Акциз?
- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
Акциз?
Колеги къв е начина и въобще има ли начин да се избегне плащането на акциз на кола.С некви немски номера да се кара ама къв е точно начина ,и кви пари се връзва някой ако може да ме просветли че не съм мноо на ясно!?!?! 

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Акциз?
регистрирана примерно на германец караш я тук с пълномощноGolf 3 1.8 написа:С некви немски номера да се кара ама къв е точно начина ,и кви пари се връзва някой ако може да ме просветли че не съм мноо на ясно!?!?!
или ти си с двойно гражданство купуваш си я на твое име. плащаш си данъците и прегледите в Германия +ГО. тук само си правиш каско и си ти

- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Golf 3 1.8 написа:Tва с врацата май не ме кефи мноо мноо, значи ми трябва познат германец и ще плащам техните данъци за колата?
Автомобил с чужда регистрация? И ако е по-нов... направо да те свържа с джамбазите доброволно да им дадеш кинтите та поне да не се хабиш да им караш кола от другия край на европа

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
DragoGT написа:е ти като си го застраховаш какъв е проблема
Колега, ти си застраховай колата, а аз ще мина да я вдигна. После пак питай какъв е проблемът

Застрахователите няма да ти платят изхабените нерви и време които ще пръснеш по полиции, документи, полици и тн. Отделен е въпросът, че ще почакаш докато ти покрият щетата

- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
groznika написа:DragoGT написа:е ти като си го застраховаш какъв е проблема
Колега, ти си застраховай колата, а аз ще мина да я вдигна. После пак питай какъв е проблемът
Застрахователите няма да ти платят изхабените нерви и време които ще пръснеш по полиции, документи, полици и тн. Отделен е въпросът, че ще почакаш докато ти покрият щетата
Колега аз ще застраховам на макс пък те нека я взимат ако са навити направо бизнес ше си напрайме

-
- Автомобил:
- Двигател:
А може хората да си работят в чужбина и да идват за малко тука. Иначе как ще плащат лизинг.
Че не виждам кой чужденец ще се навие да ти плаща лизинг. Особено с тия закъснения дето се получават тука при изплащането.
Отделно че колата се води на името на фирмата за лизинг и май няма как да ти извади пълномощно. 

- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е що не си я впишеш като по-малка кубатура както каза колегата ами се знимаваш със сто институции. Че и проверките по тия лизинги са голями. Пък ти като не си плащал никакви данъци в германия примерно не знам как ще ти го одобрят, еле пък там... И то с българска лична карта.
Бре ако не си се занимавал досега...
Да не останеш накрая хем без кола, хем без пари.
Че има и такива случаи. Какъвто и познат да имаш тук или там. 

- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
black` написа:Е що не си я впишеш като по-малка кубатура както каза колегата ами се знимаваш със сто институции. Че и проверките по тия лизинги са голями. Пък ти като не си плащал никакви данъци в германия примерно не знам как ще ти го одобрят, еле пък там... И то с българска лична карта.Бре ако не си се занимавал досега...
Да не останеш накрая хем без кола, хем без пари.
Че има и такива случаи. Какъвто и познат да имаш тук или там.
Е колега толко ли лесно се вписва така да не ме напипат да вия после кат сибирска мечка

- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vlado_turboto написа:едно приятелче от Германия си вкара BMW e34 540i ..... отиде до враца .... там нещо върте,прави и на края му я регистрираха като 520i ...
Я разпитай и обясни-щото хората тук остават с впечатление че отиваш във враца на площад Ботев и викаш аре некой да ми регистрира колата и от близкото кафе скачат 10тина човека и всеки вика нека аз,нека аз и ти благородно им хвърляш ключовете и докато те се въргалят борейки се за тях сядаш да пиеш кафенце-тъкмо сервитьорката го носи и колата заковава спирачки с БГ номера ВР ХХХХ ХХ и на масата ти се слагат голямото и малко талонче+талонче за преглед.
П.С. С горното имам предвит хора не се лъжете по разкази-да така е някои хора го могат,но само някои те даже и в София го могат!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”