Транспортер 95г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Транспортер 95г.
Колата е на 500 000км, като е карана 400 000 на бензин и 100 000 на газ. 2000 кубика е и мисля, че е 115кс, но не ги знам с точност. Въпроса е, кога трябва да се прави на двигателят основен ремонт (сигменти и такива неща) и някой ако знае колко излиза тази процедура. Колегата казва, че много му харчи и неще да върви и има съмнение, че катализатора му е запушен. Казва, че много му се мърсял вилтъра на газовата уредба. Колата не е моя. Колегата помоли да попитам евентоално някой да ми каже цена на двигател втора ръка и ако някой може да предложи цялата генерация на гърнетата, от началото до края
Благодаря ви предварително.

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: Транспортер 95г.
Колега, кажи на твоя човек да погледне лепенката долу в ляво до таблото с предпазителите. Там са написани буквите на двигателя. За основен ремонт най-добре измерете компресията на загрят двигател. Така от раз не може да се каже колко точно ще излезе, без да знаем повече подробности за двигателя, и без да се уточни какво точно ще се сменя. Втора употреба двигател за Т4-ка и то точно същия няма да е лесно да се намери в добро състояние. Катализатора може да се замени с гърненце с права тръба вътре и вата около нея, с приблизително същия обем. Даже по-добре направете това и тогава измерете компресията. Може задръстения катализатор да е проблема. Филтъра на газовата уредба няма връзка с катализатора, а по-скоро с газстанциите на които зарежда газта.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря колега. Ще му кажа да го направи това и след това ще пиша какво е станало
А колко е нормалната компресия? 

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Минимум 10атм. Но първо махнете катализатора и го заменете с гърненце. Иначе резултатите може да не са верни, ако двитагеля не се продухва добре. Другото което трябва да знаете при меренето на компресията е, че се прави на загрят двигател, развиват се всички свещи, и с натиснат докрай педал на газта. Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря, колега. За сега се оказва, май, че има проблем с електрониката газ-бензин и че ги меши двете едновременно и за това да не върви и да харчи много. Не съм много сигурен, но може и да е станало така
Ще видим