Видно от заглавието планирам да си купя Т4 Синхро.
Ще ползвам бусчето за пътуване основно извънградско,рядко ще го товаря и то за кратки разстояния,но ще обслужвам пчелин в една нива с лека денивилация и се нуждая от синхрото.Общ пробег за годината около 10 000 км.
Имам няколко въпроса към знаещите:
1.Синхрото е само с два двигателя-2.5 ТДИ и 2.5 бензинов-кой е за предпочитане,като на бензиновият бих сложил метан или газ задължително.Общо взето се търси икономия и дълговечност и проста поддръжка.
2.Дизелът 2.5 ТДИ с демферен маховник ли е,има ли някакви скъпи сензори,ДПФ,ЕГР (не знам какви са тези неща,но знам ,че са скъпи

3.Какво да му гледам на буса при оглед?Ръжди на кой места са проблемни,защото синхротата идват от северни страни и предполагам има ръжда.Имам приятел който много разбира,но е в София,а и не мога да го разкарвам до Варна да гледа бусове.Той остава за краен случай,ако нещо изпадне в София.
4.Държа на климатика,защото съм отминал младежките години и се нуждая от комфорт

5.Понеже бюджета ми е 10 000 лв. и в него попадат и Т5,според Вас кое е за предпочитане.Т5 е по красив,но за мен красотата е на последно място.
6.Какъв е разхода извънградско на бензинов(на газ) и дизелов Т4 Синхро?
Търся 4х4,товарен обем, 4 или 5 места и икономичност(макар ,че бус и икономия.....)
Ще съм благодарен на всякакви мнения.