VW LT 2001г. Спирачките НЕ работят
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: VW LT 2001г. Спирачките НЕ работят
Интересно , как никой мастер не е забелязал този проблем.... То е близко до логиката, че такъв няма обезвъздушаване . Всъщност има, но процедурата е "обратна" . Вкарва се спирачна течност през цифката с много голяма спринцовка/щприц , поне 200 кубика, . И става. Но не е това решението ( правилното )
- ubiboy
- Автомобил: VW Phaeton
- Двигател: 3 0 tdi 2007 БМК 270hp
Re: VW LT 2001г. Спирачките НЕ работят
Здравейте имам VW Phaeton 3.0 TDI четох подробно темата аз вероятно имам същият проблем,та колата беше на паркинг месец прибирам се за празниците тръгвам София-Враца и светна блокаж на деференциала и АБС и беше блокирала предно дясно и задно ляво колело,докато чаках репатрака максимум час и колелата бяха освободени качих колата на репатрака и я свалих на ход в сервиза моят човек каза че течността била гъста буквално като сопол та сваляне на спирачната помпа измиване на казанчето смяна на помпата с нова обезвъздушаване нови накладки и на 4те колела обезвъвъздушаване и докато не потече чиста течност и явно всичко беше наред тествах 20на км. на другият ден тръгнах по маршрута Мизия-София 200км.никакъв проблем повъртях из София и воала същият проблем хубаво че се оказах до сервиз там видяха че вакуумният маркуч е сцепен поправиха го и проблема изчезна но за кратко пренущувах в София и на сутринта никакви признаци тъкмо излязох от града и отново същият проблем и докато чаках репатрака отново освободи докарах я на село закачихме я на диагностика и започнахме да се движим диагностичният уред на моменти губеше връзка с АБС модула и когато пак блокира на диагностиката показа че държи високо налягане все едно съм натиснал педала,човекът с диагностиката каза че е АБСмодула странно грешката обаче не можеше да се изчисти от системата на окачването прочетох тук няколко теми с други обеснения на проблема спирачни маркучи или блокирали спирачни апарати но според мен не е логично да изминеш близо 250км и през това време проблема да не се появи ако причината е маркуч или спирачен апарат