подгреваща печка на антифриза

Техническа и сервизна информация за Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
lazarov68
Автомобил:
Двигател:

подгреваща печка на антифриза

Мнениеот lazarov68 » Пон 30 яну 2012 18:17

Здравейте колеги,карам линейка т4 2.5 тди и има печка която подгрява антифриза,когато температурите паднат под -5 градуса.Навън е студ но маренията неще да тръгне,дайте съвет.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Re: подгреваща печка на антифриза

Мнениеот mccoy » Пон 30 яну 2012 18:31

Печката се включва на някой модели при под +5 ,а при други при под +10
Има много теми по въпроса

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Пон 30 яну 2012 18:38

Печката да не ти е изгоряла нещо.. или някой кабел разкачен.. Я дай малко снимки да я видим и управлението на "печката" също. Тази печка на ток ли е на нафта ли е? Защото ги има и двата варианта.

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Пон 30 яну 2012 18:49

Потребителски аватар
lazarov68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lazarov68 » Сря 01 фев 2012 16:16

galyaradeva написа:Печката да не ти е изгоряла нещо.. или някой кабел разкачен.. Я дай малко снимки да я видим и управлението на "печката" също. Тази печка на ток ли е на нафта ли е? Защото ги има и двата варианта.

Печката е нафтова и без табло за управление,за действа се сама когато са минусови температурите.има ток навсякъде ,на буксата , на свеща,Немога да намеря този температурен датчик,да не би той да прави някъкви магарии и за това да не тръга
.

Потребителски аватар
DA@KA

Мнениеот DA@KA » Сря 01 фев 2012 17:41

Здравеи колега,а свеща здрава ли е???Същата е 8 волта,ползваи мултицет.Датчика се намира на колонката,пред предна дясна гума.

Потребителски аватар
peshocom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshocom » Вто 07 фев 2012 21:14

здравей от опел форум съм ,но не пречи да помогна малко и тук !това мнение"има ток навсякъде ,на буксата , на свещта" малко ме притеснява. кога има ток на свещта ?защото ако условията по запускането не са подадени ,а си има само постоянния плюс (+12волта на дебел червен кабел ) и ти мериш в този момент 12 волта върху свещта - значи ,че ключа в трониката и се е окотел!

Потребителски аватар
mccoy

Мнениеот mccoy » Вто 07 фев 2012 22:18

lazarov68 написа:Печката е нафтова и без табло за управление,за действа се сама когато са минусови температурите.

Щом няма табло за управление значи колата има климатроник и се управлява от него.
Датчика за температура при Шаран и Алхамбра е под чистачките (отдолу при задвижвашия механизъм) възможно е и при теб да е там

Потребителски аватар
sasho_yamaha
Автомобил: T4 Volkswagen Multivan GENERATION
Двигател: 2.5 R5 TDI AXG 202hp.

Мнениеот sasho_yamaha » Чет 09 фев 2012 13:06

Датчика на водната печка при Т4 се намира зад предната броня отдясно пред колелото поставен на колоната както каза колегата по горе.Причините да не работи може да са няколко,печката има нафтова помпичка,която се намира пред резервоара отляво.Извади двата кабела и пусни от акумулатор 12 волта на двата извода на помпата,ако е добре трябва да почне да причуква.Ако работи помпата извади буксата отпред на печката и след като запалиш замери на черният кабел дали идват 12волта.И там ако е наред всичко извади датчика отпред зад бронята и направи мост с едно кабелче,и така ако не тръгне сваляш печката сменяш свеща(на АУТОПЛЮС я има 65 лв.с отстъпка)и си готов.

Потребителски аватар
peshocom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshocom » Чет 09 фев 2012 22:58

сашо за нафтовата съм съгласен ,за 12волта на запален двигател съм съгласен ,на още едни 12 волта от замостен датчик също съм съгласен , за третите 12 волта дето са си постоянни ? къде ги забрави? ии накрая за свещта не съм съгласен- първо мери около 0.8-1 ома след това я пробвай до 8 волта макс. и тогава купувай ,но за мен по-вероятен е проблем в трониката . ако е така ми пиши на личен пък ще я ошетаме.
поздрави от стз.

Потребителски аватар
mccoy

Мнениеот mccoy » Чет 09 фев 2012 23:20

peshocom написа:......поздрави от стз.

Здравей гратски.
А имаш ли теория защо Vag com ваобще не ми открива печката и съответно не работи

Потребителски аватар
DA@KA

Мнениеот DA@KA » Чет 09 фев 2012 23:45

При този модел дизелов догревател,наи често проблема е в свеща,практиката го доказва.Естествено че е добре да се измери свеща преди да се купува.ТДИ мотора без печка бавно загрява и няма хубаво парно.Визирам Т4 2.5ТДИ.

Потребителски аватар
pepi74
Автомобил: Мултиван Т-4
Двигател: ACV - 2000 година

Мнениеот pepi74 » Пет 10 фев 2012 13:04

Има и още нещо.
Кабелчетата на помпата ,която подава гориво клеясват и не правят контакт .
При мен освен свеща се оказа този и още един проблем -вътре в печката има един електродвигател ,който блокира и се наложи да се раздвижи смаже с грес масло или там някакъв щпрей.......

Потребителски аватар
peshocom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshocom » Пет 10 фев 2012 18:11

градски,здрасти ,аз нямам теория ,но имам статистика - и вагком и опком и опелскенер и всякакви такива адаптери съм пробвал и не влизат!! до сега успеха за дгн. ми е само с ктс на бош и тех2 на опелгруп. ,а съвкупно с това може това да е част от проблемите на трониката ти ,за целта иди при илиян в сервиза под канала на края на новия път в халетата на сердика да те закачи на ктс ,за да стане ясно какво правим.
без да се заяждам дака но аз говоря от моята практика а тя е над десет печки - две бяха с изгоряла свещ и всички с проблем в електрониките!!!а относно двигатела при пепи - все се налага да го притягам към корпус или се получава луфт в самата негова зглобка и така губи съосие и почва да дере.

Потребителски аватар
buji
Автомобил:
Двигател: AXB

Мнениеот buji » Съб 10 мар 2012 20:24

Здравейте,
Освен всичко написано ,бих добавил:ако е пален двигателя при студено (-5С) време и лампата за горивото свети , повече от 10 пъти - печката се зключва автоматично,от личен опит го знам. :да:

Върни се в “T4, T5 и T6”