2.5TDI - няма тяга
-
- Автомобил:
- Двигател:
2.5TDI - няма тяга
От известно време / 4000-5000km/ имам проблеми с мощноста на двигателя , но странното е че всички показатели са в норма - не ми гори масло , не загрява , пали лесно , не мени оборотите , единствено се промени ускорението и тягата. Ходих на диагностика в VW- сервиз но ми казаха че на теста всички показатели са в норма . Чудя се какво да правя . Обиколих една камара майстори и стигнах до заключението да се допитам до "Вас" колеги за надежден сервиз.Дали е дебитомер или турбо ? Благодаря за спасението предварително.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: 2.5TDI - няма тяга
Откачи дебитомера, и пробвай да покараш малко без него. Ако се оправи значи е от него. На диагностиката какво налягане казаха че прави турбото?
Какъв точно е движока? Буквите му дай...
Какъв точно е движока? Буквите му дай...
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
но колко оборота го прави това , моята е 1,9 тди но го правеше на 3000 збиваше , пак плаше нормално , пак не менешо оборотите.. - и не беше от дебитомера..
виж ми темата ще ти я постна .. въпреки ,че при мен проблемите бяха няколо вкл. и турбото , което сменях , и след като го смених , пак забиваше на 3000 и чак тогава се разбра ,от какво е ... е то и турбото си беше за смяна , но не е забивало от него....
виж ми темата ще ти я постна .. въпреки ,че при мен проблемите бяха няколо вкл. и турбото , което сменях , и след като го смених , пак забиваше на 3000 и чак тогава се разбра ,от какво е ... е то и турбото си беше за смяна , но не е забивало от него....
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Дано ти помогне по някакъв нчаин това 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за всички сьвети колеги ,
Преди една седмица вкарах вьпросната мащина в сервиз и реших да започна ремонта в посока от по-трудно кьм по-лесно т.e. , с механика смькнахме турбината за евентуална профилактика и ремонт , но се оказа че тя си е като нова / след направена диагностика от Унитех турбо сервиз в Варна / . Пред мен в момента стои вьпроса с какво да продьлжа - дебитомера или клапаните които регулират турбото . Дайте мнения колеги , моля ?
Преди една седмица вкарах вьпросната мащина в сервиз и реших да започна ремонта в посока от по-трудно кьм по-лесно т.e. , с механика смькнахме турбината за евентуална профилактика и ремонт , но се оказа че тя си е като нова / след направена диагностика от Унитех турбо сервиз в Варна / . Пред мен в момента стои вьпроса с какво да продьлжа - дебитомера или клапаните които регулират турбото . Дайте мнения колеги , моля ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да се похваля . Буса вече има тяга и вьрви яко. Сменено беше дебитомерче и клапана който управлява турбото.
Благодарности на всички.
Благодарности на всички.
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
transporterra написа:Да се похваля . Буса вече има тяга и вьрви яко. Сменено беше дебитомерче и клапана който управлява турбото.
Благодарности на всички.
Колега какви пари ти излезе дебитомера че и моя е за смяна.И от къде го купи?
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
колега ,за моята машина е 200 лева , ако може това да те ориентира малко
- DA@KA
Вече олекнах с 220 ама лошото е че няма ефект.Лоша диагноза явно ми поставиха.Забиването си остана.Върви точно като кола на газ с навити болчета.Като дам рязко газ тъпче а като върна малко газта хуква като бясна.Хякакви идеи???
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
viewtopic.php?f=24&t=182979
колега виж това дано то помогне , аз имах проблем със забиването и се оправи колата е вече самолет.. в темата ми има какво ли не което съм сменил, включително турбината , е тя си беше за смяна , защото беше скапана отвсякде с изместена ос..
Дано писаното по темата ти помогне
колега виж това дано то помогне , аз имах проблем със забиването и се оправи колата е вече самолет.. в темата ми има какво ли не което съм сменил, включително турбината , е тя си беше за смяна , защото беше скапана отвсякде с изместена ос..
Дано писаното по темата ти помогне

-
- Автомобил:
- Двигател:
Споделих си проблема с авер от Русе и той ми препоръча някакви негови колеги - спецове по турбо проблеми и така един ден се озовах в Русе с колата. За по-малко от ден ми я оправиха и ми излeзe 300лв - ама си заслужаваше. Успех
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
И какво все пак правиха по колата? Сподели де, нали затова сме тук. 

- DA@KA
transporterra написа:Да се похваля . Буса вече има тяга и вьрви яко. Сменено беше дебитомерче и клапана който управлява турбото.
Благодарности на всички.
Мисля това е отговора