става въпрос за подходящия размер гуми за едни джанти.колата е Г2 а джантите са 15"7 ЕТ35.
до скоро един приятел кара такива с 195/50/15 и ми каза и аз да съм си сложил такъв размер.не че нещо ама по нашите пътища красиви ще скоча без да забележа в някоя дупка и с тази ниска гума ще се чуе само дрън и дотам.искам да попитам някакъв размер малко по-високи от тези ....какъв мога да сложа?тенк Ю
За размера на гумите
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Доколкото си спомням, стандартния размер гуми за Г2 е 175/70/13. За да запазиш диаметъра на колелото (гума и джанта), на 15" размера е точно този, който си посочил - разлика 1 мм в диаметъра, т.е. в рамките на допустимото. Всеки друг размер (височина) прави разликата прекалено голяма. Ако те е страх от дупки, по-добре помисли за по-малък размер джанта, и съответно по-висока гума. Нелош калкулатор за гумите и джантите има ТУК.
По-нашите пътища такъв размер гуми 2ра година нямат проблем-купени нови,карани над 30к км.....
Гъзарията все пак се плаща
,но ако си пазиш вещите-ще изкарат голям пробег!!!!!
Освен това-кое е по-важно...гумата или джантата?
За кое повече ще те боли,ако стане грешка?
За гума която струва 200кинта или за джанта която струва 100...
Като толкова се притесняваш за джантите 15цола-решението е 13ц. зимни,15ц летни....пазене от дупки и това е....
Има гуми 15ски летни за под 100 кинта...примерно -Викинг....
Недей да си играеш с размера,посочен от производителя....аз така си играх,сега има ...."Ох...."
Гъзарията все пак се плаща

Освен това-кое е по-важно...гумата или джантата?
За кое повече ще те боли,ако стане грешка?
За гума която струва 200кинта или за джанта която струва 100...

Като толкова се притесняваш за джантите 15цола-решението е 13ц. зимни,15ц летни....пазене от дупки и това е....
Има гуми 15ски летни за под 100 кинта...примерно -Викинг....
Недей да си играеш с размера,посочен от производителя....аз така си играх,сега има ...."Ох...."
Добре е да се спазва съотношението на гума/джанта , за да се запази общия диаметър иначе гори повече, километража не показва вярно и т.н. Ето тук http://www.avtogumi.com/ има калкулатор за изчисляване на размерите на гумите и джантите.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”