Помощ при покупка на Vw T4 2.4D

Техническа и сервизна информация за Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
GTI_Edition
Автомобил: PASSAT B5 1.8T
Двигател:

Помощ при покупка на Vw T4 2.4D

Мнениеот GTI_Edition » Чет 19 авг 2010 17:59

Здравейте колеги,моля ви за помощ.Предстои ми покупка на бус и съм се насочил към Vw T4 2.4D.Искам да попитам какъв му е разхода на гориво,скъпа ли му е подръжката и добър ли е за дълги пътувания?Благодаря ви предварително за помоща.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Re: Помощ при покупка на Vw T4 2.4D

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 19 авг 2010 22:46

:welcome_to_group
Привет колега. Раздвам се че си решил да взимаш бус Т4-ка, и забелязвам че добре си се насочил.
Двигателя ААВ - 2,4Д - 78 понита, може да ти се види малко слабичък, но пък за сметка на това няма турбо компресор и е по-прост в обслужването, и няма компютър. Имай предвид за какво точно ще го ползваш буса - купето на късата база тежи около 1850 кг напълно снаряжен (дългата база е около 2000кг.), без пътници и багаж. Товароносимостта също варира в зависимост дължината на базата и модификацията от 800 до 1200 кг. полезен товар. Обемът вътре в купето от гърба на задните седалки до задната врата (къса база) е малко над 5 куб.м. Това е в пъти повече от която и да е баничарка, комби, или миниван. По външни габарити и маневреност бусът е като по-голяма лимузина, и се кара точно така. Има много добра маневреност, и видимост напред и в страни. Отзад през задната врата е малко ограничена заради високите странични стени, но не фатално. Позицията на шофьора е висока, и много удобно се гледа над покривите на повечето коли. На градско движение могат отдалеч да се предвиждат ситуациите при движение и в задръстванията. На дълъг път и извънградско буса (ако всичко му е наред) е много удобен. Широките напречна и надлъжна бази го правят много стабилен, и с големите 15 цолови гуми вози много добре. Окачването вози стегнато, (наподобява голфа, но не чак толкова твърдо), и пътят спори леко. Пътническите версии побират много хора и багаж. Разхода на гориво специално за ААБ мотора не е голям - около 7,5-8/ нафта на дълъг път, за градско са ми казввали че доближава 10. Купето е много здраво и от 1996-та насам е изцяло поцинковано. Ако имаш късмета да намериш желания бус в добро състояние, и го поддържаш грамотно ще го караш много време. Успех и късмет :да:

GTI_Edition
Двигател:

Мнениеот GTI_Edition » Пет 20 авг 2010 16:33

Благодаря ти за изчерпателният отговор колега. :да: Много полезна информация,която не знаех си ми дал.Друго което исках да попитам е дали може да се кара с категория "В"?

Потребителски аватар
buji
Автомобил:
Двигател: AXB

Мнениеот buji » Пет 20 авг 2010 22:43

:welcomee

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Мнениеот Plehi » Съб 21 авг 2010 0:11

GTI_Edition написа:Благодаря ти за изчерпателният отговор колега. :да: Много полезна информация,която не знаех си ми дал.Друго което исках да попитам е дали може да се кара с категория "В"?

Може :да:

GTI_Edition
Двигател:

Мнениеот GTI_Edition » Съб 21 авг 2010 9:23

Благодаря на всички за отговорите :да:.Дано скоро се присъединя към вас с една хубава Т4-ка.

GTI_Edition
Двигател:

Мнениеот GTI_Edition » Нед 22 авг 2010 11:27

Бюджетът ми е около 3000-4000лв.Може ли за тези пари да се намери горе-долу добра Т4-ка?

privileged
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот privileged » Чет 26 авг 2010 23:00

Бюджетът ми е около 3000-4000лв.Може ли за тези пари да се намери горе-долу добра Т4-ка?

Колега,въпросния бус е принципно здрав,което предполага и продължителното му каране...съответно и държи цена ....за определената сума ,според мен можеш да намериш бус,каран в БГ...състоянието му ще бъде незнайно....предполагам добре амортизиран,ремонтите ще ти предстоят...двигателят е малко капризен,в смисъл склонен към загряване,ако предишния собственик не е обръщал достатъчно внимание,приключенията остават за теб...не те отказвам от колата,аз карам такава...търси нов внос или си поръчай от чужбина....наскоро познат се сдоби с т4 от Германия,буса беше в много по-добро състояние от моя,и пак се наложи да го пребоядиса..след обслужването му струваше 6000...според мен това е цената за такъв бус,това е моето мнение,ако не съм прав за нещо,нека колегите да пишат....

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 27 авг 2010 8:17

Колега GTI_Edition, ако питаш мен събери поне още 2000 лв. Няма да е лесно, но ще ти спестят до голяма степен излишни главоболия. Ако имаш възможност иди до Германия и го избери там на място.

Аз моя го купих за 3900 евро (пролетта на 2007г.), но той си беше обслужен там на място. Аз само го яхнах, заредих зебин, и го докарах на ход до България. Буса е обслужван редовно там в Германия, защото е бил полицейски. Ресурс има в несвяст.До момента съм навъртял около 45 000 км. и сменям само консумативи, и някои маркучлета, скобички ей такива дреболии. Катализатора се задръсти, та го махнах и сложих гърне на неговото място. За мен лично най-добрия вариант е да идеш с някой, който пътува редовно до германия и знае автосалоните там. Бус, каран в България не е ясно как е каран, и редовно ли е обслужван.

GTI_Edition
Двигател:

Мнениеот GTI_Edition » Пет 27 авг 2010 10:18

Благодаря ви колеги,ще послушам съвета ви и ще събера още някой лев. :да: Щом е по-добре нов внос ще говоря с един мой съсед той се занимава с внос на коли.Благодаря отново на всички отзовали се и моля ако има още нещо добавете.

privileged
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот privileged » Съб 28 авг 2010 0:39

Благодаря ви колеги,ще послушам съвета ви и ще събера още някой лев. Щом е по-добре нов внос ще говоря с един мой съсед той се занимава с внос на коли.Благодаря отново на всички отзовали се и моля ако има още нещо добавете.

Ще се радваме да посрещнем бус от чужбина...

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 28 авг 2010 9:13

аз ли4но предпо4итам 1.9тд отколкото 2.4д -подръжката е по лесна,а и по големия мотор се слави с проблемните си глави;с такъв се прибирах преди два месеца до Бг от франция и единственото което донякъде не ми хареса е 4е на по висока скорост много бу4и мотора-което зна4и 4е трябва да се кара с около 100-110макс
пътник или товарен търсиш?

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 28 авг 2010 11:33

Колега, за такъв бус и такова тегло на купето се предпочита дигател над 100 коня. Малките двигатели са все едно да се возиш на магаре. То и 2,4Д-то не е близо, но все пак големия двигател тегли добре в ниските обороти и без турбо. По принцип така са правени повечето големи двигатели за Т4-ката. Иначе малките двигатели стават, ако го караш предимно празен или с малко пътници и багаж по равни и дълги пътища. Тръгнеш ли да катериш баири ще видиш добре за какво иде реч. При такива условия и натоварвания малките двигатели сдохват бързо, и турбото също. Возих се на един от новите Т5-ца с 1,9 ТДИ. Не мога да си кривя душата, добре вървеше, ноооо двигателя така ръмжеше над 100 км/ч, че просто мъка. Освен това при Т5-цата няма шлайфане на блок и ремонтни размери, нараво се сменя блока с нов заедно с буталата и тн. Братушките казват за по-новите 1,9ТДИ, че трудно изкарвали над 300 000 км. Склонен съм да им вярвам. Съвсем друга бира е обаче 2,5ТДИ да речем, поне 130-150 коня, и мощност и ресурс имат съвсем друг...

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Съб 28 авг 2010 22:41

GTI_Edition Преди имах 2.4 Д и мога да ти кажа с чиста съвест че ако не си състезател и ти се свиди колата едно такова животинче ще те слуша като кученце :) ако ме разбираш.. Имах случай в Германия между Берлин и Любек ако не се лъжа, има едни баирчета поне 10 едно след друго , натоварен с куфарите на жената и ние двамката карах в авариината лента и тировете ме изпреварваха.. но земе ли баирчето по надотлището 130-140 :) минавах ги като спрели :Mr Green Fun. Това за загряването дето го споделят колегите е 100% верно и мойто загряваше но се оправя лесно.Харчеше ми 6 на 100 дизел. За градско немога да ти кажа защото нямах такова. Когато избираш лягай отдолу гледай хубаво под праговете и калниците и вдигай гумите по пода че после много ама много ще те боли главата. Не е малка кола и едно кърпене и боядисване ще ти излезе много солено. :idea: :idea: :idea: Лично мое мнение някое конче отгоре няма да ти е излищно.

privileged
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот privileged » Нед 05 сеп 2010 22:33

Здравейте колеги,моля ви за помощ.Предстои ми покупка на бус и съм се насочил към Vw T4 2.4D.Искам да попитам какъв му е разхода на гориво,скъпа ли му е подръжката и добър ли е за дълги пътувания?Благодаря ви предварително за помоща.

AAB мотор,2,4д,разход-8/100 извънградско,градско 10,зиме отива на 13,за поддръжката зависи от изминалите километри... според мен проблемна предница....с друго не е напомнял за себе си...удобен за дълги пътувания.....стъбилен в завои....нарекли са го Transporter....

Върни се в “T4, T5 и T6”