въпрос за подгревните свещи
-
- Автомобил: vw polo
- Двигател: akk 2000
въпрос за подгревните свещи
здравейте колеги имам едно въпросче имам бус vw caravel 92 2,4d aab двигател в топло време дали трябва да се включват подгряващите свещи и дали са вързани към някакъв температурен датчик. благодаря предварително.
- avtohit77
- Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
- Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI
Re: въпрос за подгревните свещи
Постоянно подгряват тези мотори и не са вързани към термо датчик свещите 

-
- Автомобил: vw polo
- Двигател: akk 2000
колега не съм бързал но просто сам се чудил дали няма някакъв датчик за по топло време да не се включват свещите извинявай ако съм те засегнал и благодарности на колегата avtohit77 че ми отговори 

- avtohit77
- Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
- Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI
jenian8 написа:колега не съм бързал но просто сам се чудил дали няма някакъв датчик за по топло време да не се включват свещите извинявай ако съм те засегнал и благодарности на колегата avtohit77 че ми отговори
Тези датчици колега вече се слагат на TDI моторите

-
- Вечен БАН
- Автомобил: VW T3 1.6 D AUDI A6 2.5TDI
- Двигател:
jenian8 написа:колега не съм бързал но просто сам се чудил дали няма някакъв датчик за по топло време да не се включват свещите извинявай ако съм те засегнал и благодарности на колегата avtohit77 че ми отговори
Никой не си засегнал! Майтап! Просто много бързаш за отговор в празничен ден. Както виждаш веднага ти отговориха. Аз ако знаех щях да отговоря, ама не съм запознат с този мотор.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
-
- Автомобил: Vw t4
- Двигател:
Jenian8 и аз имам същия проблем с паленето на буса имам същия мотор. Има датчик който е на блока на двигателя точно до малките маркучи за нафтата. Като гледаш мотора той се намира в лявата част. Смених го днес с нов и проблема се реши свещите подгряват. Но парво пробвай да извадиш буксата на датчика дай на контаткт и виж дали ще подгрява.
- kadeta
- Автомобил: MULTIVAN 1.9 D
- Двигател: 1X 1992
аз изобщо не гледам лампата денем направо го връткам и мачкам педала кой ще го чака да грее в тия жеги и с тоя скъп ток.
-
- Двигател:
Няма нищо вечно
- KingoftheROAD
- Контакти:
Pepeto1978 написа:Jenian8 и аз имам същия проблем с паленето на буса имам същия мотор. Има датчик който е на блока на двигателя точно до малките маркучи за нафтата. Като гледаш мотора той се намира в лявата част. Смених го днес с нов и проблема се реши свещите подгряват. Но парво пробвай да извадиш буксата на датчика дай на контаткт и виж дали ще подгрява.
дръпни му малко адвансатора (смукача), и ще палва от раз

-
- Двигател:
Абе и с него пробвах но пак нямаше резултат. Един майстор я гледа и каза че нафтовата помпа се била сдухала?????. Лудница
и аз имам проблем с паленето буса е 2.4 дизел 98 година само сутрин не пали сяка сутрин тикаи а ми казаха че нетрябва да се пали на скорост дизел и след това няма проблеми пали а сега е топло и сутринта докато вартя сутрин пуши бяло и не пали доколкото ми казаха разбирачи не-подгряват свещите сваляха ги-добре са , сменях релето за пдгряване не се промени и ми казаха 4е самото гнездо на релето се е разширило и немогат да се подгреят свещите и може да се наложи ново табло за релетата този бус го карам от седмица и не разбирам мн от дизел досега сам карал само алфи бенз помагаите 

-
- Вечен БАН
- Автомобил: VW T3 1.6 D AUDI A6 2.5TDI
- Двигател:
diooooo написа:и аз имам проблем с паленето буса е 2.4 дизел 98 година само сутрин не пали сяка сутрин тикаи а ми казаха че нетрябва да се пали на скорост дизел и след това няма проблеми пали а сега е топло и сутринта докато вартя сутрин пуши бяло и не пали доколкото ми казаха разбирачи не-подгряват свещите сваляха ги-добре са , сменях релето за пдгряване не се промени и ми казаха 4е самото гнездо на релето се е разширило и немогат да се подгреят свещите и може да се наложи ново табло за релетата този бус го карам от седмица и не разбирам мн от дизел досега сам карал само алфи бенз помагаите
Колега не мога да разбера какво искаш да кажеш! Няма една точка, ако не броим точката между 2.4!
- KingoftheROAD
- Контакти:
сипи му малко зебин, да видиш къ ше изкюфкъ
Сега някой сети ли се да провери с мулцитет, дали идва напрежение на подгр. свещи? Клемите на релето в таблото могат да се сменят, или като минимум да се извадят, почистят, свият малко с клещите, и поставят обратно на мястото им. Последен експеримент, с една по-дебела жица поне 4мм2. да се подаде напрежение на подгр. свещи направо от плюса на акумулатора.

Сега някой сети ли се да провери с мулцитет, дали идва напрежение на подгр. свещи? Клемите на релето в таблото могат да се сменят, или като минимум да се извадят, почистят, свият малко с клещите, и поставят обратно на мястото им. Последен експеримент, с една по-дебела жица поне 4мм2. да се подаде напрежение на подгр. свещи направо от плюса на акумулатора.
Последна промяна от KingoftheROAD на Вто 13 авг 2013 13:43, променено общо 1 път.
- radi_b4
- Автомобил:
- Двигател: ACK
Ново поле за изява за колегата Буркан?
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk 2