Първо искам да кажа, че търсих за такава тема при бусовете, но няма точно като моя случай и двигател.
Буса е Т4 2.4D 1991 г.
Карал съм го 30 000 км и не е имало такива проблеми никога.Снощи като беше студен запалих както всеки път, тръгнах всичко ок и след 1 км. започна да мига лампата за маслото без да писка нищо.От тогава не съм го карал, само го паля и все едно и също - паля и няма проблем.Поработи малко и почне да мига лампата.Като мига звука на двигателя не се променя.Маслото е 10W40 на максимума и е сменяно преди 2000 км. (предишната смяна карах 7500 км. със същата марка и модел масло и не е имало проблеми).Гледам от долу има два датчика с по една жичка - единия е сив, другия черен.Във Vw ми искат 58 лв. на датчик.Нямам уред за измерване на налягането(колко пари са нови и евентуално къде по интернет може да се поръча и как се мери с него?)
Какво да правя?
Благодаря предварително!
Мига лампата за маслото Т4 2.4D
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Мига лампата за маслото Т4 2.4D
Колега, за едно мерене няма нужда да си купуваш уред. По-добре отиди в сервиз да ти премерят налягането на маслото с калиброван уред, за да знаеш положението с налягането. 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Да нямаш проблем с динамото ? Има връзка с лампата за маслото да знаеш ! Взима се сигнал от там за оборотите на мотора и ако нещо там се е..ва почва да прави така.
Но то всеки път става по един и същ начин - като запаля нищо и след километър се почва мигането - ту мига ту не.
А коя жица свързана за генератора да гледам дали е добре?
А коя жица свързана за генератора да гледам дали е добре?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Буксата дето е на динамото с двата пина ( с тънките кабелчета буксата) , то няма друга там. Когато има проблем въобще с алтернатора , ги прави тези мизерии . Особено ако и леко попремигва и лампата за зареждане viewtopic.php?f=24&t=277135
- sasho_yamaha
- Автомобил: T4 Volkswagen Multivan GENERATION
- Двигател: 2.5 R5 TDI AXG 202hp.
Най вероятно е датчика за налягането на маслото,виж да не е окислена или извадена кабелната обувка от него.
Когато мига лампата за маслото оборотомера се работи нормално.
Буксите на датчиците за налягането са си закачени и съм ги почистил със спрей, всичко е Ок там.
Ако поръчвам датчик черния ли да бъде?
Буксите на датчиците за налягането са си закачени и съм ги почистил със спрей, всичко е Ок там.
Ако поръчвам датчик черния ли да бъде?
- Marian Yachev
- Автомобил:
- Двигател:
Преди време имах сходен проблем с премигваща лампа на маслото и на зареждането.Проблема беше пробил ротор на генератора,но при мен вече и не се зареждаше и акумолатара.....
Най-отгоре на ротора липсва част от "изолацията"...
Най-отгоре на ротора липсва част от "изолацията"...
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Най- лесно , фарове , парно на 4 и мериш с мултицета колко зарежда , дори ако го хванеш когато почне да мига лампичката на маслото най- добре .
- kadeta
- Автомобил: MULTIVAN 1.9 D
- Двигател: 1X 1992
Колега имах същия проблем.смених си маслото с друга марка и всичко вече е ок,и ако питаш мен 15/40 е маслото 10/40 му е тъничко и може да се разчукат повдигачи,аз му сипнах на моя звяр 15/40 тотал минерално спи и мърка.но съветът ми е да смениш отново маслото и филтъра със друга марка и пак ще си говорим