Колеги имам нужда от по голям автомобил и съм се спрял на Т5-ца дълга база и конкретно на буса от тази обява:
http://www.mobile.bg/31363249802260785,моля кажете струва ли си парите този бус ,здрав ли е този двигател,горе долу каква е поддръжката му,колко харчи,окачването държи ли на нашите пътища?Въобще какви са плюсовете и минусите на Т5-та?
мнение за Т5
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Re: мнение за Т5
Бусчето е хубаво на добра цена,взимаи и ще споделиш опит после.Това което забелязах е Т5 в сравнение с т4 им пада много бързо цената във времето.
здр.колега,карам т5 от 2007г.За това време минах 113000 мили(не километри)и не съм имал проблеми.Буса беше нов като го купих,този януари си отиде алтернаторът,а март интеркулерът и 2 биелетки,едната мин.год.,а другата това лято леви и 1 дясна-буса се кара в Англия,та за тва 2 леви.Други проб.освен смяна на масло не съм имал.Това е моят опит с такъв бус.Моят е транспортер 1.9 ТДИ.Надявам се да ти е от полза инфото
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
DA@KA написа:Бусчето е хубаво на добра цена,взимаи и ще споделиш опит после.Това което забелязах е Т5 в сравнение с т4 им пада много бързо цената във времето.
на тази цена ич не ми аресва, движока да се уточни колко магарета е, ако е 131 или 151 става, 174 да се избягва.
Колкото до бързо обезценяване братчеда може да погледне МБ вито от същите години на производство, а братущките казват, че ако се произвеждаше Т4 сега, то щеше да се продава и в Германия.

колеги прави ми впечатление че за Т5 във форума се пише изключително рядко и няма почти никакво инфо!? Значи въпросния бус е с двигател 2.5 131 кончета и с фирмена история закупен от Бг, иначе ги има както виждате в сайтовете преобладаващо от 15 до 20 ,че и от 25 хилки ,но с незнаен произход,състояние и на стотици хиляди км. вкарани от някои автоджамбазин или сглобени в някои гараж от чарколяци от някоя морга и другото важно нещо е че никои не иска да даде данъчна фактура която за мен също е от значение и ще се отрази на крайната цена!Освен това откакто се сдобих със Хонда ЦР-в от първи собственик и сервизна история от тук в бг мисля че това е единствения начин човек да намери читав употребяван автомобил без да напуска пределите на страната!След някои друг ден ако съм по свободен ще ходя да видя на живо буса и ако го харесам продължавам с диагностиката във Фолксваген и така нататък докато не завърша с придобиването му,а ако не става продължавам търсенето....!Иначе парите деиствително не са малко и за това мисля да избера нещо качествено и то 4-5 годишно когато според мен е най изгодно в съотношение качество/състояние и цена. Относно обезценяването бъдещето ще покаже ,но си мисля че с времето когато Т5 покаже всичките си положителни страни обезценяването най вероятно ще се забави. Благодаря на колегите за мненията до тук ,но продължавам да събирам мнения и съвети относно опита ви с Т5 ,а ако пък някой случайно е видял на място конкретния бус нека сподели впечатленията си тук.
- avtohit77
- Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
- Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI
колеги прави ми впечатление че за Т5 във форума се пише изключително рядко и няма почти никакво инфо!?
Колега тук за сега 99% от колегите карат Т3 и Т4 така и те споделят радости и мъки.За напред се надявам да има и по-смели колеги с Т5 да споделят нашата тръпка и нашата маса

Колега тук за сега 99% от колегите карат Т3 и Т4 така и те споделят радости и мъки.За напред се надявам да има и по-смели колеги с Т5 да споделят нашата тръпка и нашата маса

- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм запознат с бусовете но един мой познат мина 7-800 000км имаше проблеми с колянов вал и други сега е с Т4 от последните произведени.Успех колега 

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
28 бона за тоя постен бус е грабеж 

-
- Вечен БАН
- Автомобил: VW T3 1.6 D AUDI A6 2.5TDI
- Двигател:
Тук хората с т5 са малко и много не пишат във форума. Отделно е много важно за какво ще го използваш. Ако ще си караш семейството търси Мултиван.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
IRRITATING написа:28 бона за тоя постен бус е грабеж
За толкова пари - толкова.

Колега, аз карам Т5 Мултиван от една година. Моя е също 2008 година но го взех на двойно повече километри и беше малко по-скъп, защото е и 4х4. За момента нямам никакви оплаквания и съм страшно доволен от него - удобен, събира доста багаж, висок и проходим - идеален за семейна кола на хора пътуващи често и къмпингуващи. Според мен цената му е ок ако написаното е верно и ако е читав би трябвало да останеш доволен. Все пак аз лично мисля че ако ти трябва за семейна кола Мултивана е по-добър вариант, но пък този Транспортер може да се преправи от вътре при добро желание.
- buji
- Автомобил:
- Двигател: AXB
Държа да отбележа ,че 2.5 мотора го спряха от производство.Аз карам Т5 от както излезе 2005 -до сега и съм доволен. 
надявам се да се видим на Феста

надявам се да се видим на Феста

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
помпа дюза се спира 2010 не само при Т5;силните места се знаят за този модел ,аз ще споделя каквото зная за слабите места:разпределителен вал и повдигачи на около 250000км са за смяна;за автоматичните кутии държат до около 300000км и без никакъв признак в общност се чупят ;при ръчката без значение 1.9или 2.5:маховик и кутия;турбина след 200000км ;задни тампони на предните носачи
при 2.5 се сменя блока и колекторите заради ДПФ филтъра през 2007г ,като турбините макар че са различни си остават със същия капацитет.
п.п за момента все пак си остава най сполучливия мултифункционален бус от всички марки
при 2.5 се сменя блока и колекторите заради ДПФ филтъра през 2007г ,като турбините макар че са различни си остават със същия капацитет.
п.п за момента все пак си остава най сполучливия мултифункционален бус от всички марки
- buji
- Автомобил:
- Двигател: AXB
Забрави,да кажеш и за првдните тампони и лагери на макфероните - те се износват и при завиване се чува пукане.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
И аз много ги харесвам Т5 , дори без малко не купих миналото лято един "холандски" (5+1, за да се води товарен ) със строшен демфер на няма 180к.км (уж). Беше за смешни пари 2.5 TDI- дълга база, за някъде 4к ойро с клима и поне на снимки - читав . Инфото ми за тях е слабо и не съм запознат , достраша ме ( то и с Т4 съм толкова ма
, за тях поне мога разчитам на вас ) Знам ,че клубният бус е Т5 и имаше някакви драми с него ...май ще го махна от списъка за дедо Коледа