оферти, но не знам в кой сайт да ги търся.Ше ви бъда благодарен, ако препоръчате някой.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Здравей. Виж например този сайт: http://www.autoscout24.it
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега разгледах оферти и там
- ivofordivo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имам едно КАРАВЕЛЕ ЗА ПРОДАН не ми се дава много защото ми е на сърце но какво да се прави .2500 куб ТДИ 102 кс.Обслужено отвсякъде 2000 год по рама на стъкла е 99 лично внесен от Швеицария .с клима абс 2 бр въздушни,печка за подгряване на двигателя в студено време.централно ,аларма ,каско , лети джантета 16-ки или 17-ки каквито са ти на сърце.въздоховоди в тавана за всяко място отзат .фабрично тонирани зелени стъкла в последствие още затъмнени,подлакътници на всички седалки,ксенон.ако има интерес може да кача и снимки.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен съм колега, ако имаш време изпрати някоя и друга снимка и кажи колко парички му търсиш.
- ivofordivo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ЕТО и малко снимки. сега много от колегите ще се сетят ,че са ме срещали по Софийските улици.
само джантите са други в момента.цена на обява 17000 лв.както го виждате на снимката обслужен за много левове не изкам да ги смятам защото ще се откажа да го продавам .иначе цената подлежи на коментар в рамките на допостимото.няма нещо което да му има в момента и да не е сменено. като се започне от масла ремъци филтри водни помпи ролки и се мине през шарнири тампони на носачи и амортисиори е сменено с оригинални части.може и да му има нещо което аз и монтиорите не го хващаме.

Uploaded with ImageShack.us

само джантите са други в момента.цена на обява 17000 лв.както го виждате на снимката обслужен за много левове не изкам да ги смятам защото ще се откажа да го продавам .иначе цената подлежи на коментар в рамките на допостимото.няма нещо което да му има в момента и да не е сменено. като се започне от масла ремъци филтри водни помпи ролки и се мине през шарнири тампони на носачи и амортисиори е сменено с оригинални части.може и да му има нещо което аз и монтиорите не го хващаме.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина колега доста добър Ван и точно този модел ми хареса ако не се лъжа има я обявата и в мобиле.бг. Разгледах я но има и още един Бус в Стара Загора мисля и него да погледна. Ако реша нещо ще ти пиша допълнително. Все пак благодаря.