Проблем с лампа за подгрева на Т4 2001г.
Проблем с лампа за подгрева на Т4 2001г.
Буса е 2.5тди и след палене и каране около 5-мин започва да мига лампата за подгрева на свещи.Възможно ли е да има изгоряла свещ или е от нещо друго?
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: т4 2001
Ако няма никакви други ефекти, и бусът върви нормално, провери стоп-машинката, или лампите на стоповете. По принцип най-добре иди на диагностика, причините за мигането може да са много и най-различни.
Ами буса си е в отлично състояние, няма други проблеми, но и да не се натиска педала на спирачката пак си примигва.
- KingoftheROAD
- Контакти:
Това което, успявам да изровя за този проблем, че може да не е наред стоп-машинката (може да не дава хубав контакт), или някоя изгоряла крушка на стоповете отзад. Ако проблема не е там, то тогава само диагностика може евентуално да покаже какво не е наред.
- xcentric
- Автомобил: Transporter 2003
- Двигател: TDI - AJT
Re: Проблем с лампа за подгрева на Т4 2001г.
по темата за проблема с лампата за подгрева и на мен днес ми се появи същият проблем,стартирах нормално мотора лампата за подгрева естествено си изкючи нормално и след около минута време започна да мига на равно итервали,гасих-палих мотора няколко пати но все така ако някой има отговор на проблема благодаря предварително,буса ми е Т4 2003г. 2.5ТДИ 88 коня
- KingoftheROAD
- Контакти:
Писал съм по-горе, провери за изгоряла крушка на стоповете отзад, ако няма такава и светят нормално иди на диагностика.
- xcentric
вече разбрах от какво може да ти светне лампата за подгрева на свещите,днес ходих на диагностика в фолцваген и се установи че,проблема може да е от 'умната дюза'която единствено пращала информазия до компютара другият вариянт е от температурния датчик за антефриза само че на мен ми се оправи от самосебе си понеже бях откачил клемите на акумолатора за 24 часа и после не ми е светвала лампата след като ги закачих за това във фолцваген неможаха да остановят кое от двете може да е дало грешка
казаха ми че смяната на:
умната дюза е кам 1000лв.
не пожелавам никому смяна на на това
датчика кам 80лв. това е приемливо
казаха ми че смяната на:
умната дюза е кам 1000лв.

датчика кам 80лв. това е приемливо
- KingoftheROAD
- Контакти:
какъв е тоя движок на Т4 с умна дюза? Буквите му дай, или снимай лепенката до таблото с предпазителите, или сканирай от сервизната книжка. Колкото и да е умна тая дюза да нема кимпитър у глъвътъ? 

- xcentric
KingoftheROAD написа:какъв е тоя движок на Т4 с умна дюза? Буквите му дай, или снимай лепенката до таблото с предпазителите, или сканирай от сервизната книжка. Колкото и да е умна тая дюза да нема кимпитър у глъвътъ?
така ми казаха в сервиза на VW - В.Търново посочи ми една от дюзите и ми каза че била по умна от другите

- xcentric
Умната дюза се пада 2-рата, като броим от акумулатора наляво и май има закачена няква жица към нея, доколкото можах да видя
Последна промяна от xcentric на Вто 18 яну 2011 11:59, променено общо 1 път.
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
xcentric написа:Умната дюза се пада 2-рата, като броим от акумулатора наляво и май има закачена няква жица към нея, доколкото можах да видя.
Точно по това се познава че е "умна дюза" от нея излиза кабел, който подава сигнала към компа на двигателя.
- xcentric
след година и нещо безпроблемна експлоатация на машината отново светна лампата за подгрева,изчетох всичко свързано с проблема във форума и при мен се случва едентично с колегите,светещата лампа и предръпването на мотора това което разбрах е че трябва да се обърне внимание на стоп машинката за лампата и реле 109 за предръпването,и така почна всичко по реда си свалих стоп машинката оказа че съм с една четири пинова предполагам това елиминира другата макари да имам отвор за втора,разглобих я оказа се че два от контактуващите елементи имаха значителен нагар на снимките се вижда ясно,зачистих ги внимателно с пиличка малко контактен спрей и светнаха като нови,след поставянето на машинката лампата угасна
надявам се да е за дълго
за реле 109 го отворих и него но не видях нищо нередно ще си покаже в процес на експлоатация

за реле 109 го отворих и него но не видях нищо нередно ще си покаже в процес на експлоатация
Последна промяна от xcentric на Вто 10 апр 2012 19:54, променено общо 1 път.
- sasho_yamaha
- Автомобил: T4 Volkswagen Multivan GENERATION
- Двигател: 2.5 R5 TDI AXG 202hp.
И на мен ми светва лампата за подгрева отвреме невреме ама аз си я знам че е от стоп машинката.Тъкмо за утре бях планувал да ги извадя да ги изчистя и хоп тема в форума.Явно всичките бусове дават едни и същи дефекти.
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998