добър ли е този разход?

Техническа и сервизна информация за Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
alman
Автомобил:
Двигател:

добър ли е този разход?

Мнениеот alman » Сря 25 яну 2012 22:06

Колеги , вече направих около 3000км на бусчето и установявам, че разхода е около 8 средно. Та въпроса ми е добър ли е за този мотор или има какво да се желае още? Замервам го с пълнене до горе и пак до горе.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: добър ли е този разход?

Мнениеот IvanMan » Сря 25 яну 2012 22:09

И какъв е мотора?

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Сря 25 яну 2012 23:04

При всички положения е много добре. 8 литра за бус си е напълно в нормите
Дай снимки да видим машината. Кво си го скрил? Ние ще го плюем да не урчаса споко. :wink:

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Чет 26 яну 2012 0:15

Както каза колегата,разхода е перфектен.Твоя бус беше 2.4Д по спомен??

Потребителски аватар
galyaradeva
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Чет 26 яну 2012 0:31

Старото ми синхро беше 2.4Д Що мъка виждах на дълък път но пък двигателя цъкаше като Швейцарски часовник и даваше 7 или 8 на 100 натоварено с багаж до тавана. Нямам вече спомен трябва да проверя по темите дето съм се хвалил с него :wink:

alman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alman » Чет 26 яну 2012 21:57

Да, 2.4 е мотора. Снимки не направих като го взех, а сега е толкова мръсен, че ме е срам да го снимам. Днес пак пътувах и го засякох и пак толкова даде :D Сега обаче имам проблем с чистачките - купих от Кауфланд някакви ментета и почнаха да се вадят , като карам :banghead: Кажете точно колко мм са за Т4 и някоя читава марка чистачки? Другия проблем е, че не работи режима на интервалите, тоест като бутна ключа за чистачките надолу нищо не се случва. Реле ли да търся някъде прецакано или в самия ключ е проблема. Иначе пръскането на водата и двете положения нагоре си работят. Да, наистина е малко тромав мотора, но пък не съм го взел за ралита :) Но пък за сметка на това въртящия момент е много добър, тръгвам си на втора, общо взето мога да го карам на 5та почти навсякъде. :D Другото което ми направи впечатление днес в голямия сняг е, че примерно след дълго спускане и после даване на газ от аспука си излиза пара, все едно сега е запален, това нормално ли е? При коли на газ знам, че е нормално, но на дизел нямам идея.

Потребителски аватар
galyaradeva
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Чет 26 яну 2012 23:40

Хванал ли си хубаво чистачката за металното рамо. Трябва да има една щипла която се слага между рамото на чистачката и самата чистачка. Ако я няма или е счупена чистачката ходи на ляво надясно и пада.

http://avto.catalogbg.com/%D1%87%D0%B8% ... D0%B8.html

Аз използвам Бош скъпи са но излиза по скъпо ако не видиш нещо или някой защото чистачките са от 2 лева.

Един съвет. Двигателя има навика да загрява. Докато не си е показал рогата свали казанчето за водата едно хубаво измиване прави чудеса. А и цялата система няма да му навреди.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 27 яну 2012 9:54

Релето за мигачите е това на схемата. Някои от братушките слагат от самара, или някаква друга лада и работи. и за чистачките казват, че ставало, но не съм го пробвал. А за разширителното казанче имаше тема, как се мие с морска сол.

alman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alman » Вто 31 яну 2012 17:53

Оказа се, че тези чистачки са с някакви по малки щипки и въобще неса за буса. Исках да мина тънко ама на, ся се оказа че се набутах с 5 лв :D Купих някакви за 14 не помня марката, едни дебели такива и сега е перфекно. Освен , че щракнаха идеално на куките имат и накакви капачета отгоре, които се закопчават. И да се похваля, днес в София в 7 часа беше - 19 и бусчето запали от раз. 8)

Върни се в “T4, T5 и T6”