VW Caravelle 2.5 sTDI 1997, 75Kw

Техническа и сервизна информация за Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
uliqn-terziev
Автомобил:
Двигател:

VW Caravelle 2.5 sTDI 1997, 75Kw

Мнениеот uliqn-terziev » Пон 30 авг 2010 19:53

Нямам климатик :( а искам да сложа, някои правил ли е такова нещо, и може ли да ми каже как стоят нещата, от къде мога да го взема или да го намеря и къде да ми го монтират, моля помогнете

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Re: VW Caravelle 2.5 sTDI 1997, 75Kw

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 30 авг 2010 22:09

Разбирам ентусиазма ти колега, но нещата с климатика на буса не са толкова лесни колкото изглеждат на пръв поглед. Проблема идва от това, че трябва да се намерят много неща, които влизат в комплекта на климатика, а при теб ги няма. Не мога да ги изброя всичките в подробности. Вариантите са два - намираш от друг бус Т4-ка - Каравел или Мултиван целия климатик комплект (втора употреба)- разхвърляш твоя бус - цялото табло и в коша на двигателя също. И монтираш климатика комплект, като внимаваш всичко да си дойде на мястото и то така, че климатика да работи без проблемно. В комплекта влизат и таванни въздуховоди до всяко едно място за пътник. Освен това и пистовия ремък се сменя с друг, и се монтират допълнителни ролки, че да може да се задвижва и компресора. Вентилатора на парното също се сменя с друг, в който има и радиатор за климатика. И още и още...Филма си е разправия, и особено ако се хванеш сам те чака голямо приключение, а да платиш някой друг да ти го монтира не е ясно колко точно пари ще иска само за работата.
Втория вариант е да отидеш някъде (може и при официален представител), където монтират нови автоклиматици и да питаш за оферта. За бус Т4-ка не ми известно да има (но това не значи че няма). Съжалявам, че не мога да те насоча по-конкретно. В гугъл първия линк който ми попадна е този
http://rheamp.bg/klimatichni-sistemi.ph ... zAodmRogyA
Но за повече подробности ще трябва да проучваш сам, или някой от колегите с повече опит с климатиците на Т4-ка да помогне.

Намерих тук едни снимчици. Може да са от помощт

http://www.vw-bus.ru/forum/viewtopic.ph ... F&start=15

Върни се в “T4, T5 и T6”